Treba da preporucim drugaru jedan od ova dva telefona. Oba su isto godiste i oba imaju 99% iste karakteristike, sem baterije koja je nesto jaca na 5c modelu. Ako sam nesto predvideo, ispravite me...
Izrada apsolutno nije prioritet, svakako ce da ide u silikon. FInansijski je limitiran na 200€.
Sta bi ste preporucili za kupovinui? Nista Android(ima vec jedan), nista Windows...znaci samo jabucica.
Izvinjavam se,moja greska,napisao sam o petici a razmisljao od 5s-u. A izmedju 5 i 5c,5c ima cini mi se malo bolji radni takt(za jedno 100-200 Mhz) i(na papiru) malko bolju bateriju. Ne razumem se u Apple ali koliko znam 5c je napravljen kao slabiji model od petice
Da slabiji model od petice, ali samo kad je u pitanju izrada(plastika u odnosu na metal). Mada je i to diskutabilno...sta je bolje, plastika ili metal?
Trenutno na KP ima bar 45-50 5s-ova po 200-220e sto je daleko bolji telefon od oba.Drug je pre par dana kupio bas za 200e 5s, covek ga cenio 220 on ga pozvao pitao moze li za 200.
ja sam imao i 5 i 5c i 5s... naravno da je 5s mnogo bolji... sto se tice 5/5c potpuno su isti osim sto je bolja izrada na ip5 ali se i ivice teoretski gule a na 5c ta ''plastika'' je mnogo cvrsca i ne guli se... unutra su isti...
sada je stvarno mala razlika izmedju 5c i 5s u ceni pa ne treba ici ni na sta drugo osim 5s... jos uvek dobija novi softver i lepo gura sve aplikacije...
Imao 5, 5c, 5s, SE, u sustini ako ne nameravas da radis rendering i proracune za Nasu, uzmi onaj koji bude bio najmladji i u najboljem stanju za odredjenu sumu novca koji bi hteo da izdvojis, jer, razlike su toliko minorne u samom radu uredjaja da je to neverovatno.
Ja koji imam 5s i SE (oba kupljena nova pre manje od mesec dana) odgovorno tvrdim da SE ne vredi toliko vise novca.
Ja sve vas i dalje pitam sta vi to radite na telefonu pa vam je toliko bitan jal hardver, jer za socijne mreze, poneku igricu, mailove its je 5(c) potpuno savrsen.
Inace apsolutni best buy Apple mobilnih telefona je po meni (u ovom trenutku) 5s.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.