Dakle, treba mi neka sto jeftinija Lumia a da radi sto bolje

Moze novo iz oglasa, ali prednost mi ima ovlascena prodavnica zbog placanja na rate kao i zbog ovlascene garancije od 24 meseca. Jedino ako bas bas dosta propustam kupovinom u prodavnici, onda moze oglas.
Elem, krecem od dvoumljenja Lumia 630 ili Lumia 535, s tim sto bi super bilo da cujem i vase predloge.
Android ovom prilikom ne razmatram (niska mi cena previse) - video sam Lenovo 536 - na papiru odlican, za te pare savrsen maltene, medjutim po ekranu ostaje stroka, zapinje mi pod prstom, nema tu zavrsnu obradu, upalim ga, toliki ekran 4 ogromne ikonice u redu... ja sam navikao na android na hi-end telefonima

Meni generalno sve naginje na 535, ali posto nikada nisam imao windows telefon buni me sledece:
Lumia 535 ima Qualcomm Snapdragon 200, a Lumia 630 Qualcomm Snapdragon 400, kolika je tu razlika ustvari?
Isto vazi i za GPU - Adeno 302 vs Adeno 305. Sta znaci to u praksi? Jel funkcionalan uopste taj hardver na 535?
Inace, vazno mi je da skajp sljaka perfektno i da je kamera solidno upotrebljiva.
Vasa iskustva i predlozi su mi sada mnogo vazni, planiram bas da koristim ovaj fon