LG G2 vs Nexus 5
- los_trip
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 12. Apr 2008. 06:47
- :: Lumia 920
LG G2 vs Nexus 5
LG G2 280 Eura
Nexus 5 220 Eura s tim da je ovo cijena koja je meni izletila.
Vrijedil ici na nexus sa ustedom od 60E
s tim da je G2 u svemu bolji osim meni u dizajnu N5 mi je ljepsi.
u dilemi sam , nije mala razlika u novcu . Za dobijeno izgubljeno ...
Neka sugestija,misljenje sve ce dobro doci =)
Nexus 5 220 Eura s tim da je ovo cijena koja je meni izletila.
Vrijedil ici na nexus sa ustedom od 60E
s tim da je G2 u svemu bolji osim meni u dizajnu N5 mi je ljepsi.
u dilemi sam , nije mala razlika u novcu . Za dobijeno izgubljeno ...
Neka sugestija,misljenje sve ce dobro doci =)
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: LG G2 vs Nexus 5
Kakav si korisnik, koji su ti zahtevi od telefona, šta očekuješ od njega?
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Kamera, autonomija baterije, za nijansu veći ekran su stavke koje su bolje na G2, N5 stock android i prvi od svih dobija update. Sam odredi koji su ti proriteti i shodno tome odaberi telefon. Ako nabavljaš telefone po ceni koje si naveo, lično bih izabrao Nexus 5, jer mi autonimija baterije, lično, ne igra krucijalnu ulogu, a ni kamera mi nije stavka no.1 pri kupovini telefona, tak da bi moj izbor bio nexus 5.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Sam sebi si odgovorio, G2 bolji, N5 lepši, moraš da presečeš šta ti je važnije.
G2 dobija L, tako da ni tu ne zaostaje na N5, ali je osetno skuplji, 60e nije mala razlika.
G2 dobija L, tako da ni tu ne zaostaje na N5, ali je osetno skuplji, 60e nije mala razlika.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Uzmi nexus 5 i igraj se sa njim. Videces koliko je sve lako, koliko veliku zajednicu ima. G2 ima 30% bolju bateriju. Nexus 5 moze da izvuce najvise 6 SoT(to je neki maksimum, ako se poigras sa kernelima), dok G2 najvise 10h SoT. Nexus 5 je rastereceniji uredjaj, bolje i brze radi. Licno bih isao na nexus 5 jer je lepsi(sto ne znaci da ce tebi biti lepsi) i ima bolju podrsku. Iskreno kamera i nije tako losa, sasvim je dobra... prosecna. Uzimaj nexus 5, za te pare vredi uzeti ovako brz uredjaj(android LL radi mnogo dobro na njemu).
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Sve je Zile rekao i u potpunosti se slažem sa njim, sve je rečeno. Mislim da je za taj novac za koji ti možeš da uzmeš N5 (220€) definitivno bestbuy, naravno ako govorimo o novim telefonima.
- Wortx
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 27. Avg 2014. 01:01
- :: Nexus 5
- :: Samsung Galaxy S2
Dvoumio sam se takodje oko ova dva telefona i uzeo G2. Zanimljiv dizajn (dugmici nazad), jako dobra baterija, lepo radi, ima neke novije funkcije (knock on, remote). Posle G2 sam uzeo S4 i to je vec neka druga prica da ne skrecem sa teme. Sada imam Nexus ,reko treca sreca i nisam pozalio sto sam ga uzeo. Telefon je veoma lep i dobro lezi u ruci, kao sto je Zile rekao potpuno je rasterecen i primetno bolje i brze radi. Ako si prosecan korisnik, razliku u bateriji ni neces toliko osetiti, a kamera ne treba nikakve fixeve kao sto treba kog G2 i veoma je dobra. Takodje dobices android L u kratkom vremenu od sad, a verovatno i neki sledeci s' obzirom da je ovo google-ov uredjaj. Topla preporuka za Nexus 5 i ustedeces novac.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Re: LG Nexus 5
sta je bolje, ovo ili G2 i zasto? zanimaju mane ovog telefpna i vrline, i zasto ga treba a zasto ne treba kupiti 

