S3 ili .. ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

S3 ili .. ?

Post od El Laki »

Kao sto vecina vas zna, trenutno imam S3 i vise sam nego zadovoljan. No, iskrslo mi je da mogu da ga prodam za 200e, pa sam gledao sta bih onda mogao sebi da kupim. Gledao sam na KP i ova 4 modela su mi zapala za oko:

S4 i9505
Sony Xperia Z
LG Optimus G Pro
LG Nexus 5

Napomena, da su svi ispod 300e novi. Najradije bih G2, ali nazalsot nemam novca. Gornja granica je dakle 280e, ali nemojte predlagati nista skuplje od 300e.

Najbitnija mi je brzina pri radu i kamera. Kamera nikako slabija od S3 sa kojom sam prezadovoljan. Dakle ili u rangu ili jaca. Kapiram da su svi modeli brzi u radu od S3 jer imaju i jaci procesor, veci RAM, KitKat cini mi se.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Re: S3 ili .. ?

Post od Cooomi »

S4 ako ne možeš da se zadovoljiš Nexusovom kamerom, ako možeš jasna je kupovina :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Z i G Pro skroz van izbora? :)

Mali update: u igri je i HTC Desire 816

vojvodjanin81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
:: Samsung S5 G900F

Post od vojvodjanin81 »

El Laki, imas nov G2 16GBu neotvorenoj kutiji za 305e u beloj boji ili crni 32GB za 320e,i to upravo na KP.S4 ti dosta premasuje tvoju granicu od 280e,ali ima najbolju kameru od pomenutih pa i ekran.Nexus 5 ako vec kazes da ti je bitna kamera mozes odma eliminisati.Meni licno su bolje nocne fotke sa S3 nego sa G2.Na automatici daje nekako zuckaste slike kad je u sobi upaljeno svetlo i nisam ni videom bio odusevljen,pri svakom prelazu kamerom trebalo je do 2-3 sekunde da se kadar izostri.Govorim sa fabrickim 4.2.2 kad sam ga imao,da li je posle ispravljeno ne znam.I jos jedna stvar to je decji lg interfejs,samsungov mi je mnogo lepsi :)

http://www.kupujemprodajem.com/LG-telef ... _id=126105

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Z ti ne bih preporučio, kamera mu baš i nije najsjajnija, a i displej mu je tu i tamo... G Pro je dobar uređaj, ali ne znam, nisam imao prilike da se igram sa njim, a i malo više privlači s800 moraš priznati ;)
HTC je noviji model, velik, ali 720p ekran, ne kažem da je nije dovoljno, ali to ti je midranger..
Ako se odlučiš za Nexus ne bih ti preporučio beli zbog glosy plastike, a sa crvenim nećeš razmišljati da li će ti zapasti loš zvučnik (ima na xda tutorial kako da se popravi to) a i komunizam je gotivan režim :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

305 je preko granice za G2, a S4 ima za 290. Sviđa mi se bas 816 kako izgleda, i na papiru je sasvim solidan. Jeste displej malo slabiji, mada ima 270ppi.

Nekako se sve svodi na Nexus, 816 i S4. Nexus ima brzinu i podršku ali kamera je slaba čak i sa S3 kada se poredi. S4 definitivno bolja kamera od S3, i nešto brži. Jednostavno naredna generacija. HTC mi je ne poznanica skroz kao i G Pro.

vojvodjanin81
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od vojvodjanin81 »

Ako S4 mozes da nabavis za 290e,slobodno mozes da kazes da se ova tema zakljuca jer izbor je jasan :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ispostavilo se da je to bez kutije i punjača. Koliko debitnih oglasa ima :)

Ispada i S4.

G Pro, HTC 816 ili Nexus 5.

vojvodjanin81
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od vojvodjanin81 »

haha nemoj tako lako odustajati jer nema nista gore od lose kupovine.S4 i G2 su najbolji izbor i vredi sacekati da im cene jos malo padnu.Ako uzmes nesto od malocas pomenute trojke.em ces puci para em neces biti zadovoljan i tvrdim ti da ces razmisljati vec o S4 ili G2 :) Bolje sacekaj malo i ustekaj para za neki od ta dva.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

S4 9505 je odlican telefon i ne bi pogresio ako bi ga kupio
Note IV N9100 dual

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Sačekaj lepo malo...strpi se , skupices...valjda za par dana 15/20e...pa lepo uzmi ili s4 ili g2...i miran si i znaš da nisi pogresio...sony xz si izbacio iz izbora i dobro je...kamera je skoro pa nikakva...
Huawei

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

^ +1. Prodas S3 i uzmes ono sto zelis. Strpi se par dana, nemoj trcati pa da se posle kajes.
Kazu da se u Galaxy seriji prelaz oseti i isplati tek svake druge generacije. Svakako da postoji razlika u hardveru, S4 je dosta bolji telefon, ali razmisli malo i na ovu temu.
Nexus je, kako je rekao Baraba, najbrzi Android telefon. Imao sam prilike da ga cackam, i to stvarno leti. Kamera, barem slike koje sam video ovde, nije lose, ali nije ni u top 3.
G2 je jaca verzija N5. Mnogo bolja baterija, bolja kamera sa ovim fixevima, ti tasteri sa zadnje strane su fantasticni za te dimenzije telefona.

