Hehehehe, zanimljiva dilema.
Pa aj ovako, korisnik nisam ni jednog telefona, ali, dosta sam čačkao Mate 7, i svaki put me oduševim, svojom izradom i svojom veličinom displeja.
P8 sam skoro imao priliku da vidim uživo i da se poigram nekih 10/15 min, takodje je osećaj bio baš ono wooowww, skroz lep i elegantan telefona, naravno i manje dimenzije od mate7.
E sad, u principu, mate7 je proveren telefon, što se svega tiče, baterije kako radi itd itd, a dok je p8 hajde da kažemo još nije toliko zastupljen i dostupan korisnicima širom sveta. Na AndroidHilfe.de, dosta sam citao komentare korisnika p8, i u principu svi su zadovoljni.
Ukratko, baterija i veličina ekrana su na strani Mate 7, a kamera i nešto elegantniji dizajn je na strani p8.
Naravno, nije baterija loša ni na p8, izvuče nekih +/- 4h SOT.
Oba fona su vrhunske izrade, daaa, na mate7 postoji i skener gde na p8 to nema, i još jedna bitna stavka je da Mate7 ima premium garanciju, to znači da sta god da se desi sa telefonom, ispadne ti, pukne ekran ili crkne fon imas pravo da reklamiras i dobiješ nov uređaj.
Ukoliko se odlučiš za veći ekran, onda je izbor mate7
Mada, neces pogrešiti koji god da uzmeš, ja lično bih pre uzeo mate7, bas zbog veličine ekrana.
Pošto si napisao, da bi uređaj uzimao u inostranstvu, konkretno ovde u de Mate7 može da se kupi za 335e nov, a P8 za cenu od 419e. Inače, proverena online prodaja, ako sta kaze ime radnje Conrad?