Koliko je zaista bolji Note Edge u odnosu na Note 4?
Mozda jedina mana Edge modelu je sto nema kao NOte 4 gorila glass 4.
Procesori su razliciti,Edge ima Quad-core 2.7 GHz Krait 450,a Note 4 Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 & Quad-core 1.9 GHz Cortex-A57.Chipset je isti Qualcomm Snapdragon 805.
N910C je odlican sto s etice kvaliteta mp3 muzike e kakav je tu sada Edge to ne znam,i vidi se da je malo bolja gustina piksela na Edge modelu.
Kamere imaju razlike ali mislim da su slike podjednakog kvaliteta,neka me neko ispravi ako gresim.Edge ima 16 MP, 3456 x 4608 pixels a Note 4 n910c 16 MP, 5312 x 2988 pixels.
Dosao je Edge u Telenoru juce i razmisljam da uzmem Edge.
I baterija je malo manjeg kapaciteta na Edge modelu 3000 naspram 3220 mAh kod Note 4 modela.
Note 4 i Note Edge,koji je zapravo bolji uopsteno?
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 17. Okt 2014. 22:02
- :: Nokia e7
- :: Samsung S3
Re: Note 4 i Note Edge,koji je zapravo bolji uopsteno?
Cipset nije isti, verzija sa snapom ima qc na 2.7 mHz
- Bošković
- Entuzijasta
- Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
- :: iPhone 6S 32GB
Što se tiče kamere, na oba je isti kvalitet, jedino je format slike tj. dužina i širina slike različiti mada je ipak bolje na N4 što je 5312x2988px
-
- Neredovni učesnik
Da li je razllika u ceni realna da je Edge skuplji oko 200 eura?Racunam da ako ga uzmem i ako mi se ne dopadne da cu ga lako prodati ili menjati za Note 4 koji je provereno odlican model.
molder79bgd, ne verujem da ces ga bas lako prodati...Uzmi ga jedino ako mislis da ce ti njegova prednost stvarno znaciti.
- Bošković
- Entuzijasta
- Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
- :: iPhone 6S 32GB
Iskreno ti preporucujem Note 4 jer je kako si i sam rekao, provereno dobar telefon. Iskreno ja ne bih eksperimentisao na nepróverenom modelu, uvek malo sacekam da neko probije led i iznese utiske jer su to ipak velike pare...
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Тако је, чисто сумњам да би га лако продао. Мислим да ће Ноте 4 бити далеко продаванији, но има времена, видећемо.
По мени разлика у цени није реална и моје мишљење је да је четворка можда бољи избор. Руку на срце нисам имао прилике да испробам Едге и не знам да ли је и колико функционалан тај део екрана, али опет на основу више цене, не знам чиме је Едге оправдава у односу на четворку, осим те "ексклузиве" тј закривљеног екрана.
По мени разлика у цени није реална и моје мишљење је да је четворка можда бољи избор. Руку на срце нисам имао прилике да испробам Едге и не знам да ли је и колико функционалан тај део екрана, али опет на основу више цене, не знам чиме је Едге оправдава у односу на четворку, осим те "ексклузиве" тј закривљеног екрана.

-
- Neredovni učesnik
To i ja mislim,malo je veca gustina piksela na Edgeu i to je to,kamera ima drugaciji odnos stranica nego Note 4 i nema gorila glass 4 kao Note 4.U TElenoru Edge izadje minimum na 24 meseca ugovor 109000 a u Vipu Note 4 izadje uz neku osrednju smart tarifu oko 90000.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Taj deo ekrana je bas funkcionalan i praktican,i uopste nema da smeta kada ga drzis u ruci da slucajno pipnes prstom taj zaobljeni deo ekrana,jako je prakticno i funkcionalno i originalno,ja sam se licno odusevio sa tim ekranom...
Moj savet,uzmi note edge,jer ce u skorijoj buducnosti samsung bas tako da pravi vecinu high end modela,najavljeno je i za s6 da ce biti na tu foru....
Danas ga opet njakao,vec treci put,i evo treci put sam imao onaj wooow osecaj,bas zbog tog ekrana sa strane...ko sto rekoh vrlo vrlo prakticno...
Moj savet,uzmi note edge,jer ce u skorijoj buducnosti samsung bas tako da pravi vecinu high end modela,najavljeno je i za s6 da ce biti na tu foru....
Danas ga opet njakao,vec treci put,i evo treci put sam imao onaj wooow osecaj,bas zbog tog ekrana sa strane...ko sto rekoh vrlo vrlo prakticno...
Huawei
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Сваки водећи модел ће избацивати у минимум 2 верзије, тј једна "обична" и једна са закривљеним екраном, тако ће макар бити са С6. 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Mislim da je bolje rešenje Note 4, provereno dobar model. Edge je "prvi od svoje vrste", zakrivljeni ekrna može da bude praktičan, ali to je ipak nešto što će se tek vremenom ustaliti pod uslovom da se korisnicima dopadne takav ekran. Još jedan razlog za Note 4 je cena, besmisleno je dati samo za taj deo zakrivljenog ekrana 200 evra više. Ako Samsung planira da promoviše modele sa zakrivljenim ekranom cena ne bi treblo da bude toliko viša od regularnog modela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)