Android do 100 evra... ili ne?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
UrosHCS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 02. Jul 2014. 20:00
:: LG L70

Android do 100 evra... ili ne?

Post od UrosHCS »

Odmah da pitam, da li ima smisla uzimati nesto do 100 evra? Ja imam L70, 120€ na kp. E sad, oce moj cale telefon, pa pita dal moze da uzme nesto jeftinije da mu zavrsava posao, a ja se zamislih... Treba mu da slika ponekad nesto i mislim da ce mu bilo kakva kamera zavrsavati posao. Treba mu muzika i bilo bi dobro da ima sto bolji zvucnik. CPU, RAM itd nije presudno jer mu ne treba prakticno ni jedna dodatna aplikacija (mozda vremenom i nauci da barata malo bolje sa telefonom pa mu i instaliram nesto). Ajde da kazes da cu da mu instaliram whatsapp jedino. Ali mislim da je najvaznija stvar da taj jeftin telefon, ne opterecen aplikacijama radi glatko. Mislim da ako krene da mu koci, da ce da ga baci. :D
I jos jedna stvar, koju nije lako proveriti. Treba da moze da salje slike mejlom. Moj stari lg optimus L5 nije imao opciju da stavim attachment (u gmail appu).
Dakle, L70 ili moze nesto jeftinije?

srdjanyo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Avg 2014. 09:04
Kontakt:

Re: Одг: Android do 100 evra... ili ne?

Post od srdjanyo »

Kakva je besparica,dosta dobar telefon polovan ili nov možeš pazariti za 100€.Posebno ako korisnik nije zahtevan.

Sly4pb
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Sep 2014. 18:46
:: LG G2 32GB

Re: Android do 100 evra... ili ne?

Post od Sly4pb »

Ja bih se za te pare opredelio za neku Lumiu, recimo 630 dual sim, imace 2 kartice, kameru, nije odlicna ali slika :), i sve aplikacije koje njemu trebaju ce raditi ekstra. Plus, Nokia ima onu mnogo dobru BESPLATNU navigaciju, samo mu skines mape i to je to

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
:: Htc One m9
:: Nokia Lumia 920

Post od bandiof »

i ja bi preporucio neku od lumia 520,525,530,630...svaka bi mu legla na duze staze,a sve sto si naveo zavrsava glatko

UrosHCS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od UrosHCS »

Hvala na savetu, pogledacu te lumie. S obzirom na naslov teme, el ima neko da preporuci i neki android? Ako je za te pare najbolja neka od lumia onda neka bude, jedino sto nisam jos koristio wp, ali ne verujem da je strasan...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Za te pare Android bih zaobisa. Da je do 140, 150€ mogao bi se naci neki preko oglasa. Medjutim, mozda neki stariji Android model bi mogao uci u tu cenu, ali su to vec dosta korisceni modeli stari najmanje godinu dana. Ovako mislim da je 520, 525 ili 630 najbolje resenje. :)

Sly4pb
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Sep 2014. 18:46
:: LG G2 32GB

Post od Sly4pb »

WP nema puno aplikacija, ali osnovne su tu, kao i na svaki sistem, trebace malo vremena da se privikne ali poprilicno je prost :) Motorola Moto E, pogledaj i taj, to je android sa 1GB RAMa, ne izgleda lepo, ali bar ima dovoljno RAMa da normalno funkcionise

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja imam LG L7, posle njega ide L7 II, pa L70.
Evo mojih iskustava sa duplo slabijim LGom iz serije 7.
UrosHCS napisao:Treba mu muzika i bilo bi dobro da ima sto bolji zvucnik?
Zvučnik je dovoljno glasan za slušanje, ali kad se pojača preko 85% dolazi do izobličenja.
FM prijemnik je slab, pološe hvata stanice.
UrosHCS napisao:CPU, RAM itd nije presudno jer mu ne treba prakticno ni jedna dodatna aplikacija
Ja imam 7 instaliranih aplikacija, ne secka uopšte, ponekad secne kad ulazi u Viber.
UrosHCS napisao:I jos jedna stvar, koju nije lako proveriti. Treba da moze da salje slike mejlom. Moj stari lg optimus L5 nije imao opciju da stavim attachment (u gmail appu).
Nemoguće, to nije do mobilnog nego do aplikacije, evo kako izgleda gmail app na L7.
Slika

