Telefon do 6.000 RSD

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
djvoja23
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 26. Dec 2015. 01:20
:: Samsung galaxy s2 +

Telefon do 6.000 RSD

Post od djvoja23 »

Pozdrav. Koji telefon do 6.000 RSD mi preporuČujete za stariju osobu - zahtevi: kvalitetna, laka za upotrebu i čvrsta tastatura, dobar čitljiv ekran sa krupnim čitljivim tekstom, što izdržljivija baterija - sve ostale karakteristike su u drugom planu - poželjne ali ne i neophodne. Imao sam preporuku za Alcatel 2001x ali nađoh dosta kritičkih komentara. Unapred hvala.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Telefon do 6.000 RSD

Post od sugarcoated_ass »

Šta fali Alcatelu? Baba ga ima već duže vreme i tel. je vrhunski! :D

djvoja23
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od djvoja23 »

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Čekaj, pročitao si jedan review i to je dovoljno da odustaneš?

Aj da onda odgovorim na taj post. :D

osvetljenje tastature je loše, odnosno neujednačeno (proverio na par primeraka). Zbog toga, i zbog činjenice da je kontrast između slova na tasterima i boje samih tastera mali (svetlo sivo na tamno sivom - ne znam što nisu lepo stavili bela slova?*), dolazi se do toga da je prilično teško videti ta slova, iako su krupna. Uz to, značajan minus iz ugla korisnika kojima je ovaj telefon namenjen je i to što se SMS poruke moraju kucati prilično brzo. Problem je što, da bi npr. otkucao C, moraš pritisnuti taster 2 tri puta vrlo brzo, odnosno pauza između dva otkucana znaka je jako mala. Po mom mišljenju, to je ozbiljan problem za starije osobe, koje SMS kucaju samo povremeno.
Nisam primetio problem sa osvetljenjem, ali ga nisam ni koristio u mraku da bi baš mogao obratiti previše pažnje. Slova i brojevi se baš lepo vide. Bukvalno kako je tamo na slici tako je i uživo. Ne znam šta ovaj piše gluposti u vezi toga. Inače redovno kuckam poruke umesto babe jer odbija da nauči tako da nisam primetio baš da mora jako brzo da se kucka. Još sam se i odvikao od numeričke tastature tako da sam dosta bangav pri kucanju. :D
Osim toga, manji nedostatak je što telefon podržava samo polifone melodije, ne i MP3 (kada se podešava zvono, postoji mogućnost izbora custom melodija, ali se mp3 jednostavno ne vidi).
Aj dobro kad on kaže... Eno tandrče babi Kemo sve u 16 sa mp3-a! :lol:
Sledeća mana je to što je strelica na gore na centralnom tasteru "hardkodovana" da otvara isključivo vremensku prognozu, i tu funkciju nije moguće promeniti.
Hoćeš što jednostavniji telefon, a onda i customizaciju? :uhuh:
I poslednja mana: kada se otvori SMS, zbog veličine slova, na ekranu se vidi samo 10ak reči. Klikom na strelicu na dole, poruka se pomera red po red, umesto, kako bih ja voleo i očekivao, ekran po ekran. Čak sam primetio nešto čudno - izgleda da je taj red za koji se pomeri poruka malo niži od visine slova, tako da posle par pomeranja poruke, dođe se do toga da se red ne vidi ceo!
Ovo je već subjektivno. Mene nervira, babi i kevi odgovara. Jbm ga. Ovo drugo nisam primetio.
Hm, ne znam da li telefon ima spikerfon. Takođe, kad se pritisne neki broj, telefon ga jasno izgovori (korisno za one koji slabo vide), ali nisam siguran da li postoji mogućnost da se to "čitanje brojeva" ugasi.

Ima, glasan u pm! :D Može se isključiti čitanje brojeva.

djvoja23
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od djvoja23 »

Ovaj telefon je kupljen i osoba je veoma zadovoljna, znači preporuka!

Odgovori