SE p910i vs. N6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

SE p910i vs. N6630

Post od ZedPi »

Imam N6630 vecj tri meseca i odlichno me sluzi... Neshto sam se napalio u zadnje vreme na UIQ, ali SE p990i je daleko barem godinu dana (dok mu ne padne cena od trenutka kad bude izashao), tako da razmishljam o 910i... Verovatno cju zadrzati N6630, jer mi nije frka da ga prodam (zbog love), nego bih ga pozajmio burazeru na korishcjenje... Ima li smisla dati 400 evra za 910i u ovom trenutku, i koliko/u chemu je bolji/loshiji od N6630?

ZedPi

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa imam i ja 6630 i nalozio sam se opako bio na p910i jedno vreme ali proshlo me to nakon neki 3 do 4 nedelje...Inache najveca razlika im je touch screen i razlichita platforma...P910 ima bolji ekran naravno,vecu rezoluciju,prednost qwerty tastature...ali zato ima loshiju kameru tj. VGA naspram 1.3mpx koju ima 6630...Oba su jako dobra telefona,a necesh se pokajati uzmesh li p910... 8)

Resident
Banned
Pridružio se: Ned, 18. Dec 2005. 09:10

Post od Resident »

Da li na P910 sa qwerty tastaurom mozes da se kreces kroz meni ili igras igrice?

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Jasno mi je to za touchscreen i kameru (zaboravio sam u svom postu da kazem da mi kamera nije bitna). Mene interesuje da li je neko na ovom forumu koristio oba telefona i koji se bolje pokazao u PIM aplikacijama i primeni istih? Interesuje me fleksibilnost uredjaja - generalis...

ZedPi

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ako te ne zanima kamera i velicina sve ostalo je daleko ispred svih drugih telefona i ne mogu se porediti 6630 i p-910.Nemam iskustva sa p-910 u radu ali na testu telefona 6630 na kraju teksta su pomenuli SE P-910 sa naznakom da je neprevazidjen telefon bez konkurencije sa kojim je uzivanje rukovati.

Resident
Banned

Post od Resident »

Resident napisao:Da li na P910 sa qwerty tastaurom mozes da se kreces kroz meni ili igras igrice?
Nemoguce da ovo niko nezna na FORUMU posle silnih prica o koriscenju ovog telefona i njegovim utiscima.

ZedPi imao sam 6630 i P900 sa SW od P910.
Sve je bilo na strani P900 osim kamere i nabadanja poruka olovcicom ako skines tastaturu(ako si u pokretu ovo je nemoguce).

PIM aplikacije - P900
Fleksibilnost - P900
Kamera - 6630
MP3 - P900

U trenutku kad sam donosio odluku sta mi je potrebnije P910i ili P900 i za kusur dgitalac,presudio je digitalac.
Sa ove strane groba od vas ocekujemo samo jedno,da vasa dobra strana spozna onu mracnu.

Vulle_NS
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 23:33

Post od Vulle_NS »

Samo da naglasim da se na p910i extra GLASNO i jasno cuje mp3 na sluskama .
MNJIH!

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

A, kakav kvalitet zvuka? "Glasno" ne znachi i "kvalitetno"...

Sa chime (kojim plejerom/telefonom/uredjajem) bi mogao da se uporedi p910i?

BTW, na njega je mogucje kachiti bilo koje slushke (3,5mm), ako se ne varam...?

ZedPi

Resident
Banned

Post od Resident »

ali me interesuje zbog chega je bolji u mp3 reprodukciji
to je SONY prijatelju! Kada MP3 postavis za zvono to je toliko ekstra jako da neverujes,jace od Motorole E1000 koja ima dva zvucnika koju sad koristim,isti slucaj je i na sluskama a koliko je kvalitetno ovo govori,ostavio sam MSI Mega Stick 256 dok sam SE P900 koristio i ovo je jedini telefon uz koji sam dobio sluske a da nisu kineske.