Licno bih isao na S4 jer mi je nekako kompletniji telefon, mada su sva ti vrlo slicna i razlike su minimalne.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Rekao si da S4 i G2 otpadaju, ako se vrate u igru u ovom trenutku bih išao na G2. Jači je hardver, jača baterija, kamera dobra sa fiksom. Mada opet, navikao si na samsungov UI kao i ja, zato mi S4 više odgovara od G2 (ali ti na G2 možeš da promeniš launcher, ako nećeš da se zezaš onda S4).

LG Optimus G Pro, dobar uređaj, ali zaglavljen na 4.1.2 i ogroman. Ide leto, gde ćeš ovo da vucaraš...

Sony Xperia Z, onaj što sam video izložen na štandu imao je loš i bled displej, ne daj bože. Zaobišao bih ga samo zbog toga, iako volim sony i čekam neki model koji će biti zaokružen i kompletan. Moram da kažem zaobiđi Z, biće bled da taj displej staviš pored i S3, a tek S4 ili G2 ga izuvaju.

LG Nexus 5, najbrži android i to je to, tu se sve završava, ostalo truba (displej, zvuk...), ali cenim da ti voliš da čačkaš, tako da bi tebi bio zanimljiv ovaj model, mogao bi to sve da mu nadomestiš. Još bi se oduševio kako radi čist android, imaš i najsvežiji update uvek. Iskreno ti preporučujem nexus 5 (ali samo ako ne možeš da se nategneš za G2/S4).

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Ja vidim da ti laki volis taj G2, kada se vec natežeš nategni se jos malo i uzmi njega,od onog iz Apatina star par dana 300e sa garancijom godinu dana...Jbg nemoj da zbog jace ture pica u gradu ne uzmes S4/G2

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

Verovatno sam ja jedini koji ce ti reci da ne menjas s3, ali razmotri i tu opciju. Posto si vec zadovoljan, tj. prezadovoljan korisnik s3, ne vidim ni jedan opravdan razlog zasto bi ga menjao. Iako je to model od pre 2 god, on je i dalje na nivou zadatka i moze da se nosi sa mnogim telefonima koji se i dan danas pojavljuju (taj HTC 816 je otprilike kao S3, ako ne i losiji). Dovoljno je brz u radu i ima odlicnu kameru, i kao sto je Azimuth rekao, tek prelaskom na svaku drugu generaciju galaxy S serije mozes da osetis neko vece poboljsanje. U ovoj tvojoj dilemi, ja bih isao na S4, jer od svih navedenih smatram da je najkompletniji uredjaj, ali bih jako razmislio, jer vec imas S3. Ja bih na tvom mestu stedeo pare, pa kad dodje trenutak da S3 vise ne zadovoljava moje potrebe, prodam ga i uzmem nesto sto ce u tom trenutku gaziti i G2 i Nexus ,itd...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

S3 i S4 izgledaju isto, ne vidim poentu menjanja za njega, sem ako nisi hardcore fan brenda ili sapunolikog izgleda Galaxy serije.
Ja lično ne bi menjao još uvek.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

cvoruga, mislim da poenta promene telefona nije izgled, a kao sto je Kant rekao, o ukusima ne vredi raspravljati. Nekom se svidja dizajn galaxy serije, nekom ne, stvar ukusa. Sa poslednjom recenicom se slazem.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

cvoruga, možda tebi izgledaju isto, meni ne, i ne rade isto. Razlika u radu između S3 i S4 je itekako primetna (baš zbog 2GB ram).

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Bem li ga, meni izgledaju apsolutno isto, ne bi mi to bila prava promena, ako me razumete :oops: .

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

G Pro i 816 sam gledao pre svega zbog veličine. Nisu oni premium uređaji kao Note 2/3 (u toj fablet kateforiji), a pogotovo nisu kao G2 ili S4. Iskreno, najradije bih G2 zbog izgleda, i zbog promene. I ma S3 koristim Nova Launcher pa bih se mislim lako navikao. Nexus me brine samo kamera. Za zvuk nisam neki ekspert, a displej mi se čini ok. O ram i procesoru da ne pričam. S4 mi je tu, eto reda radi. Jeste bolji od S3 ali više mi se sviđa G2. Dosta više. :) mislim da su CPU i ram manje više u rangu kao i displej. Samo ne znam za kameru. Mada sva tri modela imaju test kamera na gsmarena, pa mogu tamo da uporedim i da se odlučim. Svakako volim da se igram i da čačkam po telefonu, pa ne bih ništa slabo uzimao.

Želja mi je bila veći telefon, ali realno bez Note 3 ili S5, nema nekog pametnog prelaza. Jesu G Pro i 816 bolji od S3 (bar na papiru) ali ne toliko koliko su za skoro iste pare od njih bolji G2 i S4. Ako razumete šta hoću da kažem.

Hvala svima na savetima, dosta ste pomogli. Definitivno ću da sačekam koju nedelju, da iskupim i još novca a i da im nadam se padnu cene još malo.

Odgovori