N90 ili N70 ili SX1

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

N90 ili N70 ili SX1

Post od jok_jok »

Pozdrav svima!

Znam da usporedba nije baš nešto.... ali svejedno, imam stari SE z600, i već mi ga je dosta. SX1 mogu kupiti za 120e, N90 za 315e i N70 za 290e. Sva 3 telefona su rabljena. S telefonm se dobije memory kartica i punjač. Šta mi preporučujete? Molim da mi pomognete...

Pozz 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Poredjenje nevidjeno :) Pa koliko para imas na raspolaganju? SX1 odbaci odmah, imao para ili nemao. Bolje uzmi nesto cetvrto, ako ti se ne daje za one dve Nokije. A ako ti se daje uzmi N70. Nemoj N90, koliko god ti se upocetku cinila interesantna dosadice ti ta kamera i ostace ti samo cigla sa nekim manama koje neces moci da svaris.
N70 ima dobru kameru, ne kao N90, ali nemoj da ti to presudi
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

I ja glasam za N70 u tvom slucaju, SX1 nemoj ni slucajno da uzmes jer mozes i na pametniji nacin pa potrosis te pare...
HOX Titanium gray

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Siemens SX1 nikako,N90 mi je onako tako da mislim da je tu ubedljivo najbolja Noka N70... 8)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ne znam zasto svi idvracate covjeka od Siemens-a SX1, ja sam ga imao i bio sam veoma zadovoljan. To je solidan telefon, ima cak bolji mp3 nego ova dva. Ipak ako imas para uzmi N70 a ako ne onda i SX1 je dobro rjesenje za te pare koje je naveo.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

kao sto kazhe Lobachewsky, poredjenje nevidjeno , gdje ches porediti n70 i n90 sa sx1 :roll: , mislim da je najbolje uzeti n70 , sx1 definitivno otpada , naspram n70 n90 ima malo bolju kameru , ali ne toliko da uzmesh n90 samo zbog kamere.
po meni n70 je najbolje rjeshenje 8) :wink: :) :D :lol:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

N 70...definitivno...po performansama...i izgledu...bolji je izbor od n90 (koji je veliki i ima razne propuste)...i od SX1 (koji je vec odavno prevazidjen mnogim boljim telefonima)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

glas za n70 koji ne bi mogao da se uporedi sa preostala dva nikako po mnogo cemu :wink: nasao si ove fontele po neverovatnoj ceni :roll: iskoristi to...kupi sva 3 i preprodaj ih :lol: mala sala :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

N90 = 315 evra, N70 = 290 evra. Slazem se sa ostalima da ti ne treba n90, tj. da je n70 mnogo prakticniji ali razlika je samo 25evra, pa bih ti ja predlozio da uzmesh n90. Ako ti se ne svidja, mozesh da prodash i kupish posle n70 ili sta vec hocesh :)

N90, go go go
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jok_jok »

da, Dario (asdf), o tome sam i razmišljao. 25e razlika... znam da gotovo svi na forumu imaju puno toga protiv n90, ali zbog cjene pitam. a sx1 sam uzeo u obzir zbog niske cjene. onda bi ga imao oko 6 mjeseci p kupio n80 kad cjena padne

imam oko 330e.
Poslednja izmena od jok_jok u Pet, 07. Apr 2006. 21:37, izmenjeno 1 put ukupno.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Ma uzmi n90 (ako ti nije frka da dash toliko para za mob) i gotovo, cena je jako niska pa mozesh bez problema da ga prodash, cak i da budesh u zaradi. N90 nov kosta oko 470 evra a ti mozesh da ga kupish za 315 (tj. 155evra manje) a n70 kosta oko 360, ti mozesh da ga kupish za 290 (70 evra razlike). Ocigledno je da taj n90 cesh mnogo lakse da prodash jer mozesh da mu stavish dosta manju cenu nego sto je nov, a i ne samo to nego ako mu oprostimo to sto mu malo traje baterija i sto je veliki, telefon je prva liga... Tako da.... N90 :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ako kupujes telefon zbog telefona- N70, a ako zelis neke kalkulacije u cilju da kasnije sto vise skupis i tako lakse kupis N80, onda kupi N90. Ali telefon kao telefon je bolji N70

