Koji feature (nepametni) telefon uzeti?
Koji feature (nepametni) telefon uzeti?
Sta mislite koji glupi telefon uzeti?
Poziv, SMS i eventualno 3g.
Naravno da nije neki "plastikaner"
Sent from my m2 note using Tapatalk
Poziv, SMS i eventualno 3g.
Naravno da nije neki "plastikaner"
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Koji feature (nepametni) telefon uzeti?
Polovan ili nov, polovan može nokia E72. Jedan od zadnjih odličnih telefona one nokie.
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ako hoćeš i nov, uđeš u Handy recimo, ili tako negde, pa vidiš šta ima, i koji ti se više sviđa. Mislim, to ako ti je prosto stalo samo do toga da poziva i poruka... Ali pošto pominješ 3G možda ti je ipak bitan i net? Bluetooth ti svakako treba, a možda hoćeš i da kamera ne bude baš neka jadna?
Ali jeste, što se novih tiče, izbor je očajan, i stari "dumb" telefoni su daleko bolji od ovih današnjih. Ne znam doduše kakvo je danas stanje na S60 platformi? To je na E72... Jel mu radi mejl klijent recimo? A pretpostavljam da mu je podrazumevani browser Opera Mini?
Sent from mTalk
Ali jeste, što se novih tiče, izbor je očajan, i stari "dumb" telefoni su daleko bolji od ovih današnjih. Ne znam doduše kakvo je danas stanje na S60 platformi? To je na E72... Jel mu radi mejl klijent recimo? A pretpostavljam da mu je podrazumevani browser Opera Mini?
Sent from mTalk
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
гари, njegov fabricki meil klijent ne radi odavno, fabricki brosver ima ali ne upotrebljiv. Opera mini moze da se ubaci i radi dobro. Telefon izgleda lepo, mnogo je lepsi od ovih danasnjih tacni.
Pametno mu kazes, neka ode u neku prodavnicu i vidi sta se nudi od novih telefona, polovnih ima mnogo veci izbor.
Pametno mu kazes, neka ode u neku prodavnicu i vidi sta se nudi od novih telefona, polovnih ima mnogo veci izbor.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
- :: nokia 3310 2017
- :: samsung galaxy s6
Imao sam, pošto sam nepopravljivi ljubitelj klasičnih telefona, prilike da se ''družim'' sa aktuelnim dumb telefonima, konkretno, Nokia modeli.
Po meni, najbolje su se pokazali Nokia 216 i Nokia 105 ( sada već stariji model, novi je tek izašao pod istim imenom ).
Ono što je bolje u odnosu na 222 i 230 jeste bolja tastatura i brže otvaranje menija, posebno na modelu 105, koji je i najjeftiniji, ali najbrže radi. Doduše, nema ni kameru, a i ekran je dosta mali - 1,4 inča, dok je na 216 ekran 2,4 inča i ima kameru.
Aktuelnu 3310 sam malo koristio, pa ne mogu mnogo da kažem.
Po meni, najbolje su se pokazali Nokia 216 i Nokia 105 ( sada već stariji model, novi je tek izašao pod istim imenom ).
Ono što je bolje u odnosu na 222 i 230 jeste bolja tastatura i brže otvaranje menija, posebno na modelu 105, koji je i najjeftiniji, ali najbrže radi. Doduše, nema ni kameru, a i ekran je dosta mali - 1,4 inča, dok je na 216 ekran 2,4 inča i ima kameru.
Aktuelnu 3310 sam malo koristio, pa ne mogu mnogo da kažem.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Njihova je bruka što su ti današnji dumb telefoni sa manje mogućnosti nego njihovi prethodnici pre 5-10 godina... Mogli su da sačuvaju par tih servisa na telefonima. No dobro, ovo sad je samo da izmuzu koliko još mogu, a sa minimalnim ulaganjem... Bolje da su se u Nokiji potrudili da osposobe mejl klijent, nego što su se trudili da kao donesu Zmijicu na telefon... Totalna glupost. Ti današnji sa S30 sistemom nisu do kolena nekom telefonu kao što je Deksi predložio, a koštaju kao što su nekada telefoni koji su dolazili sa minimum S40. S30 je nekada bio sistem za socijalu.
Zato meni moja Ashica 202 stoji tu na polici, i nikome je ne dam, a ni prodaja ne dolazi u obzir.
Jedino mogu da je dam tati, ili tako nekom, a ostali neka kupe sebi šta ima u ponudi. 
Sent from mTalk on Windows PC
Zato meni moja Ashica 202 stoji tu na polici, i nikome je ne dam, a ni prodaja ne dolazi u obzir.

