Nokia Lumia za mene :)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zbunjena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 26. Sep 2013. 12:33
:: htc

Nokia Lumia za mene :)

Post od Zbunjena »

E caos svima :)
Kad sam birala svoj prvi Android, vi ste mi pomogli sa svojim savjetima, pa se nadam da cete i sad sa ovim :)

Znaci, odlucila sam da kupim Nokiu, a iz nekih razloga kompenzacije sam ogranicena na jednu prodavnicu kod nas, pa i u pogledu para imam par modela koji su tu negdje sa novcem, malo im se karakteristike razlikuju, al ne znam koliko to utice na rad samog telefona.
Sto se mene same i telefona tice, bitno mi je da on ne koci, da nema problema sa porukama, i sa pozivima, da mu radi Viber, Skajp, dobre slike su pozeljne, al nisu presudne. Pa me zanima misljenje, posbno vas koji ih imate koji bi mi vi telefon od ovih preporucili Nokia Lumia 735, 820 il 730? Nokia Lumia 1320 je malo skuplja, te karakteristike malo bolje, al dal za najobicniju upotrebu to igra neku veliku vaznost? I dal je moguce koristiti navigaciju na ovim modelima?

Pozz, i hvala unaprijed :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Nokia Lumia za mene :)

Post od cvoruga »

820 je stari model, zašto bi uzimala njega?
730 i 735 su isti, samo 730 ima mesta za 2 SIM kartice.
1320 je preogromna za žensko + lošija kamera nego na 735, navigaciju je moguće koristiti.
Poslednja izmena od cvoruga u Pon, 22. Jun 2015. 17:07, izmenjeno 1 put ukupno.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

730/735 definitivno. Ako možeš malo više da se isprsiš možeš i 830 da pazariš. Here navigacija već dolazi instalirana, samo skineš mape za offline mod i to je to. :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

Ne bih rekao da je 1320 prevelik za žene... Moja je ima i zadovoljna je. Lično, išao bih na 735, jer iako svi imaju po 1GB RAM-a, 730/735 radi osetno bolje zbog novijeg procesora. Ostaju u igri 730, koji trenutno posedujem, i 735. Na forumu sam već pisao kako imam problem sa hvatanjem GPS signala i u online i u offline modu, dok je drugarova 735 tačno locirala u roku od 4-5 sekundi. Znači - 735 i bićeš (pre)zadovoljna. ;)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ako je izbor medju tim modelima, onda 730. Samo imaj na umu da je wp najproblematicniji kad je viber u pitanju

Zbunjena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zbunjena »

E hvala puno na odgovorima!

Dobro, moj viber mi i sad pravi probleme, nece da se konektuje i sl, tako da sam navikla na to :)
A cula sam da najslabije radi na wp, al ovi moji sto ih imaju nemaju vecih problema sa viberom.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ma viber fejluje svud samo to vecinom nece da priznaju. :D Radi on sasvim ok na WP. Nisam cak primetio ni neko kasnjenje notifikacija u poslednje vreme sto me je iznenadilo. :)
I od mene bi ovde isao glas za 730/735. ;)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Mislim da si skontala dosad da je 735 ocigledan izbor, a sto se Vibera tice (bar moje licno iskustvo sa WP) radi dobro osim sto penekad zatrokira u smislu da mu kasne notifikacije. Nekih ozbiljnijih smetnji u radu ja licno nisam imao.
Festina lente.

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Mr. Jingles »

Ljudi meni viber nije zakočio, preskočio poruku,... šta god, nijednom od kupovine. I viber i skype rade glatko i bez problema. Ne znam gde je kod vas problem, da ne pametujem mnogo, ali meni se na WP pokazalo da aplikacije na SD kartici, bez obzira na class 10, ne rade kako treba (npr, here drive se resetuje posle 30 minuta).

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Mr. Jingles, nije problem u Viberu nego u notifikacijama koje ili kasne
ili ostaju u notification baru iako su poruke pročitane u Viberu, a sama appa radi ok.

Zbunjena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zbunjena »

Sa tim kasnjenjem notifikaicja mogu da zivim :)
A jel baterija traje dan kao sto kazu? :)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Meni traje i više od dana, zavisi od upotrebe. Kad sam bio 70% vremena van kuće sa uključenim data netom i visio na messenger-u i whatsapp-u izdržala je malo više od pola dana što je dobar rezultat skroz. :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Mr. Jingles »

cvoruga, aaaaa, pa tako reci! Jeste, dešava se to kašnjenje notifikacija, ali jedino ako sam u aplikaciji. Kad izađem, izgruva mi sve poruke od poslednjeg ulaska u aplikaciju, cliear all i to je to... 8) Meni baterija traje nešto preko 1 ipo dan - dve kartice u telefonu, 3G uključen non-stop, kao i wi-fi, dnevno ostvarim 2-4 sata razgovora, isto tako i surfovanja (3G i/ili wifi), znam po 30-tak slika da opalim u toku dana, par mailova, skype, viber, na kratko upalim navigaciju (onda kad radi :cry: )...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zbunjena, kao sto su svi posavetovali, 73x je ociti izbor, pitanje je samo da li zelis telefon sa jednom ili 2 kartice. Viber radi, i radi dobro, a zli jezici koji lupetaju da ne rad,i pojma sa zivotom nemaju i nisu ga ni posteno probali. Uglavnom, prepisuju ono sto su negde procitali, od jos glupljih nesposobnjakovica koji ne znaju ni najjednostavniji uredjaj da naprave da radi kako treba. Notifikacije ponekad mogu da kasne cca 10-ak sec (max), a najgora stvar koja se moze desiti je da ti stigne notifikacija, da udjes preko nje u app, i da poruke nema, odnosno da se mora malo sacekati. Resenje je da ne ulazis u app preko notifikacije, nego preko ikonice sa liste app ili na home scren, i da sacekas do 10 sec da se sve ucita, i da mozes mirno da procitas poruku.
Sve drugo sto moze da se desi sa Viberom je do SERVERA, a ne do uredjaja, aplikacije, ili sistema u uredjaju!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

I moj glas ide za 730/735.
Jako lep i kompaktan telefon, a koliko čujem, i funkcionalan.
Imaš gomilu komentara u temi predviđenoj za njega, pa tamo možeš da se detaljnije upoznaš sa njegovim osobinama.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

cekaj, razlika je u LTE i u toj opciji dual sim? 735 je 4G i dual ili kako? :?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

iLuka, 730 dual SIM, 735 4G .

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:..... Viber radi, i radi dobro,.....
Notifikacije ponekad mogu da kasne cca 10-ak sec (max),.....
...stvar koja se moze desiti je da ti stigne notifikacija, da udjes preko nje u app, i da poruke nema, odnosno da se mora malo sacekati..
I šta kažeš,... radi i radi dobro. :lol:

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Mr. Jingles »

A tebi je bitno da ti dođe notifikacija istog momenta?! Mene lično ne zanima notifikacija, sve dok poruke ne kasne...

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Daj bre ljudi ja ne pamtim kad su mi kasnila obavestenja, pisao sam o tome pre mozda 2 meseca i to je bilo samo na vajberu i samo uvece par puta jer su garant imali problem sa serverima.

Odgovori