Flex 2 vs G4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Flex 2 vs G4

Post od Dart Vejder »

Drugari, treba mi savet, hoću da menjam tel., a videh na oglasima G Flex 2 za 270e bez garancije i G4 za 400e sa garancijom od dve godine. Šta mislite da je bolja kupovina? Malo me brine sve ono vezano za pregrevanje telefona kod Flexa i osvetljenost ekrana, posto ne volim tamniije ekrane, a bagovanje je ono sto mi najvise smeta. Procitah po forumima da su se ti problemi uglavnom resili sa 5.1.1, ali sam i dalje skeptican, a razlika u ceni nije mala pa vidite zasto sam u dilemi. :unsure:

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Flex 2 vs G4

Post od Ledjo »

Kucaj na yt flex 2 vs g4. Imas razna poredjena antutu, zvuk, kamere itd. Oba su izlozena u mtsovi radnjama(mozda u kod drugih operatena, ne znam) izlozeni su jedan pored drugog, i lako mozes da ih uporedis. Ako ti kamera nije najbitnija opcija, a 2gb rama ti je dovoljno, uzmi flex. Jos ako bi nasao onu bordo verziju, to bi bilo idealno

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Sama cena ti govori da se ne radi uopšte o istoj kategoriji. Ako novac nije problem, sačekaj 15ak dana i kupi G4. Čisto da cena padne još malo. Ima sve bolje u odnosu na Flex 2 - kameru, performanse, hardver, izradu, podršku, itd.

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

Ledjo, hvala na savetu. :) Odgledao sam sve klipove i uglavnom su oprecna misljenja. Sustinski je sve na strani G4, ali opet ne znam da li je to dovoljno vredno doplate od 130e. Bio sam u raznim poslovnicama i nigde ne videh Flex2, a sto kazes, to bi bilo najbolje za uporedjivanje i sticanje kakvog takvog utiska.

EDIT :
El Laki, u pravu si.
Novac u sustini nije problem, ali ako vec moze da se ustedi sto da ne. :)
Meni treba pouzdan uredjaj koji cu koristiti duze vreme, tako da verujem da je G4 bolji izbor.
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 09. Okt 2015. 13:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju izmeni.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

I bolji i sigurniji, jer ima 2 godine garancije što iskreno nije zanemarljivo.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

G Flex 2 sam gledao kada je tek stigao kod nas, drugar je kupio od švercera iz Subotice. Sa tom prvom verzijom LP je radio neubedljivo. Secksnje pri skrolovanju, otvaranju app, itd. Sitni bagovi koji su zaista neprihvatljivi za S810 i 2gb rama. Međutim, to je više do LG-eve traljavosti kod LP. Moguće da se kroz neki update to popravilo. No, svakako ostaje da i sa tim ispravkama G4 radi pouzdanije. Uz daleko bolju kameru i izradu, zamenljivu bateriju, podršku i garanciju, vredi tih 100inak evra razlike. Opet kažem, sad ih ima za 380-90e novih (do duše beli), mislim da će krajem oktobra biti još malo niže. To pričam za ove od operatera. Ne znam kako se kreću oni bez garancije.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Izrada i hardver nisu plus za g4, pogotovo sto imas flex od 32gb/3gb rama, procesor je jaci na flexu i problem sa pregrevanjem je resen, imas i u temi o flexu iskustva par ljudi sto su ga imali, podrska ce biti duza za g4 jer je noviji, inace svi telefoni imaju istu podrsku od ~18m. Izrada, ko kako voli, oba imaju plastican ram, dok g4 ima kozna ledja a flex self healing. Napominjem da nisam koristio ni jedan ni drugi, ali za 130e razlike bih isao na flex, mozda potrazis verziju 32gb/3gb i onda ce ti malo manja razlika biti. E sad, ako ti je kamera primarna stavka onda ne razmisljaj uopste, idi na g4, ako nisi flex ti ima istu kameru kao g3 i nikako nije losa. I jos nesto, 2gb rama ce ti biti sigurno dosta naredne 2 god, jer ako nexus 5p koji su izbacili pre 2 nedelje ima 2gb rama, onda ne moras da brines uopste, dok 2gb rama postane malo ti ces uveliko nostiti telefon sa 3-4gb. Na tebi je da prelomis, najbolje ti je da odes da oba probas, mozda ti taj zakrivljen ekran odgovara u potpunosti, a mozda ti nikako ne odgovara.