Sent from mTalk on Windows PC
Nov bi.bio bolje resenje.Deksi napisao:Polovan ili nov, polovan može nokia E72. Jedan od zadnjih odličnih telefona one nokie.
Net nije bitan, ali ne znam koliko ce kod nas 2G mreza da bude aktuelna.гари napisao:Ako hoćeš i nov, uđeš u Handy recimo, ili tako negde, pa vidiš šta ima, i koji ti se više sviđa. Mislim, to ako ti je prosto stalo samo do toga da poziva i poruka... Ali pošto pominješ 3G možda ti je ipak bitan i net? Bluetooth ti svakako treba, a možda hoćeš i da kamera ne bude baš neka jadna?
Sent from mTalk
BT je nebitan, kamera ako moze 2MP.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Onda uzmi koji god ti se sviđa, sa 3G i 2mp kamerom.
Pogledaš na sajtevima Handy, Gigatron, Winwin, Tehnomanija, Comtrade... I tako je mali izbor. Možeš eventualno da navedeš par telefona koje uočiš, pa da ih uporedimo.
A Bluetooth ako i nema, pazi da ima makar kakav način da se povežeš na kompjuter, i prebacuješ fajlove. Inače koji će ti kamera ako je MMS jedini način prebacivanja slika sa telefona, a i na njega.
Sent from mTalk on Windows phone

A Bluetooth ako i nema, pazi da ima makar kakav način da se povežeš na kompjuter, i prebacuješ fajlove. Inače koji će ti kamera ako je MMS jedini način prebacivanja slika sa telefona, a i na njega.

- pero0000
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
- :: Samsung S10
- :: Nokia 6210
Nokia 230 je odličan telefon. Imam ga kao rezervni.
Послато са SM-A520F
Послато са SM-A520F
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Odličan, ali je 2.5G. Mada kontam da neće kod nas tako brzo ukidati 3G, bar ne u naredne dve godine, ali ko to zna...
- Superiorni
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 23. Jun 2016. 02:33
Jesi razmišljao o nekom BlackBerry modelu. Odličan izbor npr Q10. Nije baš dumb ali za te pare koliko košta pruža mnogo.
Sent from my iPad using Tapatalk
Za sada Tesla Feature 3 vodi na mojoj listiSuperiorni napisao:Jesi razmišljao o nekom BlackBerry modelu. Odličan izbor npr Q10. Nije baš dumb ali za te pare koliko košta pruža mnogo.

- pero0000
- Mobil manijak
Ako ces koristiti kameru na F3, onda nemoj njega, jer su slike jako loše. Najbolji izbor trenutno je Nokia 230.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Deluje zanimljivo. Ovo je malo detaljnija recenzija, da je ušao u razne menije, da se vidi kako izgleda interfej, i kako telefon radi.
https://www.youtube.com/watch?v=J4dblIOkuJ0
Kaže da ima i browser. To me je zanimalo, mada se ne vidi kako taj browser radi. Kaže da verovatno ne može da otvori browser jer nema karticu... Valjda je tako... Kamera mu je slaba isto, samo 0,3mp, mada je takva izgleda i na Nokijama iz tog cenovnog ranga. Nokije 230 i 3310 koštaju duplo više, 8-9 hiljada. Ali sve zavisi od tvojih potreba. Ako te kamera ne zanima, onda ti mala rezolucija i nije kod njega neki minus, a ako te zanima browser, samo to oprobaš prilikom kupovine da bi bio siguran da nije problematično.
http://tesla.info/en/phone/feature-3/
http://tesla.info/wp-content/uploads/20 ... -Sheet.pdf
http://tesla.info/wp-content/uploads/20 ... NG-web.pdf
I ne vidim nigde da li je taj telefon 2G ili 3G... Verovatno je 2G.
E, a vidite ovu ikonicu za Operu.
.