6600 vs 6630 - brzina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sa ove strane groba od vas ocekujemo samo jedno,da vasa dobra strana spozna onu mracnu.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan

Post od Nikola Vapa/CA »

Treba samo odluciti treba li ti telefon koji po funkcijama vise lici na PDA sa kamerom slabijom od k-700(ahilova peta)los i video zapis i fotografije,tezinom od 155 grama i solidnom velicinom.Zimi i nekako moze da se nosi ali leti..Ako ti ne treba za posao ne znam isplati li se kupiti ga.Brzina telefona je kao Nokie 7610,mp3 je odlican,baterija takodje,softver stabilan,tastatura ugodna za rad.Bogat paket standardne opreme.Sve u svemu telefon je vrh,ali ...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ja sam koristio P900, a to je isto kao i p910 osim qwerty tastature i jos nekih sitnica.
Ja nisam cuo mp3 na telefonima kao sto je na p900/910.
Telefon je strava, ja sam mog poklonio bratu, on ga jos koristi, a ja sam meni uzeo novu 6260, odlucio sam se za nju jer mi se svidjala specifikacija, ali telefon je golo g...o, zamenuo sam je za nokiu 6680, multimedialni telefon, super kamera, symbian......., ali to se sve ne moze poredit sa SEp900.
Uzimaj P910

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan

Post od Nikola Vapa/CA »

Resident,napisao sam na prethodnom postu,da nisam imao prilike da duze koristim P-910 ,vec samo prenosim misljenje strucnjaka sa testa specijalizovanih listova o mobilnoj telefoniji i svoje kratkotrajno iskustvo(naime,probao sam ga u radnji kod drugara nekoliko minuta i telefon stvarno odusevljava)Ako kamera nije problem(i velicina)od ovog telefona nema bolji.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

imam p910 godinu dana i perfektno nema sta a qwerty tastatura sluzi iskljucivo sa pisanje teksta i nicega drugog ali nju skoro da i neces koristiti jer je malo neugodna i sa navikavanjem a i mnogo ces brze ukucati tekst sa spoljnom numerickom!ako mu napakujes 512MB i napunis je raznim simbyan prog.tj. glupostima usporices mu rad jer je to ipak slabiji ARM procesor ali moze komotno da zameni komp,lap top na putovanjima itd.mogu reci naj naj u svojoj klasi iako je meni dosadio a u p990 se razocarao iz starta i prelazim na nokiju jer je SE zakrzljao u zadnje vreme sa inovacijama i pravi jedno te iste monoblok uredjaje :unsure:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

ima moj tata p910i, meni nije bas nesto, na tvojem mjestu da vec imam 6630, nebi ga mjenjao za p910i :wink:

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

ja sam imao 6630 i planirao sam da ga menjam za p900 ili p910i, ali sam na kraju dobio ponudu da se menjam za 7710 i to sam i uradio... uopste se ne kajem, a mislim da se ni ti neces kajati ako budes menjao 6630 za p910! :D

pozz :wink:

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Niko mi nije odgovorio za slushke: da li mogu da se koriste bilo koje slushke koje imaju standarni jack (3.5mm)?

ZedPi

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

ne mogu bilo koje slushke, ali ove sto idu uz njega su odlicne stereo. ne znam stvarno po cemu vam se vise svidja nokia 6630, jedino kamera je bolja, a sve ostalo ne. filmovi se mogu gledat full screen, a zamisli to na velikom screenu.
da na pomenem da sam koristio isto nokiu 6260, jedno 2 nedelje, i nokiu 6680 jedno 3 dana, skroz sam se razocarao u nju. tako da ne vidim zasto bi 6630 bila bolja

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Moja pochetna ideja je bila da uzmem p910i, ali sam hteo da chujem od ljudi na forumu da li neko ima iskustvo u radu sa oba, da bi mi pomogao u odluci. Da se razumemo, 6630 je odlichan telefon, ali jedino mu fali (shto se mene tiche) taj famozni touchscreen i vecji ekran. Najbitnije mi je da li je investicija u uredjaj koji "ide" na Symbian 7.0 i koji ima relativno slab procesor za ono shto moze da pruzi, opravdana, uzevshi u obzir postojecji telefon (6630) i chinjenice da slabiju kameru i vecje gabarite p910i ne smatram manom...

ZedPi

Odgovori