Zanima me vaše mišljenje u vezi ova dva modela . Da li bi neki vlasnik Note 4 smartphona menjao/doplaćivao za S6 ?
Da li neko ko razmatra kupovinu S6 po ceni od 700€ a zna da je Note 4 oko 520€ ?
Da li je S6 bolji smartphon od Note 4 ili je obrnuto ?
Znam da nisu iste kategorije "regularni" smartphone vs Phablet ... mada i nije toliko mnogo veći N4
QHD 5.1 VS QHD 5.7 , Exynos Octa-core , Lollipop , metalne ivice / savršena obrada / izuzetne kamere - na oba .
I da se cena izjednači (što je malo verovatno) , šta uzeti ?
To je tesko u ovom trenutku reci. Pre svega cena s6/s6 edge je trenutno previsoka, tek kada se stabilizuje mocice da se diskutuje. Zatim, modeli su se tek pojavili na trzistu i jos se ne zna da li imaju neke "decije bolesti". Takodje treba primetiti da je edge vise avangardni nodel, jedinstven, sto ce svakako biti privlacno onim koji prate trendove pri tome mislim na one koji su koliko toliko potkovani tehnickim znanjem i znaju sta ti modeli nude.
Naravno ne treba zanemariti dimenzije uredjaja, 5 inca je sada standard i odgovara sirem krugu ljudi dok erkan na Note 4 je fablet tipa i nece svakom odgovarati te dimenzije.
Licno, pre bih koristio Note 4 jer mislim da bi meni licno s pen koristio, ali da nemam potrebu za s pen funkcijon, edge bi bio moj izbor.
Danas razgovarah sa jednom devojkom o S6,klasican zez,preskup preosetljiv
Uzela ga za sebe ali vec pade zal za s5,njeno iskustvo je takvo da mi je rekla ,ne uzimaj ne vredi tih para
Ne znam zoreli sta ti reci,previse dobro poznajes tematiku,cesto menjas telefone i vidis i sam da su razlike sve manje i manje a oni sve skuplji i skuplji
Uzeti S6 ovakav kakav je,preosetljiv je previse ,ne zelim da robujem telefonu a mislim da ovaj to trazi
Ako ga umotas u zastitu znas i sam ode taj premium osecaj,ako ga ostavis golog nema sanse da se ne izgrebe
Mozda motanje u neko kaljeno staklo donekle zavrsi posao,ali kameru ne znam kako zastiti a da ga ne umotas u neku debelu zastitu i samim tim ubijes izgled,koji je i njegov najjaci adut
O perfomansama i mogucnostima,ekranu itd ne bih pricao jer je tu Note vrh ponude
Uzeti S6 a dati N4 ne dobijas ama bas nista sem bolje tj lepse izrade,sve ostalo je po meni na strani N4
Slažem se da neko ko je korisnik Note serije teško može da razmišlja o drugom, manjem telefonu. Naročito o prelasku na S6 koji je odstupio od Samsungove filozofije promenljive baterije i micro SD slota. Smatram da je Note serija vrhunac mobilnih uređaja uopšte, a kod 4-ke je još unapređenja izrada i korišćeni materijali. Kada sam video Note edge bio mi je interesantan, ali ne naročito lep i praktičan. Osim toga Note serija je meni lično ipak glomazna i nepraktična. Tada sam razmišljao kako bi bilo dobro da naprave manji uređaj sa ekranom koji je zakrivljen sa obe strane. Kada je predstavljen S6 edge i kada sam video da je napravljen od još kvalitetnijih materijala nego Note, znao sam da sam rešio problem izbora sledećeg telefona. Pomoglo mi je i to što konkurencija od strane drugih proizvođača praktično ne postoji, a i to što podseća po upotrebljenim materijalima za izradu na jedan od moja dva omiljena telefona, iP4 ( drugi je m7).
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Edge varijanta za mene nije praktična i o njoj ne razmišljam ni sada ni za koju godinu. To je čista stvar ukusa. Isto tako, mana S6ice na koju ne bih mogao da zažmurim ni da je jeftinija 200e je dizajn. Jednostavno to je za mene možda i najružniji telefon trenutno. Opet kažem oba argumenta su čista stvar ukusa. Još jedna stvar je da sam se sa Note 4 skrasio. Ali zaista. Govorio sam nekoliko puta ovde na forumu da je svaki moj telefon na prodaju po određenoj ceni. E pa za četvorku sam nedavno odbio dve ponude teške 500e što je dobrano iznad realne, iz prostog razloga jer pitam se - šta dalje? Kada ga prodam, šta sledeće uzeti? Dok se odgovor na to pitanje ne promeni, ja ostajem na Note 4 i da je 200e skuplji od S6.
Čisto hardverski gledano, teška bi bila odluka zaista. Ima tu dosta argumenata za oba modela - dijagonala, s pen, novi tw, verovatno 64bitni softver za S6, itd.
