Nov Android telefon za 250-300 eur

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
maskerox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2012. 22:48
:: Alcatel Idol X

Nov Android telefon za 250-300 eur

Post od maskerox »

Pozdrav svima. Nakon dve godine korišćenja Alcatela, model Idol X, došlo je vreme za zamenu. Dakle, interesuje me nov telefon, koji će biti brz, raditi bez štucanja, dijagonale 5-5.5, sa kvalitetnim ekranom i kamerom (po mogućnosti i prednjom), kao i baterijom koja će bez problema izdržati ceo dan, uz dosta korišćenja neta. Što se memorije tiče, potrebno mi je 32 GB (ne mora imati dodatni slot), a 2 GB RAM-a mi je min (preferiram one sa 3)Igrice me ne zanimaju, a ne gledam ni filmove na telefonu, dok muziku ne slušam tako često. I da 300 eur je stvarno plafon (uzimam ga u kešu).

Ono što je meni trenutno zanimljivo su Xiaomi Redmi Note 3, Meizu MX5, Alcatel Idol 3 5.5 (nemam ništa protiv Kineza ako su kvalitetno odrađeni), kao i LG G Flex 2. Mislim da bi mi Huawei Honor 7 idealno pasovao, pošto mi, uz sve ostale karakteristike, ta dijagonala od 5.2 nekako najviše odgovara, ali prevazilazi gornju granicu...

Cenio bih korisne saveti i vaše mišljenje... :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Nov Android telefon za 250-300 eur

Post od El Laki »

Lg G Flex 2 je izuzetno brz, sjajne performanse zaista. Kamera nešto slabija od one na G3, kada su dnevni uslovi u pitanju. Noću kvalitet opada. Displej jako dobar, kvalitetan, zakrivljen. Uživanje za gledanje a i rukovanje, dosta je praktičniji nego npr onaj ravan na G3 istih dimenzija. Jedini problem može da pravi baterija. Ona je prosečna. Na mobilnom netu je plafon 3h sot za 10ak radnih sati. To bi na papiru bilo dovoljno za radni dan, ali zavisi kakve su tvoje potrebe. Ima 16gb interne memorije ali i sd slot.

Drugo što bih ti možda predložio jeste Lg G2. Ok, jeste izašao uveliko i G4, ali je i dalje dobra kupovina. Dosta dobre performanse, dobar displej od 5.2", jaka baterija. Kamera je slaba tačka, ali uz malu, jednostavnu intervenciju dobijaš dobru kameru. Nema sd slot, ali verzija sa 32gb je u radnjama već od 250e. Polovan je dosta povoljniji. Čak možda ubodeš neki sa garancijom operatera a relativno mlad.

maskerox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Re: Одг: Nov Android telefon za 250-300 eur

Post od maskerox »

Hvala na savetu, ali svakako ne bih uzimao telefon koji je izašao pre dve godine, a sudeći po komentaru za Flex 2 izgleda će i on otpasti. Ono što sam zaboravio navesti u prethodnom postu je da ne bih hteo da telefon izgleda jeftino, pa preferiram metalne, kao i da mi je bitna kamera u noćnom režimu tj. sa slabim osvetljenjem.

Kakva su vam iskustva sa ovim kineskim brendovima što sam naveo? Na papiru deluju prilično dpbrou, ali me zanima i u praksi... Možda je problem pošto su ovaj Xiaomi i Meizu dosta novi modeli, pa nema tolikl iskustava. Npr. za Redmi Note 3 pokušavam da nađem neku ozbiljniku recenziju, posebno u delu kamere, ali bezuspešno... Moja iskustva sa ovim Alcatelom iz potpisa su sasvim korektna, svojevremeno je bio "best buy".

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Druze za 250e bolje od g flex 2 ne moze ako hoces novo, mada i za polovno hardver ne mozes bolji, mozes bolju bateriju ili malo bolju kameru ali budi realan, ocekujes premijum izgled, vrhunsku kameru, dobru bateriju, ekstra ekran... moze sve to, al dodaj jos toliko i uzmi iphone 6s plus ili note 5...

