iPHONE 5S ili LG G2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
don Alberto
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 29. Jan 2014. 09:53
:: LG G2

iPHONE 5S ili LG G2

Post od don Alberto »

taman sam mislio sledeći mesec da uzmem LG G2 ,kad danas pročitam vest da u Srbiju stiže iPHONE u MTS ,pa reko može li neko malo da opiše svoje utiske iz ličnog iskustva ako je imao možda ova dva modela,mada o LG G2 sam sve prostudirao,ali ne znam kakav je u poređenju sa njim Iphone 5s?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: iPHONE 5S ili LG G2

Post od Behemoth »

Pa razlike su ti ogromne.
Baterija,ekran,android vs ios.
Zavisi sta hoces od telefona.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

don Alberto
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od don Alberto »

bolja kamera,bolja baterija-da duže drži,da ne baguje,čist zvuk u slušalici,dobar domet,kvalitet izrade kućišta i ekrana,brzina,...itd. sve što bi i neko drugi poželeo,ali najveći akcenat bih bacio na kvalitet fotografija i softvera tj. da ne baguje,poludeo sam od bagovanja samsunga!

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

G2 ne baguje,dobro je izbalansiran telefon,hebe ga kamera u nocnim uslovima,ali i to moze da se ispravi.
Ostalo je manje vise isto,5S ima bolji zvuk to je sigurno,sto se tice dometa ne znam,brza su oba telefona a izrada,pa to je subjektivno vec.
Baterija na G2 je pored Note3 trenutno najbolja na trzistu i tu nema dileme oko trajanja iste.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

don Alberto
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od don Alberto »

hvala na brzom odgovoru,verovatno ću uzeti LG G2 kako sam i nameravao sledeći mesec kad mi istekne ugovor,još kad bi malo pojeftinio,to bi bilo strava!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Po meni iPhone je daleko bolje resenje, i dugotrajnije, i vise na ceni, jos 64-bit procesor kod 5s tek treba da se pocne da koristi u pravom smislu te reci, dok G2 tu nema sta da trazi. Ali tvoje parice, tvoja odluka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Android83
Banned
Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 11:41
:: Note 3
:: Note 2

Re: Одг: iPHONE 5S ili LG G2

Post od Android83 »

Druze G2 bolji telefon ako neces da coretas i natezes oci. Ostalo necu nabrajati jer je sve na strani G2. Odes isprobas. Ako zelis legalno da koristis telefon bez JB i ruta android je tu dosta dosta u prednosti po svemu!

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Pa cisto za info Snapdragon 800 ne radi ni 30% operacija koliko zapravo moze u telefonima.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Одг: iPHONE 5S ili LG G2

Post od Baraba »

don Alberto napisao:bolja kamera,bolja baterija-da duže drži,da ne baguje,čist zvuk u slušalici,dobar domet,kvalitet izrade kućišta i ekrana,brzina,...itd. sve što bi i neko drugi poželeo,ali najveći akcenat bih bacio na kvalitet fotografija i softvera tj. da ne baguje,poludeo sam od bagovanja samsunga!
Veci displej i baterija su prednost G2. Tablet ima jos veci displej od G2... ako neko juri velicinu.
Sve ostalo je 5s, kvalitet izrade kucista, kamera, zvuk, update OS i podrska... tu G2 nema sta da trazi pored 5s. Dovoljno je da negde uzivo pogledas 5s.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Jos jedan glas za iphone 5S, sve je na strani iphone-a, osim baterije i veceg displeja kod lg g2.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Imam 5s, mnogo dobar drug ima g2.. Ako ti je ekran presudan, g2.. Sve ostalo ip5s
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mislim da je Baraba dao najbolji odgovor. Ali i pored svega toga, ovde je ipak pitanje i dilema koji OS tebi treba. Tako da, kad odgovoriš na to pitanje, znaćeš i koji od ova dva da uzmeš.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01

Post od Nennad »

Ja bih izabrao G2 zbog dizajna, kvaliteta izrade, otvorenosti i mogućnosti OS-a, kompatibilnosti sa ostalim ovozemaljskim tehnologijama (ako nekada budeš hteo da ih koristiš), bolje kamere pri dobrom osvetljenju. Mnoge stvari koje su bolje na 5s su na G2 daleko od lošeg.
Ako bi već čekao dolazak 5s i spreman si toliko da platiš, zašto ne bi sačekao dolazak Sony Z2 u Srbiju?

don Alberto
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od don Alberto »

