Pomoc oko odabira ,do 350 evra.

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Pomoc oko odabira ,do 350 evra.

Post od Tyrael »

Ovako,naravno dileme... Zelim telefon od oko 5 inca ,5 bi bilo idealno ali nisam zadovoljan ponudom telefona od tacno 5 inca. Bitna mi je kamera,kad slikam neki tekst ,dokument recimo bitno mi je da se dobro vidi. Bitna mi je brzina,da ne postoji lag ako je moguce ,e sad imajte na umu da ne znam da rutujem ,ubacujem romove i slicne stvari za optimizaciju telefona,znaci koristicu to sto je u telefonu,eventualno cu ubaciti launcher neki da bar neku promenu napravim kad me smori stock android...sto se baterije tice, punicu ga svako vece pred spavanje ,znaci daj da izdrzi dan jedan kako treba,u kuci ce wifi biti upaljen a napolju 3g ,bice surfa,whatsappa i do 45 min poziva maksimum.
Dilema je dakle izmedju Z2 (izgleda mi preveliki,ja sada imam acro S,takodje da li neko ima belu verziju,kako se ponasa sa otiscima prstiju) ,z3 compact (ipak bih hteo nesto malo veci a ne velicine kao sto imam vec) G3 (mozda bi i moglo da se doplati,ali izaslo bi me 400 evra sa wireless punjacem). Telefon u koji sam se zaljubio po izgledu Lumia 930,ali onda vidim to odlepljivanje ekrana i totalno se smorim,takodje baterija mi izgleda diskutabilno. Vidim i Honor 6 ,ali nema ni dock ni wireless charger a kad se covek jednom navikne na te nepotrebne stvari,ehh...

I jos da pitam,koliko tacno znaci razlika izmedju 2 i 3 GB rama ? Kad je u pitanju taj lag ili kako da nazovem vec...I naravno zeleo bih da telefon koji uzmem nastavi da dobija updateove (gledam u z2 kad to kazem).

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Pomoc oko odabira ,do 350 evra.

Post od znemanja »

Tyrael, Pogledaj S5, on se nov na oglasima kreće oko 350 i manje, a zadovoljava navedne zahteve.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Tyrael »

Zaboravih da dodam da Samsunge ne gledam uopste,jednostavno mi se ne svidjaju ,nazovite me kako zelite ali ne Samsung :D

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Z2 je skoro kao Note 3 velicine,tako da ga odmah zaboravi, ako je.5 inca max velicina,iako je dobar telefon
G3 bi ti takodje bio prevelik iako je spakovan u manje kuciste,G2 bi bio odlican izbor ali bi morao da.se radi root i ubaci par fikseva za kameru,posle toga vrh telefon
Na tvoju veliku zalost S5 bi u tvom.slucaju bila najbolja kupovina
Ili napravi kompromis pa uzmi G3 ili Z2
Wp ne bih razmatrao na tvom mestu, narocito ako si naviknut na android,obicno se to ne zavrsi dobro
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2012. 02:10
:: Samsung Galaxy S5
:: Z2,N4,N5,N9, F117a

Post od jedandecak »

Pa vidis sve sto si naveo od telefona nema greske apsolutno nikakve. Z2 i Z3 jako mala razlika u perfomansama da bi bacao pare na razliku u ceni. G3 ok super izbor, video sam ih sve i neke kratko koristio. Mogu ti reci da pored ovog koji ja imam s5. Isti je djavo koji god da odaberes za tvoje potrebe. Svaki od njih ce ti zavrsavati sve sto si naveo bez laga bez problema bez trzavica. Svaki od njih ima poneku skrivenu manu koja se kasnije otkrije ali to su sitnice. Razlika izmedju 2 i 3 gb rama na telefonima sa danasnjim aplikacijama je nista osim ako neces da furas neke igrice koje ce se tek pojaviti u nedogledno vreme pa ce ti tr3bati ta veca kolicina rama. Ali tada ce vec izaci pretpostavljam s69, Z166,G17... ono sto hocu da ti kazem nemoj se sekirati oko ram memorije 2 gb je sasvim dovoljno. Na mom S5 ima slobodno trenutno 300mb ram memorije a imam ukljucene aplikacije pun q *avast box dropbox one cloud, fb, viber, messenger.go launcher, lock screen 4 mail accounta i jos nekolicinu apk koje rade u pozadini i nema da stucne. Updatove ces dobijati sigurjo jos dugo ali te necu lagati jer i ja ne znam tacno do kada ce koji imati podrsku.
Sto se tice wirelles punjaca cista glipost. Nije to wir punjac pa da nema kablova, ponovo i njega moras da prikacis u struju i kada te neko zove moras da skines i da prestanes sa punjenjem. Za G3 se dobija punjac od 1.8A koji za nekih sat ipo puni baterju do vrha od 2500mah. Za S5 dobijas od 2A punjac koji bat puni od 2800mah za isto toliko. Dakle to wirelles punjenje je cist marketing. Ali sto se tice baterije gledao sam i najbolji su koliko vidim od ostalih korisnika i drugova koji imaju te telefone, Z2 i Z3 najbolje drze bateriju. Svi pricaju i za moj Samsung da je odlican ali ja ga ocigledno silujem pa 12h kada spoji odlicno je. G3 zaboravi sto se tice baterije brat moj ga ne skida sa punjaca. Razmisljao sam i ja da predjem na Sony samo zbog baterie ali jednostavno kupio sam nov S5 pa mi se ne daje kada je vec pod garancijom.
Nexus je isto fantastican bar znam za 5cu ubistven ali slaba baterija. Ako hoces kameru odlicnu vec i da slikas dokumenta i to sto posto znam da galaxy i G3 to rade odlično. Pretpostavljam da i sony nema problema sa tim. Njih sam samo uporedjivao u mraku sa mojim s5 gde je s5 malo lepse fotke pravio. Ali su fantasticni preko dana. Da sada mogu da biram uzeo bih Z2 kada sve sagledam. Kvalitet, cena, baterija. Nema veze sto imam s5 koji je fantastican ne vezujem se za brendove.