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

jok_jok, složila bih sa sa Lobachewsky, ako planiraš transakcije n90, a ako ćeš telefon na malo duže vremena, n70 :wink: :roll:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

svi zanemarujete jednu stvar,a to je da su telefoni RABLJENI, znaci POLOVNI tako da nema on tu neznam kakve mogucnosti za zaradu.n90 jeste dobar fon ali je isto tako i cigla sa labom baterijom i dobrom kamerom.kad kamera dosadi,a svakako dosadi,onda moze samo da se pizdi sto baterija slabo traje i st telefon kad otvoris maltene mozes da igras tenis sa njim,veliki je ko reket!n70 je s druge strane fon koji ima odlicne mogucnosti i vrlo dobru kameru,te je stoga logichan izbor.sx1 uopste nije los fon,ali je prevazidjen,mada je mp3 zaista dobar na njemu,a dizajn definitivno jedan od najjacih ikada!

n70 i to je to! :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ako uzmes n90...tesko ces se ti otarasiti tog fona jer je svako svestan njegovih dimenzija,mana a prednosti ni nema jer 2mp kameru mozes naci na svakom fontelu u danasnje vreme :wink: ..meni se vise svidja E61 ali samo da izadje vec jednom :smutny:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Pa polovni su, ali N90 je nasao po ceni koja je 30% jeftinija od orginalne, tako da postoji sansa da nesto i zaradi na njemu, ako je telefon u dobrom stanju... i jos ako voli da igra tenis...
Sad smo te stvarno bacili u dilemu. Mozda bi bilo dobro da nam kazes zasto se troumis izmedju tih modela, tj. sta ti se svidja kod svakog pa ne mozes da se odlucis.

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Mene interesuje razlog za tako "malu " cenu N90, jel vam nije to malo cudno, jeste polovna ali ipak je dosta jeftinija od nove :unsure:
I dalje sam za N70, stvarno je lep telefon :)
HOX Titanium gray

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

jok_jok, uzmi ti SX1 ako ti nesmeta tastatura a za kusur mozes odlican digitalac. Ako n90/70 imaju samo mem.karticu nemaju sluske,kabal za pc,originalno pakovanje,garanciju radnje a zavisi koliko ces ih drzati(6 meseci) kod sebe i ko zna koliko moze cena da im padne do tad tesko da ces zaraditi i kupiti n80 a nemoze neznam koliko sx1 da padne cena.

Pozdrav

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jok_jok »

ovako. ova 3 telefona sam uzeo u obzir kao prvo jer su smartphoni. sx1 sam mislio imati 3-4 mjeseca da se zabavim s njim dok čekam N80. a n70 ili n90 bi onda imao godinu- godinu i pol.
n70 sam imao u rukama i isprobao sam ga, super je samo su mu tipke male. to me smeta. kod n90 mi ne smetaju dimenzije. jedina mu je mana baterija.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ukoliko ti ne smetaju dimenzije kod n90 , onda uzmi njega , baterija i nije neki ogroman problem , jer uvijek mozhesh uzeti josh jednu bateriju i kada ti se jedna istroshi , ti samo stavish drugu. a i kada budesh prodavao telefon mozhda ches moci da i zaradish na toj n90 , ali kao shto je neko rekao mozhda bash zbog njegovih dimenzije neche htjeti da ga kupe.
ma ipak ti uzmi n70 , mochesh ga poslje lako prodati , telefon je odlichan , a shto se tiche tastature i na to chesh se navicji poslje nekog vremena 8) :wink: :) :D :lol:

Odgovori