samsung d500 VS siemens sl75?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
molto_black
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Dec 2005. 23:38

samsung d500 VS siemens sl75?

Post od molto_black »

Koji je bolji telefon?
Sta mi preporucujete?
Jeli stvarno SIMENSI toliko ne valjaju?
(nekad sam imao simens C45,kad se tek pojavio...blokiranje,sporost,poslije mi crko displej,i tada sam reko-od sad samo nokiju,simens nikad vise,al mi ona dosadila,cuo sam da je d500 odlican,a ovaj mi se simens mnogo svidio!)

Low Rider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 21:35

Post od Low Rider »

da imam dilemu kao ti-u mom slucaju to nikad ne bi ni bila dilema. samsung naravno. moje misljenje o simensu nije za ovaj pristojni forum a osamsungu, pogotovo d500 mogu da kazem da je to odlican telefon. stabilan, dobro izgleda, ne pruza bog zna sta ali to sto pise u specifikacijama to i dobijes-ne moze da te razocara. jedini problem koji sam ja imao sa d500 je sto me je brzo smorio. Procackas fon mesec dana i posle -tisina. ostane ti telefon sa kojim ne mozes nista novo. ali svakako moj glas ide za d500

molto_black
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od molto_black »

Svi su mi rekli za simens da ne valja nista i svi sa njim imaju uzasna iskustva(na celu samnom).
Ali sto jeste-jeste.Meni simens ima najljepsi dizajn.Kad bi se kako moglo spojiti dizajn simensa i kvalitet neke nokije ili samsunga...

Mitar87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Dec 2005. 12:13

Post od Mitar87 »

Brate Simens je djubre los i skrnavo uradjen softver,ne bas dobar displej posebno u slucaju kad ti sunce direktno bije u njega.Samsung D500 je odlican telefon,nema mane,nije za dzabe proglasen za telefon godine!Odlican ekran,odlicna camera,96MB interne memorije (mada toga nikad nema dovoljno) jedna od mana je sto nema slot za prosirenje memorije odnosno karticu i nema radio ali sta ce ti radio kad ima MP3 plejer!!!
U svakom slucaju ja bi ti savetova D500,nece se prevariti!!!!! :D :lol:

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

ja isto mislim da siemens ne valja, imo sam i ja c45, i meni je otiso display

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

hmmm,moja iskustva su sasvim suprotna:

c45-radio fenomenalno i u srbiji i u izraelu,promenjena baterija i jos uvek radi kod osobe kojoj je prodat

s35i-uzet polovan za zeznutim tasterom 5,osim toga nikakvih problema,a i to je popravljeno

c60-pazaren u telekomu,takodje odlicno radio i ovde i tamo,nazalost ukraden,nikad pronadjen.drugi jos uvek radi odlicno kod keve vec 2 godine!

m55-dobijen polovan u zamenu za neki stari nec,radio fenomenalno,zena ga obozavala,sad ga tasta nosi i evo bas sam se igrao s njim,odavno ga nisam video pa mi interesantan.ludeo par puta ali otkako je upgradeovan softver radi ko podmazan

m65-imam samo reci hvale,odlican ekran,100% vidljiv na suncu,strava signal,solidna kamerica za jedan vga,dobra baterija,prijem

ja sam oduvek voleo siemense,mada sam imao sve zive telefone.......recimo ja sam sa nokiama uvek bio manje vise nezadovoljan,osim sa 3650

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hm,ne znam kakav je SL75 jer ga nisam imao,imao sam dosta iskustva i sa siemens-om al ono,nisu nishta posebni,znaju da imaju neke bug-ove i tako to...
Shto se tiche D500,njega imam i fon je stvarno ok,nisam imao problema sa njim,ima lep dizajn,lepo lezi u ruci,ima sve shto bi trebao da ima jedan fon...Shto se tiche memorije mogla bi da bude veca al ono,ja imam 30 mp3 pesama,200 slika,i nekih 25 video klipova i sve je to ok stalo tako da...
Ja bih se u ovom sluchaju opredelio za samsung,nije zato shto ga imam,nego zato shto mislim da je ipak bolji od siemensa... :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Low Rider napisao:da imam dilemu kao ti-u mom slucaju to nikad ne bi ni bila dilema. samsung naravno. moje misljenje o simensu nije za ovaj pristojni forum a osamsungu, pogotovo d500 mogu da kazem da je to odlican telefon. stabilan, dobro izgleda, ne pruza bog zna sta ali to sto pise u specifikacijama to i dobijes-ne moze da te razocara. jedini problem koji sam ja imao sa d500 je sto me je brzo smorio. Procackas fon mesec dana i posle -tisina. ostane ti telefon sa kojim ne mozes nista novo. ali svakako moj glas ide za d500
No, no. :uhuh: Ima neke bugove... Npr. moj se 3puje kad udjem u WAP pa izadjem pa opet udjem, e tada zaglavi i restaruje se, i npr. ne mogu java igrice nove da se prebacaju... :roll: Sad, mozda ima neka verzija softvera u kojoj to ne pravi probleme, ne znam... :unsure:

