Da li vredi da kupim S3 za ove pare?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Da li vredi da kupim S3 za ove pare?

Post od staff »

Drug prodaje galaxy s3 star dve godine, solidno ocuvan. Ekran je perfektan, lajsna je izguljena sa gornje strane i malo sa donje i poklopac ima ogrebotina. Model sa 1gb ram. Cena je za mene 130€ a inace trazi 140. Ne volim da kupujem polovne telefone ali ovo bi bio izuzetak. Malo me plasi samo 1gb ram. On nema mnogo aplikacija a vidim da je slobodno oko 200 mb. Telefon nije rutovan. Sta mislite da li je ovo povoljno i da li vredi kupovati?

P.s. Da li moze ona lajsna da se promeni?

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: Da li vredi?

Post od Ledjo »

Nov kosta 200e, a za starog 2 godine ja ne bih dao vise 100e. Cim ti hoces da menjas lajsnu, znaci da je izguljen i da je ta cena ipak previsoka

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Re: Da li vredi?

Post od drom »

Dodaj jos malo i uzmi nov s3 neo, 1.5 gb ram itd. :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

mnogo je skup,realna cena je oko 115 eura za takav,ja imam godinu dana star bez tackice nebih ga dao ispod 150 nikad,inace 1 giga rama slobodno cepa sve bez problema

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Ja sam isto mislio da je preskupo jer za 50€ vise imam novu lumiu 730 ali sam ipak hteo da proverim. Hvala.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25

Post od majkon80 »

tu lumiju zoidji inaju problem restarta i 730 i 735,vec reci koliko si spreman da das novcs oa ce ti ljudi davati predloge

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
:: iPhone 6S 32GB

Post od Bošković »

Nikako ne daj 130e za toliko star s3 koji je izguljen, uzmi nov s3 neo za 180e...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Lepo ti kaze Boskovic, za 180 e imas nov s3 neo
Note IV N9100 dual

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Odustao sam od kupovine. Ovo mi je ispalo neplanirano zato sam se malo zagrejao.

@majkon znam za taj problem. Inace cekam da izbace windows 10 beta da vidim kako ce to da izgleda pa cu nakon toga da kupujem telefon a tada cu tacno znati koliki mi je budzet.
Javicu se ja ovde kad budem resio da kupujem nov.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Da li vredi uzimati android sa 1gb ram ako planiram da instaliram 30-40 programa?

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Zavisi kako je optimizovan... Koliko ima sistemskih aplikacija i koliko su mu teške... Znači u S3 sa stock sistemom se ne bih uzdao... Ali već moto g...evo kako je kod mene, doduše na tabletu, radi bez greške. 5 sistemskih sam onemogućio (g maps i par lenovo gluposti)
Slika
Slika

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Mislio sam da sada kupim android do 180€ koliko kosta lumia 730 i da ga koristim godinu dana i onda bih se vratio na windows taman kada legne 10ka. Nasao sam za ove pare moto g2, redmi 2s i s3 neo. Xiaomi mi je najprivlacniji sto zbog cene jer je najjeftiniji a izasao je pre mesec dana sto zbog egzotike ali pogledao sam neke recenzije i vidim da se zale na ram (slicno je i sa moto g2). Recimo puste muziku i otvore u chrome 2 taba i muzika prestane. S3 neo jeste da ima 1.5gb ali mi nije toliko zanimljiv jer je svaki drugi telefon u Srbiji samsungov. E sad, xiaomi je najavio pojacanu verziju redmi 2s 2gb ram i 16gb interna ali ko zna kada ce se on pojaviti kod nas.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Može to na G2 da se sredi, root pa se promeni ram menadžment. Mene to ne bi odbilo.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Mislio sam da promenim sistem jer me wp malo smorio ali ispada da je lumia 730 najbolja kupovina. Jel mislis da vredi platiti 40+€ vise za moto u odnosu na xiaomi?

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ne znam, teško pitanje. Dobar je i xiaomi i moto. Kakva je garancija? Ako je isto, ja bih išao na redmi 2s. Verujem da će dobiti update, miui radi dobro, malo bolji hardver, bolji ppi, malo baterija, lepši...

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Nisam se raspitivao kakva je garancija. Gledao sam samo cene jer sam trenutno van grada i telefon bih kupovao za 10ak dana.

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
:: iPhone 6S 32GB

Post od Bošković »

730 bi bio najlogičniji izbor, imao bi podršku duže vreme. Ako ipak hoćeš android uzmi slobodno S3 neo i ne obaziri se na to što je svaki drugi telefon kod nas Samsung. Bitno da ti vrši posao :wink:

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Re: Da li vredi da kupim S3 za ove pare?

Post od drom »

Ja bih se drzao androida.
E sad xiaomi ili samsung, pa licno bih se opredelio za samsung, pusti to sto ih ima puno.

Jedna paralela, licno iskustvo:

Nekad davno, kad sam prvi put uzimao automobil, imao sam slicnu dilemu, da li da uzmem golfa 4 ili fiat bravo (tad uopste nije bilo toliko fiata kao danas, bilo ih je svega nekoliko u gradu, a golfova koliko neces). I ja se zainatim, i kazem sebi ma necu golfa, svaki drugi je golf, hocu nesto drugacije. A fiat bravo bese proglasen za auto godine, blabla, i uzmem njega. I na*ebem, svake 2 nedelje po neki kvar, i tome slicno.

Poenta price, drzi se ti sigurnog. Slazem se da je tamo negde na istoku Xiaomi veliko ime, ali mi nismo na istoku. Dakle, uzmes ono sto je provereno, sigurno, pouzdano, i sta te briga sta nose drugi :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Nije slucajno "svaki drugi telwfon samsung" ;)
Note IV N9100 dual

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

I Samsung je nekad bio "fiat" . Secam se ranije dok je izisao prvi android, a windows mobile je bio ona verzija 6. Niko nije hteo da kupi Samsung, to je iz Koreje , kvari se, ......
Tako i sada.
Zar bi dao 40 eur vise za Samsung? koji svako ima. U tom Xiaomi su komponenete iste koje se ugradjuju u Samsung, Sony, Motorola, Apple telefone. Nije to isto kao auto industrija. Ne moze se porediti.
Npr moj drug ima fiat punto, i obisao je sa njim celu EX Jugoslaviu, Madjarsku, Austriju, Cesku i Slovacku i pola Rumunije, nikakvih problema sa njim nije imao, samo sipaj i vozi ( isao je putevima za 4x4 vozila )

Odgovori