Predlog za phablet do 300e
Predlog za phablet do 300e
Dragi forumasi, potrebna mi je vasa pomoc, razmisljam da uzmem neki fon sa velikim ekranom, pa bih vas molio da mi predlozite par modela. Naravno podrazumeva se da je Android, jer drugih OS-a ni nema u ovoj kategoriji uredjaja (cast izuzetku Lumia 1520). Budzet je ~300e, najbitnije mi je da baterija dugo traje (znam da je nemoguce izvuci vise od 1 dana, ali bih voleo da uz jacu upotrebu moze da pregura dan). Telefon bih koristio za internet, drustvene mreze, web itd; mozda eventualno za gledanje video klipova, snimanje zvuka. Takodje mi je bitno da telefon ima dobru podrsku xda zajednice, jer volim da se igram sa softverom. Kamera mi nije tolko bitna. Imam nekoliko telefona u vidu, ali bih voleo da cujem sta biste mi predlozili za gore navedeni budzet. Pa, pucajte 

Re: Predlog za phablet do 300e
Uzimas li za te pare novo ili polovno? Po meni najbolji izbor ti je Note2 na njemu je da ne kazem sve savrseno,neki evro vise i imas nov da uzmes a polovne za 280 odlicni...Lg G PRO ti je odlican,ako uzimas uzmi jedan od ta dva, neces pogresiti ni sa jednim...mada bi ja pre uzeo Note 

Otprilike i ja tako razmisljam
nov bih uzimao btw. A koje su prednosti Note-a u odnosu na G Pro? Za lg znam da ima IPS displej i vecu rezoluciju. Kakvi su po pitanju kvaliteta izrade? Jako bi mi znacilo kad bi se javio neko ko je posedovao ili poseduje neki od ova dva modela

Pa N2 i nema nekih prednosti,jer je slabiji model sveukupno mada svakako dobar.
Ali u ovom duelu LG odnosi pobedu.Jedino sto Note ima olovku,ne znam koliko ti je potrebna.
Ali u ovom duelu LG odnosi pobedu.Jedino sto Note ima olovku,ne znam koliko ti je potrebna.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Da ta olovka može da bude dosta korisna u nekim situacijama, pa stoga i prednost Note 2. Zavisi da li bi je ti lično koristio. Uopšte N2 se veoma dobro pokazao i na ovom forumu ima dosta ljudi koji su zadovoljni i verovatno ti mogu nešto više reći o svojim iskustvima. Sa druge strane G pro je noviji i ima bolje karakteristike. Ja iz mog iskustva sa G2 verujem da i G pro radi odlično, ali je manje rasprostranjen i manja je podrška za njega. Bez obzira koji mobilni da izabereš, mislim da nećeš pogrešiti. Oba su odlični uređaji. Najbolje ako možeš da ih vidiš uživo i da uporediš.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 16. Nov 2013. 21:20
- :: Xperia mini pro
Xperia C ili Alcatel Idol X 

christopher95, necu se bas usreciti sa bilo kojim od ta dva, s obzirom da trenutno koristim nexus 4 i stvarno mi treba veci ekran i jaca baterija. Ok, trenutno je dilema da li Lg G Pro ili Note 2. Ta olovka mi zaista nista ne znaci, tako da presudjuju trajanje baterije i softverska podrska. Cena je niza za Lg, njega mogu naci za nesto manje od 300, dok je N2 oko 330. Kakva je razlika u ekranima?
Pazi,to su amoled i ips ekrani,znaci tu presudjuje samo tvoj licni ukus.
Amoled ima prenaglasene boje dok ips ima prirodne.
Ja sam sa amoleda presao na ips i nema boga da se vratim vise na amoled.
Savetujem ti ako si u mogucnosti da procackas negde oba telefona pa odluci.
Note 2 ima odlicno trajanje baterije,ali ni LG ne zaostaje mnogo.
LG ima u sebi Snapdragon 600,full hd displej i po meni je lepsi model.
Amoled ima prenaglasene boje dok ips ima prirodne.
Ja sam sa amoleda presao na ips i nema boga da se vratim vise na amoled.
Savetujem ti ako si u mogucnosti da procackas negde oba telefona pa odluci.
Note 2 ima odlicno trajanje baterije,ali ni LG ne zaostaje mnogo.
LG ima u sebi Snapdragon 600,full hd displej i po meni je lepsi model.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Pa Lg ima vecu rezoluciju tako da kazemo da ima vise ppi samim tim i bolji,sada ips vs amoled ko sta voli,mom oku vise se svidja amoled jer ja volim jake naglasene boje,ko sta voli...msm da nije sada neka velika razlika,jeste za nijansu bolji LG,ali Samsung ima bolju podrsku,do aprila izlazi i 4.4 za njega...Sta god da uzmes neces omasiti...
Ok, znam generalno razliku izmedju s.amoled-a i ips-a, meni sasvim odgovara ovakav kakav je na mom nexusu, pa pretpostavljam da je na g pro slican. Videcu negde da nadjem oba pa da ih uporedim. E sad, kazes da lg ne zaostaje mnogo sa baterijom, da li to znaci da Note manje trosi? Znam da lg ima vrhunski chipset, i meni je lepsi lg, jos je i noviji model, ali jos uvek se dvoumim...
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ma ja da sam na tvom mestu uzeo bi Lg bez razmisljanja.Ne trosi manje energije Note 2,sve to zavisi kako kad od upotrebe.
1+ za Lg.
1+ za Lg.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Na raznim sajtovima sam procitao da na N2 duze drzi baterija nego na g pro, a i logicno je nekako, uzimajuci u obzir rezolucije oba telefona, sam kapacitet baterija se razlikuje 40mAh... A s obzirom da je oko N2 mnogo razvijenija zajednica, nekako sam blizi odluci da njega uzmem, ne znam... Verovatno cu odluciti kada oba uzmem u ruku i procackam malo...
Drugari, sta mislite o Samsung Galaxy Mega 6.3? Nasao sam jedan na oglasu nov za 260eur
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Lošiji hardver, drži se Note 2

znam da je losiji, ali nije toliko losiji koliko je jeftiniji, nov note 2 nema ispod 330... 

- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Pa uzmi Note2 star par meseci sa garancijom operatera
ima ih po oglasima ,drugo cenkaj se malo
ima ih po oglasima ,drugo cenkaj se malo
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
Pa ja mislim kada vec kupujes da treba da kupis pravu stvar u ovom slucaju note...da ne bude posle 6 meseci "al se zajebah" 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Note 2 je odličan izbor, bolje iskeširati malo više novca u startu nego kupiti nešto jeftinije pa se posle kajati. Polovan Note 2 se kreće oko 260-280 evra, tako da je to odlična cena za uređaj tih mogućnosti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Da ne bih novu temu otvarao,razmisljam se da uzmem fon od 5,5"
Trenutno se eto razmisljam izmedju samsung note 2 i lg g pro...
E sad,sta uzeti...hmmm...pojma nemam...
Trenutno se eto razmisljam izmedju samsung note 2 i lg g pro...
E sad,sta uzeti...hmmm...pojma nemam...
Huawei
Po meni je sve na strani LG-a,sem update-a,koji ne znam koliko ti je vazan.
Sa druge strani N2 nece biti jos dugo podrzavan,ali ima sigurno vecu zajednicu na xda.
Sa druge strani N2 nece biti jos dugo podrzavan,ali ima sigurno vecu zajednicu na xda.