Sony Xperia E4 vs Microsoft Lumia 535

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Sony Xperia E4 vs Microsoft Lumia 535

Post od Baraba »

Telefon je za kevu.
Uzima preko firme, sve sam izbor na ova dva modela.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6791

Do sada nije koristila pametan telefon, njoj je sve jedno sa pocetničetničke tačke gledišta koji će prvo koristiti tj. na koji će se OS prvo navići, da li wp ili android. Telefon treba da joj traje 2 god, uglavnom koristi za pozive, sms i ubaciću viber i možda skype, nekad posaljem sliku0, bez igrica. Koji od ova dva modela ima perspektivu da zadovolji njeno korišćenje 2 god? Koji bolje stoji sa update OS? Na kom je bolja kamera? Baterija?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Sony Xperia E4 vs Microsoft Lumia 535

Post od miodrage »

Mislim da bolju perspektivu ima Lumia, ali ti ces sad cisto meni u inat, i da unazadis kevu da uzmes Xperiu...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

Dvoje ljudi iz mog okruzenja sa kojima se aktivno druzim koriste Lumiju 535 i mogu vam reci da nisam mogao da verujem koliko je los telefon. To je najgora lumija koju sam ikada cackao, a igrao sam se sa 520, 630, 1520, 1020, 820, 730 i ovom 925 koja je moja vec dve godine. Zaista jako lose, puno bagova, jako los odziv ekrana, generalno los ekran, prikaz boja, kamera losa, sve u svemu, nisam to ocekivao jer sam posle koriscenja 520-ice mislio da ce 535 da leti.
Sto se tice E4-ke, nisam ih puno video. Brat je dobio od firme pre mesec dana, par puta sam je malo cackao, i meni deluje kao da je sve bolje, osim dizajna i zavrsne obrade, to mi se ni malo ne svidja.
Sto se tice baterije, na osnovu iskustava ovih ljudi, mislim da oba drze komotno ceo dan, ali to opet zavisi od nacina koriscenja.
Generalno, mislim da bi ti se mama lakse navikla na Android, sve je preglednije i nekako logicnije. Mnogima je WP konfuzan, mada je i to stvar navike, ali kao pocetniku mislim da bi joj Android bio bolji izbor.
E4 je noviji telefon, tako da bi trebalo da ima duze podrsku, ali opet, oba telefona su ona najniza klasa, tako da je pitanje koliko ce brinuti oko njih.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

U svakom slučaju mislim da će lakše da razume Android i da se brže navikne na taj OS.
I u svakom slučaju mislim da je bolji telefon E4 od ove lumie.
I sigurno ove aplikacije bolje rade na Androidu nego na WP

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Tel su slicnih specifikacija. Naravno na razlicitim sistemima. Sto se lumie tice dobice apdejt a sony tesko. Sto se kamere tice mislim da je malo boljea lumia danju. Nocu katastrofa oba. Sony ima neuporedivo bolji video. Samo da nisubone lumie prvih serija koje imaju bas los odziv ekrana. Posle su to popravili. Na kraju mislim da je njoj sve jedno cim je novinkorisnik u smart fon svetu

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Baraba, imaš slike u temi o 535 i prilično su loše, ti si fotograf pa umeš da proceniš to,
iako su miodrage i iLuka pisali u drugoj temi da je kamera prevrh :) .
Što se poziva i smsova tiče stvari stoje ovako.
Nema smart dilaer, i kada osoba ima 2 broja ne vidiš sa kog broja ti šalje i na koji broj mu odgovaraš.
Biće sređeno u W10.

Viber i Skajp rade normalno.

535 je hardverski problematičan uređaj, ja bi bio oprezan.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Šteta, da nije 535 problematičan rekao bih taj, zato sam i pitao ovde.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Da kupuješ telefon za taštu onda bi 535 bio dobar izbor, ali za kevu ipak nije red. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ne pali sada i ti :D
Ima li za sony na xda nešto skuvano? Ima li šta od lizalice ili ostaje na 4.4? Ako može neko da proveri, da ne tražim preko talka. Hvala.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Sigurno si prelistao teme za oba telefona, pa znaš moja mišljenja i iskustva s njima - u svakom slučaju, 535 je totalni promašaj, a E4 me je prvo prijatno iznenadio, a onda potpuno razočarao, jer posle dva meseca (sestri, koja koristi samo najosnovije) počinju problemi. Tako da ti je moj predlog da joj tražiš nešto treće. :smutny:
1808 napisao:^ Da kupuješ telefon za taštu onda bi 535 bio dobar izbor, ali za kevu ipak nije red. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odgovori