MTS BOX + mobilni = iznenađenje za suprugu

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

MTS BOX + mobilni = iznenađenje za suprugu

Post od IDzO »

Zdravo živo forumaši. :)

Hteo bih da iznenadim suprugu sa novim telefonom, pošto su joj oba koje je imala crkla i sada koristi neku starudiju.
Istekao mi je ugovor za BOX u MTS-u i trebao bih ga obnoviti pa bih je iznenadio sa novim telefonom.
Imao sam L920 i donekle joj se svideo koncept TS telefona, ali navići će se vremenom u potpunosti.
Nije zahtevan korisnik, ali ono što je najvažnije je da baterija traje tj. da izdrži ceo dan rada i da telefon nije sklon zaglupljivanju odnosno da je pouzdan i da nije sklon gubljenju signala (najviše zbog klinaca da pa bude dostupna ako nešto hitno zatreba). Kada je kuckala poruke na L920, nije joj smetao QWERTY, ali je bilo situacija kada bi joj odgovaralo da se tastatura može prebaciti u "klasičnu", jer nisu uvek obe ruke slobodne.

Modeli o kojim sam razmišljao su:
1. Alcatel One Touch Idol
2. LG Optimus L7 II

i možda ova dva malkice skuplja:

1. LG Optimus L9 II
2. Alcatel Idol X

Nisam gadljiv na polovno i da gledam po oglasima, ali ovako mi je lakše, jer mogu plaćati na rate.

Slušam savete i sugestije, pa predlažite šta vam je na pameti. :)
Poslednja izmena od IDzO u Čet, 06. Feb 2014. 14:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: typo

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: MTS BOX + mobilni = iznenadjenje za suprugu

Post od Ledjo »

L7 II je super telefon za zensku osobu, realno njima nista vise od toga i ne treba + 2400 mAh baterija...
Ako bas planira da koristi brdo aplikacija i igrica, onda ga preskoci, tih 765mb ram-a pravice problem

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: MTS BOX + mobilni = iznenađenje za suprugu

Post od miodrage »

Lumia 520, za nju i vise nego savrsena. Ili i neki jaci, ali mislim na tvoje finansije
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ako ti nešto znači ja sam imao LG GT540 (izdržao više maltretiranja nego Nokia 5800XM :o ), L7, za te pare nikakvu zamerku nisam imao.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da, moja sestra isto tera L7 od letos negde (ako se dobro secam). Nista mu ne fali, sve sljaka na njemu. Za zensko, jos ako nije zahtevan korisnik i ako ga nece pretrpavati aplikacijama, baterija ce gurati od jutra do sutra.

Sto se polovnih tice, ja bih uvek pre isao na novo ako postoji takva mogucnost. Ako nista drugo onda zbog toga sto sam gadljiv (ne na telefone nego na ljude).

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Кад ћеш да плаћаш на рате, онда наравно најбољи. Држаће батерија и два дана, нија она вип са мобилног света ил` не дај Боже пријатељ форума. :D
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alc ... dol-x.html
Слобода или смрт

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Auuu, kakvi komentari o ženskim korisnicima?!? :-P Mislite da one ne žele dobar tel i da nece znati da ga iskoriste? :-P Ccc...;-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Bez sumnje je Idol X najjači model, po specifikacijam može da parira bez problema i Galaxy S4 modelu, tako da preporučujem njega. Ako je to pak mnogo para, onda mislim da bi običan idol bio savršen. Alcatel je u svakom slučaju najbolji izbor zbog veličine ekrana, običan Idol ima 4.7 inča ekran, a Idol X 5-inčni i to full HD.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

znemanja, ali uzmi da razlika izmedju 4,7 i 5 inca nije mala. Evo i Baraba je presao na jabuku bas zbog toga :P

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Azimuth napisao:ako nije zahtevan korisnik i ako ga nece pretrpavati aplikacijama, baterija ce gurati od jutra do sutra
Za sada nije zahtevan korisnik pošto nije koristila ove pametne telefone.
Ali naravno dok se malo navikne na sve ovo možda i postane ozbiljnija. :)
Skajp, vatsap, viber, FB, obavezno kamera i možda FB za početak i to je to. Podrazumeva se telefoniranje i smsovanje.
Za neko napredno korišćenje ćemo videti, ali baterija ja primar bilo da ostane samo na ovom početnom korišćenju bilo da napreduje. :)

Otićićemo do VIP-a ili Telenora, gde imaju izloženi ovi modeli pa neka gleda da čujem šta će reći. Moraću se samo praviti blesav zašto to gledamo, ali nema veze.

Mislim da će biti L9 II ili L7 II, pošto su neka zlatna sredina, barem mi se tako čine.
Drugarica joj ima L7 II i kaže da je jako zadovoljna, ali nažalost nije u SU da uživo pročačka tel.

L520 ne bih gledao pošto bih ipak nešto "ozbiljnije" da joj uzmem, a ostali WP su u MTS-u preskupi.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

LG L9 II, je telefonče koje je draga izabrala.
Ako joj ne bude odgovarao dobiće Njoku 1100. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: MTS BOX + mobilni = iznenađenje za suprugu

Post od toda81 »

Odlican izbor druze, bas kao sto smo pricali :)
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

IDzO, stvarno odlican izbor.. ;)
Ninolina,na primere na koje sam ja nalazio je bio bas takav odogovor.Telefoni i to ne neki obicni mahom zadnje generacije,korisceni su samo za fb (sto se tice aplikacija) i pozive i poruke.Al' dobor u to sada necemo da zalazimo jer nije ni mesto ni vreme.. :oops:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

acamatic, verujem, ali zar nije i većina muških korisnika takva? :-) Ne racunam nasu i slične grupe zaludjenika. ;-)

Da vidiš kako i zenski korisnici hoce naprednije funkcije kad saznaju da postoje. A onda moras a im kazes - "da, to postoji ali ne moze na tvom telefonu" :-) Ili bar nece raditi isto kao na mom...:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

IDzO, brate, ne javljas se. Jesi dobro? Brine nas sve kako ti je supruga reagovala. Da li se obradovala? Da li si pazario neku cvorugu jer te istim telefonom u glavu pogodila posto joj ne odgovara a ti stukao pare?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ninolina, izvini to sam potpuno zaboravio, na musku populaciju... :oops:
Lepo si rekla danas je vecina takvih korisnika,sem nase ovde male porodice, koji telefone gledamo na potpuno drugaciji nacin. :)
Azimuth, izgleda da zavrsio u hitnoj cim se ne javlja.. :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

acamatic, nije, ja bih prvi znao...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Hvala što mislite na mene.
Evo kucam na jedno oko. :D
Lepo sam je odveo u VIP da čačne tel., rekla je da joj se sviđa i posle toga smo otišli u MTS i kupili telefon.
Od juče ga podešavamo i nameštamo. Malo po malo, koliko vremena nam klinci daj. Kako nešto instalira tsko joj odmah objasnim kako to radi. Testirala je danas WA, Viber, Skype, FB...
Najviše me raduje to što je zadivoljna, a odmah sam i ja zadovoljan.
Testiranje i privikavanje prvih par dana i onda neka hakuje, brikuje i sve ostalo, ako bude raspoložena. :)
Ja miodragea zovem ukoliko hoće neko da me bije. Nema boljeg i ubedljivijeg čoveka od njega. :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

IDzO, jedno pitanje za tebe kolega?
Kako ja ne vidim ove telefone(mislim na alcatel) sto si ti "linkovao" u mts ponudi..? :wacko:
KLIK

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Trenutno ih nema u ponudi. Zato nisu vidljivi u odeljku Mobilni uređaji. Kada ih ima na stanju onda su i vidljivi u tom odeljku.

Odgovori