A5 (2016) vs J7 (2016) performanse

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mrspis
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 15. Dec 2010. 20:33

A5 (2016) vs J7 (2016) performanse

Post od mrspis »

Imam izbor preko vipa da uzmem a5 ili j7 2016 verzije. Vidim da je a5 skuplji, ima manji ekran i bolju rezoluciju, duplo vise DPI, sto mi iskreno dosta znaci, ali sa druge strane mi se ne doplacuje 10 000 sem za taj ekran.. Ovaj em veci em rezolucija losa, ne gledaju mi se pikseli.. Ali su mi i performanse tacnije brzina sama bitna. E sada nesto me jako zbunjuje. Razumem spesifikacije ekrana kamere baterije ram interna memorija i tako te stvari, ali stvarno ne pratim i iskreno su tolko zakomplikovali sa chipsetovima cpu i gpu nazivima da nemam blage koji je bolji, a kada trazim na netu neki compare test sve je tolko zbunjujuce da se opet vracam na isto, da nemam blage.. Tako da overall bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi kaze po performansama samim, tacnije po chipsetu cpu i gpu koji je jaci? http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7870 eto na primer tu gledam i nista mi nije jasno.. Po nazivima sve mi se cini da je J7 jaci sto mi nema logike kada je A5 bolji tel i iste godine su izbaceni (doduse j7 je 3 meseca kasnije pa je mozda to objasnjenje). Evo na primer za cpu
a5
Octa-core (4x1.2 GHz Cortex-A53 & 4x1.5 GHz Cortex-A53)
Octa-core 1.6 GHz Cortex-A53
j7
Octa-core (4x1.6 GHz Cortex-A53 & 4x1.0 GHz Cortex-A53)
Octa-core 1.6 GHz Cortex-A53

znaci a5 ima 4x1.2 slabije od j7 a dalje ima 4x1.5 sto je jace od j7 i oba su bazirana na istom A53 procesoru..
Izvinjavam se ako otvaram posebnu temu a vec ima tema gde sam mogao da pitam, i ako pitam logicne stvari, ali me uzasno zbunjuje.. Sve jedno pitanje je jednostavno, koji je bolji po performansama sto se tice cpu gpu i chipseta? I nigde za j7 ne pise koju zastitu ekrana ima.. jel nema uopste Gorilla Glass zastitu? Ako je to tacno cim ispadne GG ekran.. a5 sa Gorilla Glass 4 moze da prezivi svasta ja mislim. Hvala unapred pozz

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Re: A5 (2016) vs J7 (2016) performanse

Post od niko1a »

imao si temu poredjenje telefona pa si tamo mogao pitati sve, al ajde prebacice ti vec neko. ako ti je do ekrana i ne doplacuje ti se uzmi slobodno J7, ekran mu je skroz dobar i nema problema s njim, idi u neku poslovnicu i pogledaj uzivo pa ces se uveriti, ako ti velicina nije problem i ne trazis tu bolju izradu koju ima A serija, a po performansama ne bi trebalo da ima neke vidne razlike, J7 malo noviji cipset ali nije to nista revolucionarno sto bi trebalo da te brine ako se i odlucis za A5. prednost A serije je izrada i otisak zato je i skuplji

Odgovori