Idol 2 vs M2 vs L80

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
zokowmali
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Feb 2008. 01:17

Idol 2 vs M2 vs L80

Post od zokowmali »

Za neki dan istice ugovor u Vipu,opredelio sam se za neki od gore navedenih telefona...Do sada sam nosio Desire 500 dual,ali je zasluzio svoju penziju,novi telefon bi nosio kao primarni,za net,slikanje i dooooosta razgovora,kao sekundarni cu nositi L70(proverena roba)...
U opticaj dolazi i Desire 610,Core 2,eventualno G2 mini ali me on nesto odbija jer mi je prepakovani L90.

E sad,posto sam malo u dileji :D , moj redosled bi bio:
1. L80
2.M2
3.Idol 2
-------------------------
-Desire 610
-G2 mini
-Core2

Ako se pogleda na papiru,Idol 2 je najbolje resenje,najbolji ekran,quad core,imao sam Idol mini 2 i znam da radi super,ali je kamera otpad,M2 mi se neverovatno svidja,Quad core,kamera prosek ali vrsi poso,i jedino me dizajn vuce ka njoj...L80 dobra baterija,bolja kamera od svih gore navedenih,ali losiji ekran i ista masina kao L70 tj dual core,a ja volim povremeno i igricu da igram neku dok cekam po terminalima..

Svaka pomoc,sugestija i obrzlozenje dobrodoslo :)

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Re: Idol 2 vs M2 vs L80

Post od hibiskus »

uh ovaj mid segment androida mi je nekako nezgodan. Valjda je L90 u rangu a ne L80(ima bolji ekran)? Od ovih telefona na prvu loptu mi se najbolji cini g2, mada je i najskuplji. M2 sam skoro uzeo bratu, ispre preko mts-a, i ono sto me je neprijatno iznenadilo je koliko je tih u slusalici. Sam telefon lepo izgleda, ali nista specijalno nije (plastikaner, sa osrednjom kamerom).

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja kad sam uzeo L80 u ruku razočarao sam se plastičnim leđima, baš jeftino deluje.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

hibiskus, falican primerak,ja sam imao M2 i odlicno se cu u slusalici,kamera sredjena na 4.4.2,ekran je dobar isto.M2 preporuka od mene.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Ja sam u istoj dilemi pošto znam da se ponuda vipa i neće nešto bitno promeniti do početka sledeće godine. Alcatel mi se čini kao najkompletniji, i jedino što mu nedostaje je kamera i podrška. M2 je solidno izbalansiran, ali je nešto skuplji u Vipu u odnosu na ostala 2 i to po meni nepotrebno. Lg ima loš ekran, za kameru ne znam, ali je baterija odlična. Sreća pa imam vremena za razmišljanje, ovde je teško izabrati. :)

zokowmali
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zokowmali »

I mene na alcatelu nervira samo kamera,sve u svemu najbolji balans izmedju svega toga je M2,znam da je sada bolja kamera posle prelaska na 4.4.2... Ako neko ima jos neki predlog neka kaze,ima i one varijante na 12 rata,ali mi je to totalno glupo,u vipu su mi sami rekli da ako uzmem bilo koji telefon za 1 dinar imam popust 25% tokom ugovorne obaveze,zato tu varijantu gledam. kao da mi izadju u susret jer su mi racuni redovno izmireni,a sume su prilicno velike,ok,mogli su barem neki nexus da se izbace,ali sta je tu je...cudi me da su mi rekli i za ovih 25% :D
Za sada M2 ima prednost,ali bi ipak da razmotrim jos opcija

srdjanyo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Avg 2014. 09:04
Kontakt:

Re: Одг: Idol 2 vs M2 vs L80

Post od srdjanyo »

L80 odličan za normalno korišćenje.Ja sam zadovoljan.

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Uzmi M2.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Preniska rezolucija na L80, ali nije los.

zokowmali
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zokowmali »

presek'o i uzeo M2...koji umalo da brikujem posle 15 min...nestla struja u toku apdejta :D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Cestitam,dobar izbor.I ja raazmisljam da nabavim opet M2 .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

zokowmali napisao:presek'o i uzeo M2...koji umalo da brikujem posle 15 min...nestla struja u toku apdejta :D
Čestitam, nisi podlegao oceni jednog novopečenog člana, inače vlasnika Alcatela, kako ni jedan Sony do modela Z3 ne valja. Sad sam na komentarima za neki drugi kineski model pročitao kako se Sony telefoni rasprodaju, vlasnici beže od njih jer ništa živo ne radi, poruke kasne po deset dana... Bože sačuvaj, treba uvesti test inteligencije prilikom registracije na forum.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

zokowmali,dobar izbor, mada ni Idol 2 nije loš, jako fino dizajniran, ali verujem da je kamera loša ko i na svim Alcatel tj. TLC telefonima.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zokowmali
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zokowmali »

Hvala ljudi! Za M2 sam trebao da im dam neku sitniju doplatu i zato je ona usla u izbor u koji su ulazili L80 i Idol 2..
Kako nosim i jedan L70,a L80 je upravo to samo sa vecim ekranom i malo jacom baterijom...otpisan,vec vidjeno...
Idol 2 mi se smesio,na papiru najbolji,ali mi ona prijatna devojcica i vipu rece kako mogu i m2 da uzmem za 1 dinar uz moj paket,kao neki znak zahvalnosti za velicinu i redovnost placanja istog(racun mi nije ispod 6000,al dva broja kod njih su u pitanju),normalno,uzmem M2...odmah na kablinu,odradim update (gde zamalo da ga ubijem) i to je to,kamera prilicno bolja posle update-a,a to znam jer sam imao prilike da ga procackam pre izlaska update-a.Vidim,ima nesto podrske zajednice u odnosu na Alcatel.
Telefon sam birao da me sluzi,dosta putujem,i koristim dosta mailova...znaci kamera i konstantno blejanje na netu i poneka igrica...a mislim da mi je zbog kamere i quad core svakako najbolja opcija bila M2.
Challenge, A ne bezim od Alcatela,Idol 6030X me je extra sluzio u svoje vreme,ne bezim generalno ni od jedne marke ako ona opravdava svoju UPOTREBNU vrednost,materijalna vrednost(cena) je marketing sam po sebi kod odredjenih marki..ali i ciljna grupa im je takva,imaju vise para nego razuma,ali bitno da je skupo...zato izbegavam apple i samsung,poceli samo hipsteri da ih nose (cast izuzecima :) )
Ako znas za sta ti treba smartfon,ako znas da ima sve sto ti je potrebno i sto ce tebi da koristi,meni cak i zaradjuje novac na neki nacin,e to je to... Za sada sam veoma zadovoljan Xperiom M2,hvala svima na savetima i preporukama...

Odgovori