ZTE Blade Q ili Nokia Lumia 520

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
raikkonen
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 21:25
:: samsung galaxy fit

ZTE Blade Q ili Nokia Lumia 520

Post od raikkonen »

treba mi pomoć, šta da izaberem, ovo kinesko čedo sa većim ekranom i boljim karakteristikama ili Lumiu 520, koja jeste slabija, ali mi se čini nešto kvalitetnija?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: ZTE Blade Q ili Nokia Lumia 520

Post od El Laki »

Sta trazis od telefona, koliko para? Blade Q je okej na papiru, ali ima nisku rezoluciju ekrana, slabu kameru, izrada nije najbolja.. tj klasican nisko budzetni telefon

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sto se tice niskobudzetnih telefona WP Nokia je pravi izbor. ;)

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

Zte nikad probao, ok karakteristike, ne znam koliko realne u praksi..lepo deluje..
dok je Lumia proverena, od mene licno, tu nema greske. ukoliko je preko paketa uz neku doplatu, za kes je 100e, pa treba razmisliti i o tel.za kes, a ugovor na 50%..:) jer je generalno kod operatera na visokoj ceni.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

ZTE ne. Suvise problema kod ortaka sa Grand X-om i cimera (Blade 3). Probao sam taj Blade Q na standu nekog operatera, ne svidja mi sw. Ima neki pseudo aosp, kao vanila android je, ali ipak malo promenjeni dialer, sms...ortakov Grand X ima sacuvaj Boze ram menadzment, samo trokira. Cimeru takodje, telefon se preporodio kad sam mu digao CM.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

ZTE ima jako puno problema sa drugim modelima tako da sam malo skeptican kad su oni u pitanju. Za Lumiju 520 sam se uverio da je sjajan telefon. :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

I ja kazem da je 520 odlicna.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

ZTE jeste imao dosta problema sa Grand X i Blade G modelima pre svega, ali treba znati jednu stvar, a to je - Blade Q serija modela je njihova "viza" za Evropsko trziste, telefon je radjen ozbiljno i na zapadu je jako lepo izreklamiran i predstavljen. Na utiske treba sacekati jos, ali ocekivanja su dosta visoka, jer ZTE pokusava ovim modelom da ozbiljno poveca svoj udeo na trzistu. Deluje obecavajuce, ali su razumno mnogi skepticni. Ako ti nije hitno, sacekaj mesec dana jso da vidis istuaciju sa Blade Q jer je relativno nov model. Uostalom, kod ostalih modela su se vec na papiru mogli videti problemi, Blade Q moze da ima jedino problem slabe izrade, ne sto se tice performansi. Kada je u pitanju Q Maxi, on ima nesto nizu rezoluciju. Ostalo je sasvim zadovoljavajuce

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ako cemo iskreno 520 je jaci hardverski od Blade Q. U Blade Q je ugradjen neki MTK cipset ciji CPU ne moze da se meri bas sa Krait-om. U pitanju je inace Cortex-A7... 1 GB RAM ne racunam kao prednost posto WP8 radi odlicno i na 512MB. Jedina prednost bi bili blic i veci ekran kada bi imao bolju kameru od 520ke, kao i malo jacu rezoluciju. Nije im bas neka "viza".

