imao sam davno sony z1+ pa sam se posle nasao u nokia 6610 a sada sam bez tel.
treba mi tel. koji ce biti pouzdan (da ga nemenjam za 2-3 meseca...)
a ovde stvarno ne mogu da se odlucim, kupio bih nov aparat a cena nije mala. ne zelim da kiksnem
Ono što je sigurno je da nećeš pogrešiti ako se odlučiš za bilo koja od ova dve modela... Oba modela su "pametnjakovići" za koje možeš da nađeš gomilu dodatnog softvera. Glasao sam za p910 zato što ga trenutno koristim i zato što mi se više sviđa od "Series 60" telefona...
Ja licno mislim da je na p910 skoro sve bolje,cak i ako nije,nije mnogo losije nego na 6680(izuzev kamere).Mislim da uopste neces pogresiti ako uzmes p910,pogotovo ako volis touch screen.Takodje na p910 dobijas mnogo vise memorije i funkcija,ali nema 3G.Ja bih uzeo,p910...
slusaj mislim da bi definitivno trebao da uzmes p910!!!!mnogo je bolji skoro u svakom pogledu sem kamere ali kamera na fonu i ovako dosadi posle nekog vremena!!
tako sam i mislio... primetio da se dosta "pametnjakovica" bas poredi sa ovim, u satvari sa p900 (to bi znacilo da je ovaj fon referentni model (nesto kao mercedes S klase) ...
voleo bih da mi neko ko je glasao za nokiu kaze zbog cega smatra nokiu boljom...
Šta pasu? Travu? Šalim se, naravno da pašu. Ista platforma isto sve, samo malo drugačije
Što se tiče aplikacija, forumi su zakon za pronalaženje takvih stvari! Ja najčešće idem na i-Phone Forum (najmanje 3x dnevno ), ovde svakodnevno možeš naći nove aplikacije/igrice u odeljku UIQ Apps/Games. Naravno potrebna je samo registracija koja je besplatna
HVALA!!!
e sada imam jos jedan problem (sa zeninim fonom)... postavio sam temu na forumu sa servisima "nokia 7600 problem" pa ako si strucan.... (toliko o njokiji)
Evo ja sam glasao za Nokiu i mislim da je glavna prednost dosta procesor a od sitnica nesto manje dimenzije i bolja kamera ali opet je touchpad zakon tako da bi ipak odabrao P910i ali ga nije bilo kad sam kupovao telefon pa... U svakom slucaju da imam ta dva u radnji ipak bih uzeo P910i.
Pozdrav
A sto da ne"KRALJU"?Imao sam na dan A925 (bata ima mobil shop,ima se-moze se) i odusevio me veeeeliki ekran pa jos touchscreen a na P910 jos ima i tastatura,mislim zar se jos moze pozeleti nesto vise!?Lepo sam rekao da nije bilo P910 nigde (ni K750) pa mi je jedino ostao izbor da probam neki Symbian tj 6630 ili 6680 a posto bata ima prijatelje na pravim mestima uzeo sam 6680 po jako povoljnoj ceni i sad cekam neki P1000 ili tako nesto!Ili ako Nokija napravi nesto slicno sa tastaturom i RADIOM jer po meni ove dve kompanije prave najbolje u svojim ciljnim segmentima!!
Pozdrav
P.S.Ja NISAM ljubitelj Nokie i batalite odmah da me napadate zbog mog izbora jer ja biram NAJBOLJI TELEFON za svoj pare (nisu vase pa sta vas briga) a da li je to Nokia ili SE ili neka treca firma uoste me ne zanima!
sorry
tako mi je zvucalo...
glasas za nokiu a uzeo bi SE to me zbunilo...
znam da su pare presudan argument u izboru telefona ali je pitanje koji je bolji fon...
MENI je bio bolji telefon jer mislim da je onoliki ekran osetljiv na dodir u opet onolikoj rezoluciji i jos sa tastaturom prava stvar a dotad sam imao samo pozitivna iskustva sa SE i zato sam hteo njega!
