Samsung S3 ili Lumia 640 XL
Samsung S3 ili Lumia 640 XL
Pozdrav, interesuje me vase misljenje o ova dva telefona, S3 koristim vec dugo, hteo bih da promenim, pa sam video ovu lumiu i deluje mi interesanto za te pare, ako imate i neku drugu ideju, slobodno predlozite... 

- Dart Vejder
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
- :: S7 edge
- :: Xiaomi Mi8
Re: Samsung S3 ili Lumia 640 XL
Jes' da nisu ista klasa, ali Lumija je novija. Gotovo sam siguran da ce dosta bolje raditi od S3, jer vec dve godine koristim lumiu paralelno sa S3 i ne mogu da se porede prema fluidnosti i pouzdanosti. Moj glas je za Lumiju! 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Drugar koristi L640 i zadovoljan je. Ja bih ti preporucio da pogledas jos Lumiju 830, nova je oko 250e, mada moguce je naci i jeftinije na Kupujem/prodajem. Uredjaj je jako dobar i ima fantasticnu kameru.
Festina lente.
Definitivno vredi dati s3 za L640. Lumia mnogo bolje i fluidnije radi, a i kvalitet izrade kod s3 je uzasan.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
640 XL definitivno. Samo ako ti velicina nijebproblem posto je u odnosu na s3 preogroman
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Kao što Apolo reče, pogledaj Lumiu 830. Mislim da je bolji izbor.
Iskreno, to mi je bio i prvi pik, mada posto mi drugar radi u mobil shopu, kaze da je 640 xl bolja varijanta, i jeftinija, gledajuci specifikaciju i meni se cini, jedino ne znam bas kako bi se snasao sa 5.7 ekranom... 

-
- Sertifikovani Trol
Zveki54, vidis, nisam ni znao koliko mu je pala cena... ako ti je ok ta velicina onda ne razmisljaj mnogo.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Zveki54, jesi li primetio da ova dva modela koriste različite operativne sisteme? Dakle, prvo razmisli hoćeš li Windows ili Android, pa tek potom biraj model telefona u okviru odabranog OS-a.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Samo Lumia! Od ovog drugog sam se stresao sa osecajem uzasa!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Hvala na zapazanju1808 napisao:Zveki54, jesi li primetio da ova dva modela koriste različite operativne sisteme? Dakle, prvo razmisli hoćeš li Windows ili Android, pa tek potom biraj model telefona u okviru odabranog OS-a.

Pa pročitaj iskustva ovde, nemoj posle da ti đavo bude kriv ako kupiš Lumiju.
1. nije vreme za kupovinu WP
2. 830 je bolja od 640XL
1. nije vreme za kupovinu WP
2. 830 je bolja od 640XL
cvoruga, Sto mislis da nije vreme za WP?
Imaš 10000 postova pisano o WP sistemu, čitaj .
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Zato sto ga on ne voli. Ja naprotiv o Androidu imam najgore moguce misljenje, iOS mi je sjajan, ali dosadan, WP mi je pun pogodak. Sa mnom se retko ko slaze, ali ja znam sta mrni odgovara, i nemam sta koga da pitam.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
L830 ima bolju kameru, kvalitetniju izradu, malo bolji ekran. A l640XL ima prilicnu bolju bateriju i veci ekran kome je nekom prednost. A to nije vreme za wp telefon nema veze. Jer ako ceka nacekace se dok izadju novi modeli
- Dart Vejder
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
- :: S7 edge
- :: Xiaomi Mi8
Mozda je cvoruga, u pravu. Ja jesam prezadovoljan sa lumijom, telefon besprekorno radi, ali sistem je preterano zatvoren. Postoji jako malo 3rd party aplikacija, koje pritom uglavnom jako lose rade. Sve zavisi od toga sta covek koristi na telefonu i koje su mu potrebe.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Majko svih negativaca, sve si rekao, covek treba da bira sve prema sebi i svojim potrebama, to sam uvek govorio.
miodrage, nemam ja šta da ne volim bilo koji OS, samo sam realan.
Jedna od mana WP sistema je da ne možeš da biraš rezoluciju kamere,
a onda kad opališ fotku u jedinoj max rezoluciji i hoćeš nekom da pošaljem Viberom,
e ne može, onda je WP komprimuje i smanji na neku rezoluciju koju opet ti sam ne možeš da biraš.
Isto važi i za slanje slika preko mejla, WP komprimuje i njih.
To je jedna od mana samog sistema, nemam ja šta da volim ili ne.
Uostalom, sad će 10ka za 2-3 meseca, po meni bolje je sačekati novi OS sa ispravljenim greškama iz 8.1.
Jedna od mana WP sistema je da ne možeš da biraš rezoluciju kamere,
a onda kad opališ fotku u jedinoj max rezoluciji i hoćeš nekom da pošaljem Viberom,
e ne može, onda je WP komprimuje i smanji na neku rezoluciju koju opet ti sam ne možeš da biraš.
Isto važi i za slanje slika preko mejla, WP komprimuje i njih.
To je jedna od mana samog sistema, nemam ja šta da volim ili ne.
Uostalom, sad će 10ka za 2-3 meseca, po meni bolje je sačekati novi OS sa ispravljenim greškama iz 8.1.
-
- Sertifikovani Trol
U trenutnoj situaciji je skepticizam opravdan.
WP trenutno izgled kao OS bez svetle budućnosti, ali to možda nekome nije razlog da mu ne da šansu.
Lično sam veliki ljubitelj WPa, ali moraće dobro da se pokaže sa 10kom da bi mi i sledeći uređaj bio Windows.
Eto, a ja sam neko ko kupuje "jeftine" telefone, tako da razumem kad neko ima u planu da odvoji 300-400€ za tel.
WP trenutno izgled kao OS bez svetle budućnosti, ali to možda nekome nije razlog da mu ne da šansu.
Lično sam veliki ljubitelj WPa, ali moraće dobro da se pokaže sa 10kom da bi mi i sledeći uređaj bio Windows.
Eto, a ja sam neko ko kupuje "jeftine" telefone, tako da razumem kad neko ima u planu da odvoji 300-400€ za tel.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Ned, 25. Okt 2015. 22:20, izmenjeno 2 puta ukupno.