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

Najverovatnije cu otici negde gde mogu oba da procackam, pa cu odluciti. Hvala svma, javljam sta sam uradio. :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Procesor jeste nešto bolji na Flex 2 ali samo na papiru. 90% proizvođača je odustalo od tog i otišlo na 808. Nije sigurno bez razloga. Uostalom, džabe hardver kad je slab softver na Flex 2 koji pruža slabe performanse tj ne izvlači maksimum iz takvog hardvera. Tu dodavanje 1gb rama neće pomoći. G4 ima optimizovan 4.0 UI, štedljiviji procesor što će se sigurno odraziti na bateriju što je jedan od nedostataka Flexa. A kad se još doda da baterija nije zamenljiva... G4 radi brže, džabe hardver i brojke. Ima bolji, svetliji, življu displej, veće rezolucije ali prilagođen u pogledu potrošnje baterije pa nije kao na G3. Kameru za dva koplja bolju. Xda podršku, podršku LG-a će imati sigurno duže jer je popularniji, malo noviji i flagship. A self-healing je marketinški trik i ništa više. Bez praktične koristi. Razlika u ceni je 100e što po meni svakako vredi.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Z3+ , oneplus 2, m9, flex 2, mi note pro, lumia 950xl i za kraj nexus 6p, definitivno nije 90% proizvodjaca odustalo od 810. Ajde da kazemo m9 i flex 2 su "stariji" pa su prvi bili na udaru tog famoznog pregrevanja, ali i sony je za z3+ uzeo 810, lumia koja je pre 2 dana predstavljena isto ima 810, nexus isto, znaci nije da su ga batalili posle 2 modela sa pregrevanjem. Za sofver se slazem ali opet, 130e razlike je dosta, a ne moze se reci da flex 2 sa 5.1.1. radi lose, radi odlicno bar sto sam citao ovako, za kameru sam napisao, ako je prioritet-da ne razmislja onda. Baterija jeste slabija, ali verujem ne nesto drasticno, display nisam jos procitao da se neko zali na flexu da je los, samo je realno na g4 bolji, i opet, vrede li te nijanse 130e razlike? Po meni ne vrede, a naravno na coveku je da odluci da li vredi ili ne.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Dobro, malo sam preterao ali ima dosta primera sa 808 ili u Samsungovom slučaju Exynosom kao zamenom za S810. Ne znam kakva je situacija na 5.1.1 i koliko se bagovi i pregrevanje mogu ispraviti softverski. Ukoliko mogu, odlična vest i definitivno dobra kupovina. Problem je mala zastupljenost na našim prostorima i malo iskustava iz prve ruke o 5.1.1. Ali sa druge strane to ga je i dovelo do toga da košta 270e svega 9 meseci po izlasku, što je svakako dobra stvar za nas korisnike.

