nedavno sam cuo da neki telefoni mogu da imaju dve sim kartice u sebi!
ako neko zna koji model,neka mi preporuci! hvala!
telefon sa dve kartice
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
Ja znam kada sam kupovala N3330 pre par godina u Nemackoj, da su mi nudili neki dodatak za fon da mozes da stavis dve sim kartice, i kostalo je nekih 10-15 evra (ne secam da li su tada bile marke ili evri), i u svakom slucaju to je moglo tada odvojeno da se kupi...e sad stvarno ne znam da li to moze neki noviji model, ili to vec ima ugradjeno...raspitaj se 

Ima i u Bgd da se kupi adapter za 2 SIM, kako se to kaci i kako radi ne znam al ima da se kupi sigurno...
A prije par godina moja sestra od tetke je imala neki cini mi se Benefon s 2 SIM lezista, fabricki! Mada opet, moras da ugasis telefon i odaberes koju ces da koristis, tako da ti se svodi na isto... Jedino sto ne moras da vadis bateriju al...
A prije par godina moja sestra od tetke je imala neki cini mi se Benefon s 2 SIM lezista, fabricki! Mada opet, moras da ugasis telefon i odaberes koju ces da koristis, tako da ti se svodi na isto... Jedino sto ne moras da vadis bateriju al...

Hm mozda je bilo vise modela, ovaj nije bio ruzan... Dobro, mozda tebi i jeste.
No nije to bitno... Ja bi odustao od 2 SIM u svakom slucaju, i ovako i onako moras da gasis fon. 

Poslednja izmena od stefank u Pon, 18. Jul 2005. 18:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Chisto da se nadovezem. Nemoguce je (chisto tehnichki) na klasichnom GSM telefonu "pratiti" vishe mreza istovremeno. Maksimalno shto se moze "izdejstvovati" bi bilo da telefon prelazi sa jedne na drugu bez gashenja ali bi za to bila potrebna dva primo-predajnika chime bi vam proizvodjach efektivno dao dva telefona (shto priznacete, nije da im je u interesu). A pritom sumnjam da bi takav potez operatori docekali "rashirenih ruku" dok o "CIA, snajka, CIA" da i ne prichamo.

Verovatno ti je najjednostavnije da kloniras dve kartice(broja) na jednu (ne ulazim sad u to koliko je to legalno),takodje obe nisu u funkciji istovremeno ali nista ne "budzis" na telefonu.Sa druge strane usluga je oko 40E za dva broja a svaki naredni jos 5E u NS stim da naravno imas svoje brojeve koje takodje moras kupiti.Druga varijanta je da kupis neki adapter koji prima dve kartice -to ti je oko 500-600 din pod uslovom da imas mesta izmedju baterije i maske da ih uglavis.Treca varijanta-nisam siguran,Mobtel nesto ima...kao neki Dualsim...valjda za firme samo,jedan pripejd drugi pospejd broj,komplikuju nesto bez potrebe ali...nemam pojma,proveri.Cetvrta varijanta-preseli se u Crnu Goru
,cuo sam da tamo oba operatera pruzaju tu mogucnost i sve lepo funkcionise+besplatno preusmeravanje sa onog broja koji nije trenutno aktivan.