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Tyrael »

Hvala mnogo,izgleda da sam sve najvaznije odgovore dobio,sad jos treba da nadjem gde je najpovoljnije uz najduzu garanciju.

Eventualno cu pogledati onda neke sa 2gb rama da li mi dolaze u obzir sutra...

P.S. Z2 vs Z3 compact je bio duel,ne Z3,ali dobro :)

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Dok sam pisao tekst a to radim jbga preko moba i ide sporije ti si vec napisao da samsung ne zelis ali ipak imas neko poredjenje iz mog iskustva.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

@tyrael,javi sta si na kraju pazario :-)
@jedandecak,zasto avast na telefonu?

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Tyrael napisao:Hvala mnogo,izgleda da sam sve najvaznije odgovore dobio,sad jos treba da nadjem gde je najpovoljnije uz najduzu garanciju.

Eventualno cu pogledati onda neke sa 2gb rama da li mi dolaze u obzir sutra...

P.S. Z2 vs Z3 compact je bio duel,ne Z3,ali dobro :)
Ponovo z2 po meni lepsi ekran i veci. Nisam compact dirao ali vidim po specifikacijama da je ekran hd ne fullhd pa ako vec uzimas nesto uzmi da vredi. Lg G3 ima 4k ekran ali dzaba kada sisa struju k'o lud Nikola Tesla ga ne bi napunio. Javi utiske za bateriju bas ce me zanimati kako radi

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

kutijagreha napisao:@tyrael,javi sta si na kraju pazario :-)
@jedandecak,zasto avast na telefonu?
Pa ne zbog virusa vec zbog opcije trazenja telefona i daljinskog zakljucavanja. A i jos nekih dodatnih opcija koje nudi avast. Desavalo mi se da tel zaboravim negde i nadjem ga bez problema.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Za te pare imas kod nas da kupis Meizu MX4, odlican telefon, koji radi super out of box. Odlicne karakteristike, i kamera. Jedino ako ti ne odgovara taj iOS stil launchera, ali to nije problem, moze se instalirati drugi launcher, tipa Nova. Onda imas ono tipicno android okruzenje.

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Tyrael »

Cackao sam malo i mx4 u vipu ,od napred mi je jako lep,a od pozadi mi je jako ruzan :dry: nekako mi je frka da kupim te nama ovde manje poznate,kao npr meizu,xiaomi,oneplus...taj oneplus mi izgleda mnooogo dobro,al ne znam nikoga apsolutno ko ima to,niakd ga uzivo nisam video...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

To za 930 je najveca glupost. Nekome se to desilo, i onda ajde da blatimo sve redom. Imam 930 od avgusta 2014 i nijedan problem nemam sa njim. Sto sš tvojih navedenih potreba tice, odgovarace savrseno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 22. Mar 2015. 11:35
:: Galaxy j1

Post od Ally »

Xiaomi telefoni su jako dobri i pouzdani i ako ti se svidi neki iz njihove ponude nemoj uopste da te plasi da ces dobiti kinesko djubre. Xiaomi je treci najveci proizvodjac mobilnih telefona sto govori o velicini njhove firme jednostavno nisu toliko popularni kod nas ali daju neverovatno dobar odnos cena/kvalitet. U tom cenovnom rangu bih preporucio Xiaomi mi3 ili mozda mi4 ako se negde moze naci za 350e . Ja sam licno koristio mi3 android je mnogo dobro ispeglan telefon je fluidan u svakom pogledu a kamera je isto predobra .

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Po meni G3 bez dileme. Jeste 5.5" ali su dimenzije telefona jako skromne za toliku dijagonalu jer je jako kompaktan telefon.

Što se tiče mesta kupovine, ja sam uvek za ove od operatera sa oglasa.

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Ma kakav Xiaomi i Jangcengjang i Limenke neke. 3ci su na svetu mozda, verujem da jesu, jer drze kinesko trziste koje je i jedno od najvecih ako ne i najvece pa se zbog toga toliko prodaju. Dok se ne probiju u Evropi i ne dokazu kvalitet ne bih kupovao to. Ich. Lenovo da, moze. Ovi jesu primamljivi po karakteristikama ali da vidimo kvalitet, a on dolazi do izrazaja vremenom. Svidjaju mi se Lenovo telefoni pogotovo oni sa 4000 mah baterijom. Sve ostalo ne bih pipao. Ne kazem da nisu kvalitetni samo ponavljam dok se drugi ne opeku i ne isprobaju ne bih bacao pare. Vozim recimo hyundai i30 i auto je za ove Evropske babaroga u toj klasi ali da mi je neko pre 10-15 godina ponudio Hyundai i njegove ranije modele ne bih uzeo tada nisam ni razmisljao o njima. Sve dok nisu dokazali kvalitet ja to kupovao nisam.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Lenovo je daleko ispod Xiaomi po pitanju telefona. I u Kini, i u svetu.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Pa nista, ti onda bacaj pare na Samsung, Sony, LG, i druge .

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Zasto bi bacao pare? Za 350e imas s5, g2, z2 po cemu je toliko Xiaomi bolji od njih?

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Zasto mislis da je lenovo daleko ispod, bas sam gledao ove nove modele koji su tu oko 350e, bas su dobri, hardver odlican, kucista bas lepa.....

Odgovori