Sve u svemu, razlike postoje, pa neka sam proceni na osnovu svojih potreba, mogućnosti i ukusa jer se ipak radi o dva telefona drugačijeg dizajna, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ako ja mogu da pomognem iz prve ruke kao korisnil Flex-a 2.
Ja sa pregrevanjem nisam imao nekih problema za ovih 20-ak dana. Temp cpu-a je prilikom normalnog koriscenja oko 40 C. Testirao sam malo 4k video i za 5 min je stigo do 50 C. Sto nije strasno. Nije da setel ugreje nesto puno. Igrice nisam igrao pa ne znam koliko bi izaso prilikom duzeg igranja.
Baterija je prosecna i meni izgura ceo dan uz oko 4,5 sot prosecno na auto osvetljenju.
Kamera je sasvim dobra i mozda za nijansu losija od L1520 koju uporedo koristim.
I rangu je sa G3 a po nemim testovima mozda malo bolja sto sa gledao na netu ali su razlike minimalne.
Nisam primetio bagovanje kocenje zamrzavanje. I za sad je sve fluidno i ja sam zadovoljan.
E sad kad se poredi sa G4 naravno da je inferiorniji skoro u svemu osim u benchtestovima. Mozda ce mozda igrice malo fluidnije raditi zbog boljeg cpu-a i gpu- ali tesko da ce te razlike biti vidljive.
Da li g4 vredi vise 130e? Po meni vredi najvise zbog garancije ako je full 2 god a flex je nema. Naravno pod uslovom da ti te pare nisu problem. Da je i flex u full garanciji onda bi ja svakakl iso na njega. G4 je fenomenalan tel ali ne vredi 50% vise.
Ja sam kupio za samo 230 fr ili oko 210e. Svakako da sam prezadovoljan za te pare :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Te utiske pretpostavljam iznosiš za 5.1.1? Izgleda da su dosta toga sredili, ali su još uvek podeljena mišljenja.

Što se tiče kamera na G3 i Flex 2, identične su s tim što ova na Flex 2 ima unapređeni OIS+.

Ima Flex 2 po radnjama već za 320e (Logic Shop -2g garancija).

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Da. Sa 5.1.1! Odmah sam uradio apdejt na 5.1.1 posto je bio na 5.0.1. Nisam ga koristio pre apdejta pa ne mogu da poredim. Kamera jeste preuzeta sa g3 malo su poboljsali ois i promenili algoritme.
U low light je sasvim solidna. Radio direktno poredjenje sa s5 i l1520. Sa 1520 na auto je egal skoro. Daje malo svetlije slike zbog boljeg blica. Na 1520 mogu da podesim rucno da ispadnu slike malo bolje ali treba spustiti iso i biti mirne ruke. Samsung s5 je dosta losiji i vidi se da je inferiorniji.
Evo sad imam bateriju 40% od juce uz 3 sati sot. Mozda izgura 5 sati ali jesve vreme na wifi-ju

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ja bih rado menjao G2 za Flex 2. Naravno da je Flex 2 do 250e. Ne bih nikako prešao sa G2 na G3.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Pa mozda naćetis n neki star do mesec-dva. Ako imas nekog u CH da ti uzme i posalje. Sad je 230€ ili 250fr. Bilo je i za 230fr gde sam ja uzeo ali je brzo rasprodat. Baterija ja na g2 je primetno bolja. Ostalo je na strani flexa. I g3 je takodje fenomenalan telefon. Jedino nije zanimljivog dizajna kao flex2

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ne ostavlja mi G3 taj premium utisak. Više podseća na one starije plastikarce kakve je pravio Samsung. Ma ne žurim ja, čekam BB Priv, posle ću lako da se odlučim. Što se teme tiče, ja bih ipak pazario Flex 2. Po meni ne vredi doplatiti tolike pare za sličan telefon. Jeste da je većina stvari malo bolja na G4, ali nije baš toliki korak napred u odnosu na Flex2. Bar što se mene tiče.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

I flex 2 i g3 su realno plastikaneri. Ali su dobro utegnuti bez krckanja. Mozda je flex malo bolji sto se lajsne tice sto ne puca kao kod g3. Meni smeta ta glosy sjajna plastika i pomalo su klizavi i flex i g3

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

El Laki, prodje 15 dana, a povodom cena se nije nista bitno promenilo :smutny: , a nikako mi se ne daje vise od 250e za tel. bez validne garancije. Postajem poprilicno nestrpljiv i hteo bih sto pre da kupim tel., a u oglasima generalno i nije neka ponuda. Sto je najgore, poceo sam da razmisljam i o drugim opcijama, od jeftinijih do skupljih, pa mi je sada jos teze. :wacko:
Idem od toga da kupim MX4 u Emmi-ju, posto mu je cena sada 32k, do toga da uzmem SGS6 ili iP6. :lol:

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ja sam skoro naleteo na MX4 nov sa godinu dana garancije. To je i više nego dobra ponuda.

Odgovori