nokia 3230 ili 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
zma_y
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Nov 2005. 16:05

nokia 3230 ili 6630

Post od zma_y »

dvoumim se izmedju kupovine 3230 i 6630, moze li mi pomoci neko ko zna vise o dobrim i losim stranama ovih telefona, ili neko ko ih ima?
znam da je uglavnom 6630 bolji (symbian 8.0, procesor, baterija), ali mi nije jasno zasto svi kazu za 3230 da je super telefon a niko je nema?! :?

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

zma_y, onda ti to valjda nešto i govori? :unsure:
Ja sam imala prilike da pročačkam 3230, i mogu ti reći da mi se pre svega nikako ne svidja dizajn telefona...Sporije se kreće kroz meni od 6630...Tj. ima slabiji procesor...a ni zvukom nisam nešto oduševljena...Naravno, ja kao vlasnik 6630 ti preporučujem da kupiš nju :wink: :roll:

zma_y
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zma_y »

Pa iskreno meni se vise svidja dizajn 3230 (ali ukusi su razliciti 8) ... )
Hvala na savetu ali me interesuje ako neko moze da mi kaze koje su mane 3230 odnosno 6630 posle dugotrajnog koriscenja posto nisam u fazonu da menjam telefone posle svakih mesec dana..
A ne bi bas rekao ni da je 6630 bez mana (IR, radio, problem sa punjenjem).. :unsure:

Hvala na savetu nista manje :wink:

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Imam svakodnevnu priliku da koristim kod nas trenutno dva najpopularnija Nokijina Symbian telefona. Zato cu, bez ulaska u dalju raspravu sa bilo kim, izneti samo vrlo konkretne cinjenice. 6630 je bolji od 3230 u ama bas svemu sem FM radija. 6630 je bolji cak i u stvarima koje naizgled ima zajednicko sa 3230, kao sto je kamera, a koja recimo na 6630 imam mogucnost podesavanja svetlosti i kontrasta i ima bolji zoom, a i kod animacija se snima sa vise slika u sekundi pa ima neuporedivo manje seckanja nego na 3230. Zatim ima stereo MP3, vecu radnu memoriju i memoriju kartice (duplo), duplo brzi procesor (sve brze radi, narocito kretanje kroz menije, a kucanje SMS, MMS, i e-mailova ide bez kocenja). Na 6630 standardno postoji i gledanje filmova u Full Screenu (preko celog ekrana), ima profil Offline (sve radi a nisi na mrezi, ako zelis da te ne nadju), ima podesavanje bilo kog imena za e-mail (recimo da ti ime koje primi onaj kome saljes bude ime, a ne 123456@063.mobtel.com)... Zatim 6630 ima automatsko osvetljavanje ekrana i tastature u vise nivoa (u zavisnosti od spoljne osvetljenosti) radi shtednje baterije, a 6630 ima i bateriju veceg kapaciteta (900, a ne 760) koja u saradnji sa malopre opisanim i memorijskom karticom koja kod 6630 trosi manje struje, daje duplo duzi rad na telefonu (4 dana sa originalnom baterijom sa hologramom). Kod 3230 morate da instalirate gomilu dodatnih programa kako bi se softverski primakao onome sto 6630 ima u startu (recimo citanje obicnih DOC i XLS fajlova) i pri tome trosite dragoceni memorijski prostor. Zatim, a ne manje bitno, uz 6630 se dobija USB kabl i nema potrebe bacati pare na dodatnu kupovinu (a kabl nije jeftin), i ne treba kupovati neuporedivo sporiji bluetooth koji ume da pravi probleme,... Naravno, svi ovi nepobitni argumenti koji su na strani 6630 padaju u vodu ako ste zensko i zelite crveni telefon, jer 6630 je ipak samo pravi muski model(Kopirano iz komentara od GOSHA).Ovim komentarom je sve uglavnom objasnjeno ako treba jos neki savet slobodno se javi.Izgled telefona 6630 je stvar ukusa i kada pogledas telefon na slici on deluje ruzno ali u stvarnosti brzo se priviknes,lepo lezi u ruci a nekome se i svidja jer je neobicnog izgleda.Meni se licno nije svidjao pre kupovine i dvoumio sam se izmedju pomenuta dva a odlucila je pre svega losa baterija i mono zvuk na 3230.Kupio sam Timovu 6630 koja me odlicno sluzi i nikada se nisam pokajao.Nemam jos zelju da je menjam iako je izaslo mnogo novih modela(6680,6681,n90..)Da napomenem da sam ranije telefone menjao tromesecno a vec pomenuti imam 6 meseci.Pozdrav

zma_y
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zma_y »

Kao prvo da ti se zahvalim na opsirnom objasnjenju NIKOLA... :)

Iskreno ja sam laik za telefone :oops: tako da mi je svaki savet i vise nego koristan!

Poceo sam da se interesujem tek pre par dana i od tad sam procitao beskonacno mnogo tekstova o symbianu, programima itd (pogotovo za ova dva telefona), ali mislim da je sto se telefona tice ipak najglavnije iskustvo ljudi koji ga koriste duze vreme, a ne misljenje ljudi koji su ga testirali u roku od pola sata.

1. Za kameru znam da je bolja hardverski na 6630 (delom zbog same kamere a delom i zbog procesora), ali sto se tice svetlosti i kontrasta zar ne postoje programi koji to resavaju? :?
2. Za MP3 reprodukciju znam da su oba telefona odlicna, ali mi nije jasno: da li stvarno postoji razlika izmedju MONO i STEREO na telefonu, i ako postoji da li bi je ja zaista primetio? :?
3. Ispravite me ako gresim, ali sto se tice memorije, za ovakve telefone koje mozes natrpati muzikom, filmovima, itd. mislim da je 128mb neki minimum...?
4. Za NIKOLA VAPA/CA, ako imas 3230 (nisam bas razumeo taj prvi deo poruke) cenio bih kad bi mi neko ko ga duze koristi rekao njegove predosti i mane (pri koriscenju)...

Hvala

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

zma_y napisao: 1. Za kameru znam da je bolja hardverski na 6630 (delom zbog same kamere a delom i zbog procesora), ali sto se tice svetlosti i kontrasta zar ne postoje programi koji to resavaju? :?
2. Za MP3 reprodukciju znam da su oba telefona odlicna, ali mi nije jasno: da li stvarno postoji razlika izmedju MONO i STEREO na telefonu, i ako postoji da li bi je ja zaista primetio? :?
3. Ispravite me ako gresim, ali sto se tice memorije, za ovakve telefone koje mozes natrpati muzikom, filmovima, itd. mislim da je 128mb neki minimum...?
1. Većina tih programa ustvari koristi osnovni softver u telefonu koji opslužuje kameru i samo dodaje još neke dodatne opcije, efekte i slično, tako da je (po meni) taj osnovni softver presudan (kao i brzina procesuiranja podataka prilikom pravljenja fotke). Npr. 6600, iako ima hardverski istu kamericu kao i moja 3650, pravi dosta bolje fotke od nje (provereno), iako su na oba telefona instalirani isti kamera programi. Verujem da bi rezultat bio isti da ubaciš i bilo koji drugi program.
2. Ta dva telefona nisu ista u mp3 reprodukciji. 6630 daje stereo a 3230 mono zvuk. Razlika je ogromna. Kod mono zvuka nemaš nikakvih basova, boje, "trčanja" zvuka sa jedne slušalice na drugu i drugih sitnica koje zvuk čine zvukom. Takav zvuk je jako siromašan i najpribližnije se može porediti sa onim kakav dolazi sa nekog jeftinog pijačnog radia...
3. Za mp3 uvek je malo. Ne kupuj manju od 256...

zma_y
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zma_y »

E ljudi izvinjavam se sto obnavljam staru temu ali samo da kazem da sam danas kupio 6630! :lol:

Samo sam hteo da se zahvalim svima na forumu (i onima koji su mi odgovorili i onima cije sam post-ove citao) jer sam zahvaljujuci vama danas znao o ovom telefonu vise od prodavca mobilnih, pa sam prosao extra! :D Uzeo sam vodafonov telefon u originalnom pakovanju, i ocistio ga od vodafonovog softvera. Ako mi jos nesto bude trebalo pisem vam!

Hvala jos jednom :oops:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

zma_y, čestitam, odlično si odradio kupovinu... :wink: :)
Neka ti je sa srećom, da ne bude problema... :)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

...sretno sa novim telefonom... samo pazi 6630 nije otporan na vodu i udarce kao 3230 :) auh da uzeo si VODAfone telefon ;) Sretno!!!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ovo je deo korisnih programa koje imam instalirane u telefonima:
FSCaller-prikazuje sliku onoga ko vas zove preko celog ekrana
ProfiMail-fantastican program za slanje i primanje mailova,neradi samo sa EUnetom.
Oggplay-pustanje ogg pesama.
Ultramp3-najbolji za preslusavanje mp3 pesama,ima veoma lepe skinove.
OpmAgent-sluzi za povezivanje telefona sa racunarom (oxygen phone menagerom).
SPMark 04-sluzi za testiranje telefona.
Calcium-vrlo jednostavan i praktican digitron.
Power Dictafone-neograniceno snimanje glasa.
EtiCamcoder-neograniceno snimanje video klipova.Postoji i EtiCamcoder 2 za vecu rezuluciju videa,pogotovo je dobar za v8.0 (6630)a za 6600 skinuti v7.0.
PhotoRite-odlican prog za obradu slika,posebna preporuka.
Kodak mobile,image plus,resco view-pregledaci slika.
Album openbit,hairstyle,photo acute,photobase,camera magica-Editori slika.
Smart movie player-pusta klipove konvertovane sa smart movie convertorom.
Zipman-sluzi za otvaranje arhiviranih datoteka,posebna preporuka
Wordmate-solidan programcic,prikazuje vremensku prognozu i jos par stvari.
Sms guard-sluzi sa sakrivanje sms poruka i njihovo zakljucavanje.
Instant sis-Omogucava prebacivanje bilo koje aplikacije sa vaseg na drugi tel,POSEBNA PR.
Cell track-prikazuje stanje baterije i mreze u %.
Painter-aplikacija indenticna windowsovom paintu.
Scicalc-napredni digitron sa trigonometrijskim funkcijama.
PDF+-sluzui za pregledanje pdf datoteka.
SMSface-kada primite poruku pokazujwe malu slicicu posiljaoca.
OFFICE-skup tri programa,WORD,EXCEL I POWERPOINT,svi znate zasta oni sluze.
S profiles-automatska promena profila.
Autolock-automatsko zakljucavanje tastature telefona.Podesiti kasnjenje.
SlovoED-Englesko-srpski rečnik.
Advanced call manager v2.0-odlican skup programa,zabrana nezeljenih poziva
Look up-trazenje kontakata po zadatom broju.
Simwatch-zastita od kradje telefona.
Ctrl freak-upravljajte kompjuterom preko mobilnog(potreban bluetooth).
Visual comunitator 3.04-push to talk(PTT),za chat preko gprs,povoljno slanje slika,melodija.Potrebna besplatna registracija.

IGRE,to je stvar ukusa ali ja bih izdvoio ove:ANCIENT EMPIRES II,Dope wars,ZUMA deluxe...

POZDRAV!!!

Odgovori