Ja sam bila u istoj dilemi tako da te potpuno razumem

Oba telefona su odlicna ali recicu ti par stvari i par realnih razloga zasto je bolje kupiti jedan a ne drugi.
iPhone 5s je po kvalitetu i performansama jako slican sestici,medjutim,displej,boje,kamera-sve je lepse i jasnije na 6.
5s takodje ima opciju slo-mo ali u 120 fps,dok na sestici ima i 240 fps-u prevodu,mozes jos usporenije snimati(naravno ukoliko ti treba uopste ta opcija)
Znaci-displej je savrsenstvo na sestici,stvarno je primetno bolji.
Takodje,ne moras da "ckiljis" u displej dok citas,vec je pravo zadovoljstvo surfovati na sestici.
Sledeca stavka(ne idem redom,ali navodim po meni bitne stvari) su dugmad.Volume up and down,power dugme-kod sestice unapredjeni i mnogo prakticniji i moderniji,a jos vaznije je napomenuti da se Power dugme kod obicne petice kvarilo jako brzo a posto je isto ostalo i kod 5s,budi spremna na moguce popravke na otprilike 6 meseci-ovo govorim iz licnog iskustva i ljudi oko sebe.
Iphone 6 jeste veci i ako si koristila male telefone,svakako ce ti trebati vremena da se naviknes,meni je trebalo par dana,ali osecaj je zaista prelep u svakom smislu.Meni su se licno 5 i 5 s vise svidjali dizajnom,ali kada sam uzela sesticu,odusevila sam se kako lezi u ruci,koliko je lagan i tanak,posebno kako su oble ivice prijatne za ruku.
Dalje,po meni JAKO BITNA STVAR-baterija.Na petici sam je dopunjavala cesto,brzo se trosila,a kazu da je na 5s u proseku 5% slabija of petice.Iphone 6 baterija je odlicna,izdrzi 1,5 do 2 dana uz normalno koriscenje(2g,wi-fi,razgovori,muzika,fotkanje),i tu sam prezadovoljna.Jacina zvuka pri repridukciji muzike je ocaravajuca,a jacina zvona i vibe-a je takodje mnogo jaca.
Jos jedna stvar koja je takodje od vaznosti i koju uvek uzmem u obzir jeste i odnos ulozenog novca i novca koji sutra mozes uzeti kad fon budes prodavala.Iphone 5s ce ove god biti star 2 godine.Trenutna razlika u ceni izmedju 5s i 6 je nekih 150-ak eura.Govorim o novim tel.Polovni 5s je sada vec izmedju 300 i 330 sa tendencijom pada cene.Sestica ce drzati cenu u naredne 2 godine minimum,a potraznja za njim ce biti veca i tada nego za 5s,jer ove godine izlazi i 6s.
Eto,po mom misljenju ukoliko imas para,vise se isplati 6.5s je odlican fon ali vec malo star,i po meni losijih karakteristika i to nekih jako bitnih koje sam gore vec navela.Toga se setih,nadam se da sam bila od pomoci