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Giga rama je prednost poredili mi sta god hocemo, giga je giga. 512 je davno prevazidjeno i premalo. U procesore se ne razumem i ne mogu da pricam, ali ne vidim veliku prednost Lumie sem u pouzdanosti same kompanije "Nokia" koja gura svoju pricu sa WP. Bilo kako bilo, ja bih iskreno pre uzeo Blade Q ako bih birao striktno izmejdu ova dva modela, i zbog izgleda i jos nekih stvari, ali, eto, ima nasa misljenja, pa neka sam zakljuci. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ako se ne razumes onda nemoj da pises kojesta na forumu i pusti one koji se razumeju da daju savete. Do skoro sam posedovao teledon sa MTK 6577 cipsetom (One Touch 997D) koji je ok radio, ali ni blizu Lumije 520. U Blade Q se nalazi MTK 6572 koji je cak slabiji! A ovo sa "giga je giga" se delimicno mogu i sloziti, ali iz iskustva mogu reci da mi ni jedan telefon sa 1GB RAM nije radio bas primetno bolje od 520ke.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ne znam cemu ta drskost, ja nista nisam ni pricao o procesorima dva modela jer se u to ne razumem, tako da nemas razloga da govoris da pricam "kojesta" a sebe predstavljas kao nekog sveznalicu. Imam pravo da iznesem svoje misljenje. Brzina se verovatno i ne primeti toliko, kada si ogranicen na 512mb pa ni ne mozes da imas sve ono sto mozes za giga rama.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Procitaj opet sta si napisao o nekim visokim ocekivanjima i "vizi". Sta se moze ocekivati od jos jednog niskobudzetnog kineza? Ovo im moze biti samo jos koji cm padanja nize, nikako neka prolaznost na ne znam koja trzista. Nije OK ni na papiru cim procitas koji je cipset u njemu i kakva je rezolucija na tolikom ekranu. I dovoljno sam se dugo druzio sa androidom da znam sta je njemu potrebno da bi mogao da radi i blizu kao WP8 na 520ki tako da nista ne pisem napamet vec sve iz licnog iskustva. Ako je nekome bas malo tih 512 MB RAM na 520ki ima 525 sa 1GB RAM za malko vise para. 8)
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pet, 21. Mar 2014. 23:52, izmenjeno 1 put ukupno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Sve to o vizi i ocekivanjima su pricali ljudi kako iz te kompanije tako i na stranim portalima, ako niko od njih nema pojma, ja se izvinjavam za sirenje dezinformacija. Licno nemam problem sa Kineskim telefonima, ali se slazem da je ZTE jedna od slabijih kompanija. Uostalom, mislim da decko ima dovoljno informacija na osnovu kojih moze da donese valjan zakljucak, tako da se povlacim, ne zelim da sirim temu

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

raikkonen, Iskreno, ja ne bih nijedan od navedenih, napiši sa kolikim budžetom raspolažeš pa da ti predložimo neki model.
Lumia 520 je Ok model, ali mali ekran, WP8 sistem koji je daleko iz Androida, nedostatak prednje kamere (može da bude veliki minus ako se intenzivno koristi skype) nedostatak blica....
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja sam cerki kupio zte blade 3 i iznenzdio se kako je taj telefon lepo i cvrsto uradjen. Sad kako android radi na zte nebih o tome jer me i ne zanima.
Lumia sa 520 mb. rama se bori odlicno sa zadatim zadacima, internet radi odlicno na njegovom IE.
Ti kupi ono sta vise volis android ili windows i to je to.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ma ljudi...Blade Q je los, vidi se iz aviona da nije to - to. Sto se tice 520...koristio sam android 2,5 godine i bio zadovoljan, sad sam hteo promenu, uzeo 520 i apsolutno nista mi ne fali. Jedino sto bih voleo da je IE bolji, npr. na sajtu autobuske stanice ne prikazuje mi padajuce menije sto mi je bio hendikep u trenutku kada mi je trebala informacija o redu voznje, morao sam da okrenem broj. I Viber jos nije ispeglan. Ali ja ga ne koristim tako da mi zaista nista ne nedostaje. Lazem, navikao sam na Swiftkey, to mi nedostaje. A verujem da ta 520 ima bolju kamericu i zvuk od tog ZTE-a.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

@Deksi okej je Blade 3, ali samo ako se zanemare ocajna kamera i jako losa izrada, zadnji poklopac ako malo pritisnete on moze da "utone" u kuciste gotovo 5mm, sa strane na pritisak isto se oseca pomeranje. Ne znam, mozda devojkama to ne smeta, mene je jako razocarao pa sam ga prodao posle 2 nedelje. Sto se tice performansi, sa svojih 512mb i custom ROM, radio je prihvatljivo sasvim.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Osim sto se mom cimeru gasi sam od sebe.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ne znam ni jednu odobu koja je rekla da Blade 3 radi i malo prihvatljivo. Kao sto Coni kaze gasi se sam od sebe, koleginici (bivsoj) je zapucavao po 2-3 puta dnevno, nisu pomagali ni vracanja na fabricko stanje ni ROM-ovi. Jednostavno je katastrofalan telefon i tu se ne moze pomoci. Sestrin muz ima Blade G i potpuno je ista prica... :uhuh:
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Sub, 22. Mar 2014. 12:07, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori