Specifikacija:
Ekran: Minimum 5", maximum 5,7". Rezolucija minimum 720p, maximum 1080p. ppi minimum 250.
Procesor: Quad Core ili Octa core (4x4) ili True Octa Core. Bitno je da telefon ne secka, ne baguje, da se ne restartuje, i da se ne pregreva naravno.
Ram: Minimum 2gb
Rom: Minimum 8gb+sdcard, može 16gb bez slota ali da ima slobodno minimum 10gb.
Kamera: Minimum 8mpx zadnja, prednja može 2mpx. Bitno je da su kamere dosta dobre jer volim da slikam. Prvenstveno da je zadnja kamera dobra bar kao kod moje L735 ili bolja. Prednja da je dobra za skype i ostale video pozive.
Baterija: Minimum 2200mAh. Bitno da izgura dan upotrebe. Dole navodim način upotrebe.
Što se dimenzija tiče da ne bude previše glomazan. Znači da ne bude neki crep, da ne bude debeo kao cigla itd.

Aplikacije koje koristim: WhatsApp, Viber, Messenger, Skype, Facebook, Twitter, Instagram, Media Player, Camera, Vesti, Vremenska prognoza, OneDrive, Dropbox, Parking Manijak, Baterijska lampa, Cache cleaner, Navigacija i još neke sitnije. Igrice slabo igram, ali od igrica: SuwbaySurfer, TempleRun i tako te ne previše zahtevne.
Upotreba : Znači skidanje sa punjača između 10 i 12h i kačenje na punjač (ako padne ispod 30%) između 10 i 12h, wifi 4-5h dnevno, data nekih 1-2h, 50ak poruka dnevno, 20ak min razgovora, vremenska prognoza sinhronizacija na 1h, whatsapp 1-2h, viber pola sata, često i manje, skype 20ak minuta, messenger+facebook+twitter+instagram ne više od 2 i po sata dnevno. Ove ostale kako kad. Neka prosečna upotreba.
Bitno mi je da ima Android 5.0, da mu ne padne previše cena do oktobra sledeće godine i da ga ne pregazi koliko toliko vreme

Telefoni: Polovan bih mogao da rutujem, nov ako je sa garancijom nikako (Najviše se odnosi na ovaj G2 zbog camera fix-a)
-LG G2 16/32GB polovan, ne star više od 6 meseci, kao nov
-Meizu M1 Note nov
-Sony Xperia Z1 polovan, ne star više od 8 meseci, kao nov
-Xiaomi Mi3 polovan, ne star više od 6 meseci
-Huawei P8 Lite, nov
Predložite još neki model slobodno.