6680 mi je bio na drugom mestu jer ja volim da imam dobru kameru da slikam kad naletim na nesto (studiram arhitekturu pa i u obicnoj setnji selom ili gradom nadjem sebi nesto vredno paznje) a tako brz procesor na jednom Symbian telefonu je opet (teoretski) trebalo da bude dobra stvar ali u praksi u direktnom poredjenju mi se cini da je ipak P910i maaalo brzi,da li zbog aplikacija koje sam otvarao ili zbog verzije softvera nije ni vazno ali opet pise da 6680 ima skoro duplo brzi procesor od P910i i manje dimenzije sto ipak vecina ljudi vise voli kad moze da bira izmedju 2 smartphona i zato oni koji glasaju za 6680 misle da je bolja (da li je) ili jednostavno zato sto su"zaludjeni"imenom firme i mora po svaku cenu da se glasa ZA cak i kad nije tako!(Aludiram na drugu temu"kamera na 6630 vs na S700")
Pozdrav
uzmi ti blago meni 6680 nedaj boze da ti ispadne p910 odma ode ekran... ehhh moj stari p900 nek mu laka zemlja... elem da... neces posle moci da prodas p910. btw cena ima da im opada ko lood-a tako da ono.... VOL<E>M NOKIU
Svasta,a ako mu ispadne 6680 nema sanse da pukne ekran!?
A sto se cene tice jaaako slabo mu pada cena tako da stvarno neznam otkud takvo lupetanje a toliko je dobar telefon da ce uvek imati kupce a njegova je velika prednost bas toliki ekran jer sta je smartphone sa maleckim ekranom!?Zavisi za sta ti treba,ako hoces samo da se zezas sa programima a da mozes da slikas solidnom kamerom uzmi 6680,za internet,filmove,knjige i skoro sve ostalo P910!
Pozdrav
ustvari ne svidja mi se kod nokie bas ekran. imao sam 6610 (128X128 @ 4096) koji mi je tada izgledao sjajan, telefon odlicno radio i stvarno sam bio zadovoljan ali mislim da je suludo praviti takve ekrane posle 2-3 godine sada svi imaju bolje ekrane (glupo je od takvog proizvodjaca kao sto je nokia da kaska za ostilim proizvodjacima)... sto se tice pametnih nokia ne mogu reci da su oni mali (176X208 @ 262144) ali naspram (208X320 @ 262144) pa cak i 240X320 kod sve vise top modela... vidi se razlika. zaboravio sam i polifonija je kod nokie mnogo losija nego kod konkurencije, nisu to presudne stvari kod izbora aparata ali ostavljaju los utisak.
na kraju bi` jos dodao i to da telefone ne volim cesto menjati, to sam ranije radio ali je bilo bezveze trositi toliki novac samo da bi` uvek bio u trendu, kupis jednom dobar telefon pa si miran godinama, pa i ako posle 2 godine odlucis da ga prodas da ti ne bude zao (sem ako se za njega nevezes sentimentalno)
Za divno cudo polifonija i sam zvucnjak uopste nisu losi na 6680,prvi je uz 6630 i 6681 koji je dobio stereo zvucnjak i bas je dovoljno glasan ali zbog ostalih stvari koje sam naveo mislim da ti je bolje da uzmes P910,sad da mi neko ponudi takodje par meseci star super ocuvan P910 ja bih mu odmah dao Nokiju!
Pozdrav
Takođe bih radije uzeo P910, ipak je on za klasu jači smartphone... Ima sve što i 6680 (pa i više), izuzev bolje kamerice, pa ako ti ona nije prioritet, po meni izbor nije mnogo težak...
Ni tih 1,23 mpix i nije Bog zna šta - čak i najjeftiniji digitalac klase 100 evra (rezolucije oko 3 mpix) pravi daleko bolje fotke...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.