Note 4 480e nov
S6 700e nov
Ni u ludilu tolika doplata. Bar za sada. Cekati jedno pola godine da cena S6 padne,pa eventualno tada uz N4 i neku doplatu max 70e uzeti S6
iako je note 4 odlican uredjaj, S6 je po svim parametrima savremeniji i verovatno i jaci... ako pricamo samo o parama - nikada se ne isplati davati i do 300eur doplate za noviji uredjaj ako vec imate uredjaj jedan stepenik ispod tog koji se tek pojavio...
video sam S6 i onaj drugi i oba su vrhunska aparata... ali 300 e je 300e...
naravno, u ovoj prici prakticno ucestvuju ljudi koji imaju kesa za telefone 300+eur tako da svaka moralna ili finansijska polemika pada u vodu...
nenad.fil, nema nigde (bar ja nisam video) za 480e nov Note 4 ... 500-520e su uglavnom cene na oglasima.
kutijagreha, pitanje da li se uopšte isplati menjati Note 4 za S6 , lično ne pronalazim trenutno ni jedan razlog a baš gledam testove / poređenja ...itd .
iLuka "S6 je po svim parametrima savremeniji i verovatno i jaci" , u čemu ?
nenad.fil, drugar prodaje nov neotpakovan za 480e iz Nemacke. Vec od 490e imas na KP da biras. zoreli, Da imam N4 nikad nebi pomislio da uzmem S6. Note je Note
Inace Zoki bez ljutnje,ali citiracu tebe sa cenama. Jednostavno ne mogu nikome da cutim. Post 7 aprila. Dve nedelje nakon toga kazes da nema ispod 500-520e
zoreli napisao:Pa sad više i nije tolika razlika u ceni , videh u oglasima nove od operatera za 460-480 evra (i to dosta) .
Aha znači blago je pala cena Note 4 , pa ako ima novih za 480-490€ stvarno je suludo davati 700€ za S6 ... To je moje mišljenje (meni ne smeta veličina Note 4 , čak šta više volim da je ekran 5,5 ili 5,7" ) .
Mada opet dosta ljudi ne voli Pfablet / Note serije i više vole kompaktniji uređaj (što S6 jeste) a novac im nije problem ...
Edit: Što se tiče rada/fluidnosti/itd nema šanse da bih menjao N4 za S6 , a što se tiče lepote i egzotike S6 Edge pogotovo u ovoj boji je WOOOW e tu bi se razmislio
Оба телефона имају неке своје предности. Ноут има изменљиву батерију, мискро СД слот, С-пен, С6 има новији/јачи хардвер, бољу израду... Сад, коме шта више одговара али мислим да је сулудо причати о замени Н4 за С6 ако је она изазвана потребом за најновијим уређајем, док је рецимо замена С5 са С6 по мени оправдана.
zoreli, Uradio sam edit post-a dok si pisao u medjuvremenu. Moguce da nisi video. Ne verujem da se za dve nedelje nesto epohalno desilo kod N4,pa da mu cena sa 460e skoci na 520e
Za sve one (čitaj, većinu na ovom forumu koji koriste high-end modele ) promeniti ili kupiti neki model nije praćeno samo činjeničnom potrebom već željom da se proba neki drugi uređaj. Dakle, ovo je kao sport, skup sport Realno gledano nema razloga preći sa Note 4 na S6, ali sa stanovišta ljubitelja telefona, jednostavno, poslednji model galaxy serije se mora probati
Poslednja izmena od znemanja u Pon, 20. Apr 2015. 22:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja sam ga u februaru novog uzeo za 520, sada je ista cena. Možda 10e manje da se nađe ali teško. Pričam o novim sa garancijom našeg operatera i simfree (jer u zadnje vreme operateri dele kodirane ).
kutijagreha, u pravu si , tada videh nekoliko novih Note 4 po toj ceni (od operatera) međutim izgleda da su to bili usamljeni slučajevi i pomislih da će se trend pada cena nastaviti ali na žalost kod preprodavaca je i dalje 520 evra nov. Pitah poznanika koji se bavi "uvozom" preprodajom telefona zašto cene slabo padaju i njegov odgovor je bio da je rast dolara uticao na to (vrlo moguće) .
zoreli, u prevedenom smislu znaci da si ipak video cene za N4 koje si tada naveo Cisto da ne bude zabuna kako nisi video ispod 520e cenu
U prevedenom smislu,ko zeli N4 i ko je uporan da ga 'juri' moze da ga uzme za 480e nov od operatera. Potvrdjujem i ja da sam na KP video par oglasa koji su otisli bukvalno za sat vremena. Dakle,postoji. Samo treba juriti.
Znaci ima i video si
Mada,razumem tebe i rokija u potpunosti,nekada sam i ja obarao cene i dodavao kada je bilo potrebno Vremenom odustao,malo je to,a previse cimanja
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.