Nikola PFC
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 30. Dec 2005. 21:57

Post od Nikola PFC »

Ovo po meni nije nikakva dilema jer je D500 neuporedivo bolji telefon od siemensa. Bolji displey,video zapis, baterija tj sve je u korist Samsunga D500.

molto_black
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od molto_black »

Po svemu sudeci...ipak cu ja samsung...iako mi se doticni siemns mnoogo vise svidio!
Al sto jes-jes-simens ima zakon izgled!A sad kvalitet...
Mada mi neki kazu da svaki simens izgleda ko sapun!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

stefank napisao:No, no. :uhuh: Ima neke bugove... Npr. moj se 3puje kad udjem u WAP pa izadjem pa opet udjem, e tada zaglavi i restaruje se, i npr. ne mogu java igrice nove da se prebacaju... :roll: Sad, mozda ima neka verzija softvera u kojoj to ne pravi probleme, ne znam... :unsure:
To za WAP prvi put chujem,meni se na D500 to nikad nije desilo,a verujte mi dosta koristim wap tj gprs..(po par sati dnevno minimum)..Mozda ti je to do starog softwera...
Shto se tiche JAVA igricqa i aplikacija,tachno je da ne mogu da se instaliraju jer postoji bug...ali reshenje za to postoji na ovom forumu,imate temu o tome,korak po korak kako da reshite taj problem i sve ce biti ok... ;)

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 23:50

Post od dugi »

Mitar87 napisao:Brate Simens je djubre los i skrnavo uradjen softver,ne bas dobar displej posebno u slucaju kad ti sunce direktno bije u njega :lol: .
Mitre sinko puno pricas (da ne kazem tezu rijec) bez argumenata. Dosta ljudi govori da je siemens krs a nikad nisu koristili ni jedan model nego pricaju ono sto su nekad culi.
Sto bi rekao Ajnstajn " lakse mi je razbiti atom nego ljudsku predrasudu"
Pa pogledajte samo podforum nokia i masu problema koje ljudi imaju sa istim, pa niko ne kaze nokija je losa.
Ovo za siemense se ne mogu sloziti nikako jer ja imam suprotna iskustva. Od A55, M35, C55, MC60, S55, CX65 do CXV70 imam pozitivna iskustva, osim sa MC60 koji je zaista bio spor i imao je los ekran. I sad treba da na osnovu jednog loseg modela blatim sve ostale, to ne ide. Meni je najlogicniji sto se moze naci i ima ubjedljivo najbolji imenik i organizer.
Sto se tice ekrana siemensa oni su u rangu nokie, znaci solidni, a sto se tice vidljivosti na suncu tu su najbolji. Ispod imate dokaze.Ovo su CX65 i sharp GX30( kao tel sa najboljim ekranom) i ponasanje ekrana na suncu.
Slika

Slika

Vezano za temu. Nisam koristio ni jedan model, ali dizajnerski mi je ljepsi SL75, D500 mi je nekako "kvrgav" a samsung je to ispravio na D600 koji je dosta elegantniji.
Uglavnom mislim da neces pogrijesiti ako izaberes bilo koji od ova dva modela, a ja dajem glas siemensu SL75.

**QL**
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 15:14

Post od **QL** »

Ne mozete suditi o sl75 na osnovu ranijih modela :uhuh:.Sta sad,ja kazem 6680 je krsh jer je neka tamo praistorijska Nokia bila gloopost :disgust: :disgust: .Ja sam imao c25,c55,m55 i ovaj zadnji je bio stvarno super fon.Ja ti predlazem da uzmes k750i,koji iako nije slider mnogo je bolji i od d500 i od sl75.Pa ti odluci........ 8)
Dizzzzzzzzzzzle Fizzzzzzzzzzzzzle Snoop D-O-double G

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Nema proizvodjaca mobilnih telefona koji nije imao promasenih modela,kriza pa ne mozemo suditi po proslosti.Mora se sa zanimanjem i bez predrasuda pogledati svaka marka telefona pa onda komentarisati.Tacno je da je simens imao vise losijih modela ali ne treba zaboraviti ko je prvi lansirao memorisku karticu i mp3(sl45i),zatim ekran u boji(s-10,s-25) i mnogo odlicnih telefona sa kojima sam bio prezadovoljan.Nije iskljuceno da partnerstvo sa BENQ da pozitivan rezultat u pogledu kvaliteta buducih modela.Nisam imao prilike da vidim pomenuti simens pa ga ne mogu komentarisati,a zato ocekujem od korisnika da nam jave utiske,posto o samsungu uglavnom sve znamo.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Telefon Simens sl-75 se relativno skoro pojavio u prodaji i cena je prevelika tj.nerealna tako da je bolji izbor kupiti samsung u ovom trenutku.Samsung je duze vreme u prodaji,vise pruza za isti novac,tako da i pored toga sto ne volim samsung mislim da je pametnija kupovina.

Odgovori