Pa ja mislim da je glavna mana nexusa kamera u odnosu na g2...prednost cisti android
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
I baterija na G2.
Zapravo, jedina prednost Nexusa su redovni i momentalni apdejtovi i vanila Android, sve ostalo je na strani G2.
Zapravo, jedina prednost Nexusa su redovni i momentalni apdejtovi i vanila Android, sve ostalo je na strani G2.
- Wortx
- Neredovni učesnik
Fluidnost i znatno bolji rad telefona sto se Nexusa tice, G2 bolja kamera uz fix i baterija. Sto se mene tice Nexus pravi odlicne fotografije i sasvim sam zadovoljan, a ako mi zatreba nesto bolje tu koristim aparat a ne telefon.
Wortx, vjeruj mi da nije fluidniji od g2. Znaci, jedino moze biti isti.
- Wortx
- Neredovni učesnik
Sto se stock tice, siguran sam da jeste, za cloudy rom koji svi hvale ne znam. Jer takodje sam imao dvoumicu i uzeo G2 pre nego Nexus, zatim sam imao S4 i9506 i sada Nexus i zalim sto ga nisam prvog uzeo jer ne bih bacio novac i vreme utroseno na prva dva. Naravno, to je samo moje misljenje, ne kazem da je los uredjaj.
Jeste, isti, kako da ne, taj g2 dropuje frejmove i levo i desno.mazzy napisao:Wortx, vjeruj mi da nije fluidniji od g2. Znaci, jedino moze biti isti.
Fluidniji je UI i od G3, i od S5.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Azimuth, vanila android ne možeš nazvati prednost, većini to izgleda ružno. baš da vidiš devojku da koristi nexus... ako govorimo uopšteno.
Da citiram čoveka koji je pored G2, kupio i nexus 5 na moju preporuku (to što je hteo to sam mu preporučio, lepo sam mu rekao šta da očekuje) "Ivane, G2 je telefon za nexus 5"
To je standardan korisnik koji je kupio fon da koristi i uživa u njemu, ne zanimaju ga romovi i fiksevi. Zato uvek i naglasaim da nexus nije za takve ljude, to je za nas fanatike na forumu, koji nemamo pametnija posla, flešuj ovo, ubaci ono...
Da citiram čoveka koji je pored G2, kupio i nexus 5 na moju preporuku (to što je hteo to sam mu preporučio, lepo sam mu rekao šta da očekuje) "Ivane, G2 je telefon za nexus 5"

To je standardan korisnik koji je kupio fon da koristi i uživa u njemu, ne zanimaju ga romovi i fiksevi. Zato uvek i naglasaim da nexus nije za takve ljude, to je za nas fanatike na forumu, koji nemamo pametnija posla, flešuj ovo, ubaci ono...
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Telefon mi ne treba da bi ga rootovao i ubacivao neki drugi android, nego 'amatersko' koriscenje, mozda bi se i upustio u te grane ali ne mogu priustiti da izgubim garanciju.... sto se tice uredjaja ovako 'fabricki' sto se kaze, bez rotovanja i slicno, koji ke bolji? ono jeste da za nexus na svakih 2 minutabizadje neki update
salim se, naravno, ali cesto izlaze neki updateovi, a za 'klasicne' telefone ne, ali i g2 ce da doboje lolipop kao i nexus pa i nisam na gubitku, sigurno nece lg da se zaustavi na njemu kad je u pitanju g2, ipak je to jedan od najpopularbijih vodecih modela 

Pa koji to fix treba na n5, za razliku od g2.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ako nisu ispravili greške na v5, onda treba, problem sa memorijom i što moraš da gasiš telefon svakih par dana. A fix za mrtve piksele, motor vibracije koji tandrče i tastere koji se klackaju nema fix.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Baš tako , dobro čovek reče . Za "običnog" korisnika G2 je daleko bolji izbor , mada je i po mom mišljenju G2 bolji od Nexus 5 (imao sam oba u par navrata) i uvek bi se pre odlučio za G2 zbog većeg ekrana , duplo boljeg trajanja baterije , bolje kamere , boljeg zvuka (mp3) u slušačicama , ... posebno sa Cloudy G3 ROM-om . Što se tiče brzine i fluidnosti razlike su minorne skoro i neprimetne . Nexus 5 jeste dobar smartphon ali početno oduševljenje brzinom sistema splasne posle dva dana korišćenja jer osim toga on ne nudi gotovo ništa spektakularno , čist goli Android koji moraš dodatno natrpati aplikacijama sa Google Play za punu funkcionalnost ...ali opet za većinu nije to to .Baraba napisao: "Ivane, G2 je telefon za nexus 5"![]()
...
Nexus je prvenstveno namenjen developerima i entuzijastima (idealan za tvikovanja i "budženja") ... nikako smartphon za koristiti "out of the box" .
16 godina na forumu MOBILNISVET