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Alkatel idol X nikad nije bio best by vec prosecan ili ispod prosecan model. Za oko 300€ imas M8 koji je dobar model ali sa slabijom kamerom koja je bolje u low light nego po danu. Za ove kineske modele pojma nemam kakvi su jer su jako retki. Redmi note 3 deluje extra po specifikacijama ali verujem da mu je kamera prosecna. Kod nas ga jos nema ili ga nisam video. Tako da ces morati prejo alija ili gear best-a da narucujes

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

M8 najjeftiniji 345e iz madjarske bez garancije... Polovni uglavnom precenjeni.

maskerox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maskerox »

Nikada ne bih dao toliko para za tel, a i nisam rob brenda, pa iphone/note nisu opcija. Za Flex 2 vidim da nisu tako sjajna iskustva sa kamerom, plus još ako je slaba baterija...

M8 sam gledao, ali deluje mi precenjeno, sem nešto bržeg procesora i bolje prednje kamere ne vidim šta značajno dobijam...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Zaobisao bih M8 u ovom slucaju, posto si stavio akcenat na kameru. Vidim izlazi novi HTC, zaboravih tacno naziv modela, i po ko zna koji put aludiraju na slabiju kameru a cena 400+ evra. Na tvom mestu razmotrio bih Xiaomi. Pogledaj neke modele ovde na sajtu gde je odradjen test i vidi kakve su im kamere da znas sta mozes ocekivati. Same telefone svi hvale, mozes pogledati i neke komentare ovde na sajtu. Ja sam razmisljao o kupivini Mi 4 ali nisam uspeo naci povoljnu cenu pa sam na kraju kupio LG G3. Xiaomi Redmi note 3 imas za cca 250e na KupujemProdajem u ovom trenutku.
Festina lente.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ne bih preporučio čitanje tekstova na ovom sajtu. Zna se šta se već godinama forsira... Možeš slobodno da pazariš ili Xiaomi ili Meizu. Bar znaš da ne plaćaš brend. Možda da baciš oko i na Meizu Pro 5. Ali ne znam koliko bi ti se uklopila ta dijagonala od 5,7". Vidim da je preko 390$. Nažalost niko na forumu nema Redmi Note 3, a ni Honor 7. Mislim da niko nema ni MX5. Pogledaj teme na benču.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Flex 2 nema sjajnu ali bolju kameru od kineza ima sigurno.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Jesi li testirao neki od gore navedenih telefona pa znaš? "Ne sudi knjizi na osnovu korica."
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne znam koliko se kreće Honor 7, ali izgleda kao dobro rešenje jer zadovoljava većinu navedenih uslova. Takođe P8 može skoro nov da se nađe za 300e, samo treba pratiti oglase. E sada Huawei nema lošu kameru, ali je ona ipak inferiornija od konkurencije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

maskerox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maskerox »

Honor 7 ne može ispod 350 da se uzme sa 32 GB, a izgleda ni Meizu MX5, pa mi i to otpada...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

filip11314 napisao:Jesi li testirao neki od gore navedenih telefona pa znaš? "Ne sudi knjizi na osnovu korica."
Kad bude izašao Meizu/Huawei/Xiaomi/Alcatel sa boljom kamerom od Samsung/Lg/Sony u rangu, promeniću mišljenje. Imaju oni ok optiku, ali softver... Nisu to kompanije od juče, imaju desetine modela, nijedan sa kamerom boljom od proseka. Naprotiv. To nešto govori.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Razmisljaj ti druze o huawei G8
Telefon je zver,jeste malo preko budzeta ali sjajan model
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Nemoj molim te ti opet sa G8 da ne nastane katastrofa :DDD...

maskerox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maskerox »

Kada je Huawei u pitanju, malo sam zbunjen, koja serija njima važi za flagship modele? Gledao sam P8, G8, Honor 7 i Mate 7 (koji me doduše ne zanima zbog veličine) i svi su tu negde sa cenom (oko 350 eur). G8 mi se sviđa, ali em što je oko 350 eur, em što je to sa 16 GB...

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

P8 i mate 7/8 su flagship modeli. G8 je mid range model koji ima cenu kao premijum p8 ili mae 7

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

G8 im je midrange koji ima cenu kao ovogodišnji flagship P8. Toliko o njima. :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kao što je rečeno, G8 je mid range uređaj koji ima previsoku cenu shodno specifikacijama. Za taj novac bolje rešenje su P8 ili Honor 7.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori