blade_bre napisao:6630 i 6680 imaju isti hardver,ista im je brzina procesora, ALI 6680 ima bolji ekran! Da li je moguce da se na taj ekran trosi vise snage,pa da radi sporije nego 6630? (dobro,ta razlika u brzini i ako postoji verovatno je skoro neprimetna...)
Ova tema je već prežvakana, no dobro...
Elem, suština je da za iscrtavanje sadržaja ekrana na 6680 treba obraditi/iskopirati više bitova po svakom pixelu (18 bita vs 16 bita) i zbog toga grafički intenzivne benchmark aplikacije pokazuju nerealno veliku prednost modela 6630.
U svakodnevnom radu nećeš primetiti razliku u brzini (poredio sam nebrojeno puta, a moj drugar vlasnik 6630 čak ima utisak da se meniji brže otvaraju na mom telefonu). Sa druge strane, za prikaz na ekranu 6680 koji formalno ima puno više boja, pre se može reći da izgleda drugačije nego nešto posebno bolje.
Da budem iskren, jedina dva kriterijuma koja su mene navela da kupim 6680 a ne 6630 su active desktop i oblik telefona (preferiram konzervativnije oblike i 6680 mi je neuporedivo lepši i elegantniji).
Sa druge strane, ljudima koji ne koriste previše kalendar/planer taj active desktop treba koliko i lanjski sneg (samo zaklanja desktop

).
Ostale funkcionalnosti ova dva telefona su 99% identične jer 3G mreža još uvek ne radi pa je prednja kamera ukrasni detalj, dok je blic na 6680 u najmanju ruku poluupotrebljiv jer su slike pune šuma a na starijim verzijama softvera i neprirodno žute.
Sve u svemu, dobro razmisli, jer recimo za razliku u ceni između ta dva modela možeš da kupiš Bluetooth USB dongle za PC + Bluetooth handsfree za auto + veću memorijsku karticu...