S5 vs L930

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

S5 vs L930

Post od El Laki »

Dvoumim se između ova dva modela. L930 imam novu sa garancijom uvoznika za 340, za te pare otprilike ima odlično očuvan S5. Od G3 sam odustao zbog dalje prodaje.

E sad, što se tiče hardvera, sve mi je jasno. Lumia mi je lepša. Kamere ne znam kakve su, tj znam za Samsung, ali ne znam koja je bolja.

Najviše me zanima sam Windows sistem. Nisam se susretao sa istim do sad jer mi nije bilo lepog telefona u tom krugu. Šta to ima Android, što nema Windows (od svakodnevnih opcija), a šta ima Windows što nema Android?

Molim za objektivne odgovore i bez prepucavanja.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: S5 vs L930

Post od sugarcoated_ass »

El Laki napisao:Molim za objektivne odgovore i bez prepucavanja.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Morao sam da naglasim kako ne bih snosio odgovornost ili bio proglašen provokatorom. :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja sam koristio lumia 520 i jedinu zamerku koju sam imao je bila sporost samog aparata... ako sam bio zadovoljan njom - onda cu svakim win uredjajem :)
aplikacije sam nasao sve koje inace koristim, cak i neke koje nisam imao na androidu i iOS-u pre toga, a vezane su za muziku, download itd... znaci sve sto mi je bilo potrebno... :)
pre toga sam imao od win uredjaja L920 ali nju sada ne racunam jer je bila sa starim windows-om...

meni je L930 mnogo lepsa a i win radi bolje od androida...

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Ako ne zuris sa kupovinom bolje sacekaj da izadje win10 beta verzija. Cisto da znas sta te ocekuje u bliskoj buducnosti ako se odlucis za lumiu.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

1. pročitaj moje postove o WPu, ja ni u ludilu ne bi dao preko 100€ za WP, iako mi se đa 830
2. napiši šta konkretno očekuješ od mobilnog
3. napiši koje tačno aplikacije želiš da koristiš
4. kupi Android

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hahaha sada sam gledao koješta na yt i po netu i uvek me odbiju od wp. :( jednostavno, nije to to

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Realno, moras probati da bi znao. I ja sam gledao YT klipove i citao review-e, ali tek kada sam ga probao sam skontao koliko mi odgovara. Eto, ja bih rado uzeo npr. 735 jer mi u svakom slucaju vise lezi nego Android. :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

To jeste, ali kažem jedino bih 930 ili 1520 kupovao, a one su preskupe za kockanje.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

El Laki, lepo sam ti rekao, pročitaj moje postove, ja sam nabrojao svaku manu WPa.
Sve te mane su nebitne za do 100€, jer važi logika koliko para toliko muzike, i za tu cifru WP briše patos Androidom.
Za preko te sume, već može da se izabere dobar Android.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Prodam ti ja moj S5 za te pare. Imam nekog decka koji treba da skrpi jos malo, al pre bih ga dao nekom poznatom ko ce ga maziti i paziti koliko i ja ;)
Za sve se dogovorimo preko pp :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Druze nema tu velike dileme, L930. Meni se isto svidja taj telefon samo nemam trenutno para da ga kupim pa cu morati da se zadovoljim sa nekim jeftinijim.
Festina lente.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Evo ga,opet Laki senluci ccc
Te nece da daje neke velike pare za fon te ko jednom ode na 6 inca ovo,te ono i sada opet talasa i to sa konja na magarca
Da li znas koliko ljudi ozbiljnih korisnika je preslo na wp ,mozes ih na prste nabrojati a i ti koji su presli otisli sa krs telefon androida(zastareo model ili neka mocna firma tipa alcatel i slicno ili neki krs od modela androida tipa ovi za dinar samsung i slicno) na krs wp
Gledao ja 1520 poodavno ali ma kakvi smorio bi me posle 5 dana
Sa 6 inca ides na mnogo manje i to ce te smoriti
S5 realno nije ama bas nikakav napredak sa G pro 2 sem ako nisi paljevina na gluposti air ,otisak prsta i slicno koje realno koristi 0,1 posto ljudi
Jedini logican potez bi bio Note 3 ili Mate7 koji je oko 380 evra ili da cekas nove ali preskupe modele
Mislim da ti u stvari na silu uzimas telefon
Za nove nemas kes a ovo ostalo je jako jako mali skok sem mozda gore dva pomenuta modela
Nema ljutis,tako meni ovo izgleda a mozda i gresim
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem :D

S4/G2 mi je po meri, ali usled nedostatka korektnih ponuda, probao bih S5. Lako se proda čim naiđe dobra 4orka.
Azimuth napisao:Prodam ti ja moj S5 za te pare. Imam nekog decka koji treba da skrpi jos malo, al pre bih ga dao nekom poznatom ko ce ga maziti i paziti koliko i ja ;)
Za sve se dogovorimo preko pp :)
Imaš pp ;)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

El Laki, Imaš u sledećoj temi (strane 64 i 65) viewtopic.php?f=2&t=18359&start=1260 malu diskusiju između mene, miodraga i cvoruge. Elem tamo su potegnute i neke app koje nemaju za win a postoje za Andorid, pa možeš malo to da čitaša
UPOZORENJE, postove čitaš na sopstvenu odgovornost, ima tu nekih prpeucavanj čisto da znaš :D

Savet, stavi na papir app koje koje koristiš i bez kojih ne možeš da zamisliš smartphone uređaj, onda proveri na WP store da li postoje te app i na YT proveri kako one rade jer često iako neka app postoji ona je na WP dosta siromašnija nego za Androdi ili iOS. Na konto toga odluči da li želiš WP ili Android.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: S5 vs L930

Post od Ledjo »

Uzmi neku polovnu 520 za 50-60e, probaj je nedelju-dve i ako ti odgovara kupuj 930, ako ne s5

Skupa je l930 da bi s njom isprobavao sistem

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nema meni toga na tim stranama. Pogledaj koliko imaš postova po strani, dal smo na istom :D

Inače sad pričam sa Azimuth oko S5, sklapamo posao. Ne da se lumii nešto :D

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ja ti lepo kažem, napiši šta očekuješ od uređaja, da ti odgovorimo konkretno,
ti gledaš klipove na Youtube-u o WP-u a u drugoj temi se žališ kako nemaju pojma ti koji prave klipove.

WP radi savršeno, 930 je prevrh uređaj,
samo je pitanje da li si za sumu od 350€ spreman da progutaš par nelogičnosti.

Tvoje pare, tvoja stvar, ali ne vidim poentu postavljanja teme ako si već unapred znao da ti ne leži WP.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Gresis, odlican uredjaj sa fenomenalnom kamerom, a za max 4 nedelje stize win10 preview. Bar ne tako najavljeno iz Microsofta.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

znemanja, što se aplikacija tiče, istina je to što si napisao, ali i to velikim slovima ALI.
Konkretno, navi jeste siromašnija po izgledu, ali radi preciznije od IGO navi,
ne znam sad da li su ažurirane mape, ja dok sam bio na Androidu imao je problem sa brojem moje zgrade,
Nokia mape rade pa razbijaju, ali istina je da nisu toliko grafički šarene i bogate kao IGO mape.
Što se funkcionalnosti tiče, meni se pokazale kao bolje.

Odgovori