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Za 100 evra Lumia je ubedljivo najbolji izbor, tu se izdvaja Lumia 520, malo veći ekran i Dual SIM mogućnost ima Lumia 630, ali mislim da je ona nešto skuplja. Dakle,ako je gornja granica 100 evra onda bez razmišljanja Lumia 520.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Uzimas telfon tati, a ne tebi :D Uzmi ti njemu lepo neki WP, njemu je bas svejedno na koji OS ce se navici. Androidi za te pare , ne da nevaljaju, ali ce mu 100% secnuti i zaglaviti ponekad, a kazes da bi ga on odmah bacio ako se to desi. Tako da samo WP

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

znemanja, i slavisaj, mislite da Android sa dvoglavim procesorom i giga rama lošije radi nego WP?

Što se WhatsApp-a tiče, prvo treba proveriti kako radi na WP-u,
a treba znati da dumb Nokia Asha ima WhatsApp, za nezahtevne korisnike dovoljno + baterija 5 dana.

UrosHCS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od UrosHCS »

Poenta je da za sto evra uzmem nesto pristojno. Ako to znaci lumia, neka bude, taman da malo i ja cackam wp. Bice 520 verovatno.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Pristojno?
Lumia nema prednju kameru, blic, WA zeza, koristiće se kao dumb telefon, šta je tu pristojno?
Pa to će svaki telefon da odradi problema bez.

srdjanyo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Avg 2014. 09:04
Kontakt:

Re: Одг: Android do 100 evra... ili ne?

Post od srdjanyo »

Onda bolje Asha? :)

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Istina je da Lumia 520 ne laguje, ali ne laguje ni Android sa giga rama i dvoglavim procom.
Nisu to stari krntije Androidi 2.3 sa 256MB i opterećeni sa 50 aplikacija, ali ajde.

Takođe, treba pročitati iskustva korisnika WhatsApp aplikacije na WP telefonima.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

A ti si bas uporan sa androidom. :D Da li si koristio nekad WP?
Za do 100 evra nema android koji ne stuca.

Covek dodje pita i kaze da i WP dolazi u obzir, i onda mu svi savetuju da uzme android jer ne vole WP pa iako WP bolje radi od androida u tom cenovnom rangu.
Budite malo objektivni.
Ja koristim android fon, sa 2GB RAM i quad core procesorem, 4.4 android pa ponekad stucne, a ne ovi za 100 eura

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

slavisaj, nisam nikad koristio WP, priznajem :oops: .

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

eto vidis :D
moram upisati minimalno 60 karaktera, jer poruka mi je kratkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ali se došlo do zaključka u wp temi kao i što je njih dosta pisalo...da ni jeftini wp uredjaji ne rade kao kao skupljim uredjajima...sto mu dodje na isto i na wp i na Android....
A na toj 520 je baš diskutabilno kako rade WA i Viber...???
Ako mu te dve app trebaju i koristi ih onda nek bolje uzme android...
Sigurno će više dobiti sa Android uređajem kao što je i član čvoruga napisao...
Huawei

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

znemanja napisao:Za 100 evra Lumia je ubedljivo najbolji izbor, tu se izdvaja Lumia 520,.....
Ovo je postao stereotip koji je odavno podmetnuo vođa ove malobrojne WP ekipe (znamo i zašto), a koji je daleko od istine.

Za sličan novac se može kupiti Galaxy S Duos 2 (koji u mom okruženju koristi dvoje ljudi i svakodnevno sam u prilici da vidim kako radi). Ovaj telefon ima Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 procesor i radi zaista brzo i pouzdano za ovu klasu uređaja, a osim slota za dve SIM kartice, poseduje i prednju kameru, kao i blic za zadnju (5MP) kameru, što Lumia 520 nema.

Galaxy S Duos 2 se kao nov na oglasima može pronaći za nekih 100€, a postoji i verzija koja radi sa jednom SIM karticom pod nazivom Galaxy Trend Plus (hardver je identičan) i jeftiniji je nekih 10€. Dakle alternativa i to odlična postoji, pa neka svako za sebe odluči šta mu više odgovara.

Odgovori