.
Da vi znate koliko je mene na mojoj Ashi 202 nerviralo to što sve ostale aplikacije imaju ikonice tog okruglo-kockastog oblika, a samo Opera Mini imala to slovo O.
I onda sam izvodio neke kerefeke, menjao taj jar ili jad fajl, i u njega ubacivao ikonicu koju sam ja sam pravio.
Imao sam crvenu ikonicu tog oblika sa belim slovom O.
Baš ću probati da vidim sad na toj Ashi da ažuriram Operu, da vidim da li ću i ja imati ovu novu ikonicu. 
Da, i da se vratim na temu, slične su i te jeftinije Nokije (150 i 223 valjda), i taj Tesla, jedino eto Tesla ima 2,8 inča ekran, a ovi po 2,4 ako sam dobro zapamtio...
E, da, i za browser. Na Nokiji ako imaš Operu Mini, onda imaš štednju podataka (ali ne znam da li Operu Mini imaju i 150 i 223, a ima je 230, no trebala bi sva tri kontam). Ja sam tako na Ashi visio ko lud na netu, a potrošim nešto kao 30 MB.
I vesti, i mejl, i 9gag, sve.
Samo ne YouTube, i tako nešto, naravno...
Sent from mTalk
https://www.youtube.com/watch?v=J4dblIOkuJ0
Kaže da ima i browser. To me je zanimalo, mada se ne vidi kako taj browser radi. Kaže da verovatno ne može da otvori browser jer nema karticu... Valjda je tako... Kamera mu je slaba isto, samo 0,3mp, mada je takva izgleda i na Nokijama iz tog cenovnog ranga. Nokije 230 i 3310 koštaju duplo više, 8-9 hiljada. Ali sve zavisi od tvojih potreba. Ako te kamera ne zanima, onda ti mala rezolucija i nije kod njega neki minus, a ako te zanima browser, samo to oprobaš prilikom kupovine da bi bio siguran da nije problematično.
http://tesla.info/en/phone/feature-3/
http://tesla.info/wp-content/uploads/20 ... -Sheet.pdf
http://tesla.info/wp-content/uploads/20 ... NG-web.pdf
I ne vidim nigde da li je taj telefon 2G ili 3G... Verovatno je 2G.
E, a vidite ovu ikonicu za Operu.

.

.
Da vi znate koliko je mene na mojoj Ashi 202 nerviralo to što sve ostale aplikacije imaju ikonice tog okruglo-kockastog oblika, a samo Opera Mini imala to slovo O.

Da, i da se vratim na temu, slične su i te jeftinije Nokije (150 i 223 valjda), i taj Tesla, jedino eto Tesla ima 2,8 inča ekran, a ovi po 2,4 ako sam dobro zapamtio...
E, da, i za browser. Na Nokiji ako imaš Operu Mini, onda imaš štednju podataka (ali ne znam da li Operu Mini imaju i 150 i 223, a ima je 230, no trebala bi sva tri kontam). Ja sam tako na Ashi visio ko lud na netu, a potrošim nešto kao 30 MB.

Sent from mTalk
2G je kao i svi ti feature telefoni.гари napisao: I ne vidim nigde da li je taj telefon 2G ili 3G... Verovatno je 2G.
A razlika u ceni je 2x i vise.
Da uzmem Teslu F3 pa da ga ljudski testiram

- pero0000
- Mobil manijak
I Nokia 230 ima 2.8" ekran.
Nađi neku dobro očuvanu Lumiju. Kako je krenulo, bolji feature phone nećeš naći. 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mada bi rekao da mu je tastatura bitna. Što bi inače kupovao bad feature telefon...
Ali generalno bi mogao mnogo bolje proći sa dobro očuvanim polovnim.
Ali generalno bi mogao mnogo bolje proći sa dobro očuvanim polovnim.