imao sam prilike da se malo poigram sa 4s i izuzetno mi se dopalo to-što ne baguje uopšte,izuzetno brz odziv,lep pregled aplikacija,dobar zvuk u slušalici a posebno me je iznenadilo kad vidim da je podrška redovna ,tako da samo predpostavljam da je 5s još bolji,mada meni kao prosečnom korisniku te promene ne bi možda ni uspele da se toliko pokažu ,pa da kažem VAAAUUUU! a opet malo sam čačkao i LG G2 i takođe me je prijatno iznenadio brz odziv i brzina otvaranja net stranica,jedino mi je malo velik ,al zbog toga je verovatno i sve lakše pratiti na ekranu.Za jedno sam siguran,a to je da neću više da uzimam SAMSUNG telefone,jer su me jako razočarali,naravno ovo je moje mišljenje i ne želim da utičem na nečiji izbor,ali lično mislim da je LG G2 trenutno best buy i za njega sam se čvrsto opredelio sve dok juče nisam pričitao na netu da za mesec - dva u MTS dolazi iPHONE ,e tad sam opet počeo da se razmišljam,jer sam sam se setio kako me je prijatno iznenadio 4s,kojeg ima moj drugar ,kad sam ga malo čačkao,znači njihov softver je tada po meni bio optimalniji od androida,bolje izbalansiran.E sad,možda je nekom drugom drugačija slika ,jer drugačije stvari očekuje od telefona.Ostaje samo da vidimo da li će mts uklopiti iPhone u pakete slično kao i telenor ,tj. da nas ošišaju sa cenama uređaja i paketima,ali to u Srbiji tako funkcioniše i ne verujem da će biti povoljni,kako bi mi to svi želeli,ali živi bili ,pa videli.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Slažem se da je Baraba dao dobar odgovor, ali i ovo što Nennad kaže, sve što je na 5s bolje je i na G2 sasvim dobro. Jedina mana G2 je ta kamera u lošim svetlosnim uslovima, koja je morala biti bolja. Ne treba zaboraviti ni razliku u ceni, koja će preko operatera za 5s biti sigurno 30K veća, ako ne i više.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

don Alberto
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od don Alberto »

a da li se zna koji će modeli biti kod mts,da li samo 5s ili i neki stariji?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pise na linku. Svi aktuelni modeli, ali tek posto ih testiraju (ovo u vezi testiranja mi nije bas jasno ali ok, ako tako kazu).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa zavisi kad pocne prodaja. Ako bi pocela sada, onda bi u ponudi morali biti 5s, 5c i 4s. Ako pocne po izlasku novog iPhona, onda ce biti modeli koje Apple odobri - znaci novi iPhone i verovatno 5s i 5c.
Da se vrnemo na dilemu:
sa G2 zaista imas ogromne, skoro pa neogranicene mogucnosti, ali to zahteva od tebe da se akas sa uredjajem, da kopas po netu, citas, trazis ROM-ove, sam da ih kuvas i ostalo. Ali mozes od telefona da napravis sve sto ti masta dozvoljava. Cena je nestabilnost sistema, i nebezbednost.
Sa druge strane, iPhone je napravljen da RADI, radi mnogo manje stvari od Androida, ali ih radi besprekorno. Filozofija Apple-a je: It just works. Nema sranja, nema akanja, nema razmisljanja, sve je prilicno straight-forward, ali ZNAS da uredjaj ne moze da te izneveri, znas da se nista nepredvidjeno ne moze desiti, znas da su tvoji podaci u svakom momentu bezbedni, znas uanpred SVE. Nema nepredvidjenih gluposti.
To je odnovna razlika u filozofiji 2 ekosistema.
Sa jednim imas stvarno nevidjene mogucnosti, gde si ogranicen samo svojom mastom, pa pravi sta hoces od uredjaja i software-a, a sa drugim imas pouzdanost u radu i apsolutnu sigurnost u sve sto Apple ekosistem nudi.
Ja licno uvek biram opciju 2, jer mi ne treba da od uredjaja pravim svemirsku stanicu, vec mi treba uredjaj koji me ne moze izneveriti, ili da mu se desi da zbog nekog glitch-a u sistemu, bas kad mi treba, otkaze poslusnost. Nagledao sam se toga na Androidima i previse (kod drugih persona).
Ovakve stvari se na iOS-u i WP ne mogu desiti, dok na Androidu nazalost mogu. Po recima glavnih u Googlu, Android je napravljen da bude otvoren, i spreman za nadogradnje, a ne da bude bezbedan i da radi kako treba... Zbog ovakve izjave bi u Apple-u letele glave. Da ponovim jos jednom: It just works!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

G2 nema sjanu kameru, to se primećuje na crnoj boji, previše je softver agresivan ili šta već, crna bude zamućena. Nije na svakoj slici ali se dešava često. Ovo je crop moji slika sa bivšeg G2, mogu okačiti i cele slike, nisam koristio fix za kameru jer nisam rutoao G2:
Slika
Slika
Slika

S4 ima bolju kameru od G2, 5s ima bolju kameru od S4. Ovo sam napisao iz ličnog iskustva, gore okačio primere G2. Slike sa 5s i S4 sam kačio.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sve to stoji i sve je to lepo sto ste napisali, ali ja ne mogu a da ne kazem da je prica oko nestabilnosti sistema potpuna besmislica. Barem sto se vrha androida tice.
Da se razumemo, ova dva konkretna telefona ce odraditi posao kako god da okrenes. Oba sistema su stabilna i rade posao. Razlika je samo u zatvorenosti tj otvorenosti, gde je android otvoren a ios zatvoren.
Sta to konkretno za tebe kao korisnika znaci?
To znaci da kod zatvorenog sistema imas to sto imas i tu nema puno manevrisanja i vrdanja, ali je bezbednost podataka samo u rukama Appla. Kod otvorenog sistema kakav je Android, samo je masta granica mogucnosti, ali je i "ranjiv" na papiru, tako sto svaka aplikacija trazi odredjena dopustanja i dozvole, pristupe kojecemu. I tada bi teoretski aplikacija kojoj je dopusteno da npr koristi tvoj imenik mogla da posalje neke brojeve nekome. Eto, o tome se tu radi.
Ovo oko hardvera vec znas i sam, poredjenje mozes naci bilo gde na netu a i ovde su ti ljudi napisali. One bitne razlike u hardveru su velicina uredjaja, velicina displeja, autonomija baterije, zvuk i kamera.

Odgovori