Rokr E1 ili MPx220

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Duh
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 14:34

Rokr E1 ili MPx220

Post od Duh »

Pozdrav, razmisljao sam da uzmem neki mp3 plejer, medjutim posto vec 2 godine imam motorolu v525, mozda ne bi bilo lose i mob da promenim, pa da uzmem sve u jednom. Video sam nokiu 6230i, i ona bi otprilike zadovoljila neke moje potrebe (uz karticu od 512mb), ali sam cuo da nema mp3 plejer, vec samo podrsku za mp3, kao i da je softver malo sporiji, odnosno odziv tastera (sto mi je izuzetno bitno jer posaljem 600-1200 poruka mesecno) :D Sto se samih opcija telefona tice nisam nesto zahtevan, kamera je pretpostavljam solidna (sigurno bolja nego na v525). Jel ima neko neku sugestiju... ?
Poslednja izmena od Duh u Uto, 18. Apr 2006. 18:00, izmenjeno 1 put ukupno.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

kao mp3 player ti ne bih preporuchio nokiu 6230i , nego bih ti preporuchio neki sony ericsson , poput w550 (najbolji i najjaci zvuk) ili w800 , tu je takodje i samsung d600 , mada ja mislim da je najbolji w550 , iako mu je mana neproshiriva memorija , ali zato ima ugradjeno 256mb , dok w800 ima proshirivu memoriju , uz kojeg dolazi mem. kartica od 512mb , a d600 ima stereo zvuchnike kao i w550 (ali slabije ) ali zato ima proshirivu memoriju 8) :wink: :) :D :lol: , pa odluchi koji od ovih telefona ti je najbolji 8)

MekBejn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Mar 2006. 12:35

Post od MekBejn »

Motorola Rokr E1 zadovoljava sve tvoje uslove a jeftinija je od Nokije. Pogledaj karakteristike na pocetnoj strani.

Pozd
Up and at them!

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Sve je to lepo, ali nemam nameru da dajem preko 200e na telefon (a i imam neku averziju prema SE, moj brat je imao t310, t610, k700i, i uopste mi se ne svidjaju telefoni, da ne pominjem razne disfunkcije...). Za sada mi se najvise svidja Motorola Rokr E1 (prvenstveno zbog cene od 115e, a imam i nov mob i mp3 plejer za koji sam planirao da dam 85e). Malo sam pretrazivao forum, vidim da si se ti Mek Bejne zagrejao da kupis E1, pa sad i mene nagovaras :D U principu sem mp3 plejera ne dobijam nista novo u odnosu na moju V525 (oce da kupi neko? :lol: ), rezolucija ekrana je ista (mada je ekran malo veci i ima vise boja,jel?), kamera je ista (ponadao sam se da cu sad uzeti nesto sa malo boljom kamerom, al za te pare...), interna memorija je ista- 5mb (gde mogu da se nadju te microSD (Trans Flash) kartice, nisam ih video na itsvet-u, uzeo bih onu od 512mb, pa me zanimaju cene). Inace je telefon ruznjikav, E2 je mnogo lepsi, ali pretpostavljam da ce mu i cena biti lepsa kad se pojavi...

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Nasao sam karticu, pa ako nekoga zanima- SANDISK SD 512MB Micro - TRANSFLASH (Securite Digital Micro memory card, 512MB, compatabile with TransFlash™ memory card slots, includes SD Adapter for use with microSD or TransFlash cards.)-42.48e

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Izmedju ostalog mi treba i flash disk (imam od 128mb, al mi je to malo), pa sam mislio i u te svrhe da koristim mob :D 256mb mi je malo, a i ne svidja mi se onaj svivel... Cinjenica je da ima mnogo prednosti (kamera-blic, veci ekran, FM...), ali i vecu cenu za 100e. Mada ni to ne bi bio problem da se meni telefon kao telefon svidja i da nije SE i da nije svivel... Limit od 100 pesama nije problem (oko 5h muzike, i onako bih napravio 2-3 playliste...). Sad tek videh da ima joystick, jel zna neko kako se ponasa posle duze upotrebe (posto znam da mom bratu na k700i radi samo u 2,5 pravca...)?

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

pa zashto onda ne pogledash i nokiu 6630 , koja i nije neki muzichki telefon , ali zato ima dobre ostale funkcije , ili motorolu e1000 8) :wink: :) :D :lol:

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Ma jeste, da uzmem 6630 da mi izbusi dzepove... :D Ne treba mi symbian, mob koristim skoro iskljucivo za sms, pozive i ponekad nesto uslikam (e1000 ne dolazi u obzir, bzvz da zbog bolje kamere i jos par sitnica dajem jos 100e). Na pola sam puta da kupim Rokr E1, samo jos da vidim da li postoje neke mane za koje nisam cuo... Mozda ipak sacekam da MekBejn uzme prvi, pa da ucim na njegovim greskama :D :lol:

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Sad videh Motorolu MPx 220... Ako budem nastavio da razmisljam necu kupiti mob jos mesec dana, stalno vidim nesto novo... :uhuh:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Neces pogresiti sa N6230i,nije uopste spor telefon. Bas sam ga pre neki dan koristio... Sto se tice mp3... ma samo pusti da ide... hehe
MPx220-totalno ti ga preporucujem!

poz
...shit happens... keep d smile!

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

n6230i ti nepreporucujem!!! Sporiji je od 6230 a nebi trebalo tako jer je noviji model !! mali ekran a kamera 1,3 mph ...mislim..... :smutny: Ako oces muzicki tel kupi motorolu e398 i karticu od 512 mb. ili rokr e1.
......Smej se smej,uvek se smej........

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Ne svidja mi se e398, nije nista posebno bolji od rokr e1, cak ima losiji displejj... Cekam da prodam moj mob pa da se odlucim izmedju rokr e1 i mpx 220, ako do tad ne vidim nesto drugo :)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

uzmi E1!Za te pare nudi mnogo mp3 je odlican ali kamera!Uh!Sto se mpx 220 tice windows platforma!!!!Razne mogucnosti u pocetku konfuzno ako nisi koristio neki symbian fon mada se mnooogo razlikuje od symbiana!!Odluci ti!!!
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

MekBejn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od MekBejn »

Sta da ti kazem, cekam da vidim da li ces se ti zeznuti pa da ja znam sta da radim :D
Iskreno, nisam koristio E1, ali po karakteristikama mislim da je totalno best buy. Ja bih mojom V980 bio prezadovoljan da nije na preklop i ima bluetooth. E1 ima to sve, tako da ...
Up and at them!

RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 17:29
Kontakt:

Post od RazbojNick »

ROKR E1 je zaista sjajan. Nemam ga dugo, ali je super telefon, pouzdan, ne pravi mi probleme. Karticu uzmi zajedno sam fonom u radnji gde je 115e (dobijas Sandiskovu od 512 MB za 25e!, doduse bez garancije). Osim mp3 plejera na njemu, vazno mi je bilo i trajanje baterije (a kod ove motorole bas traje sa mnogo slusanja muzike, drndanja java aplikacija, GPRSa, price, poruka), a to je glavni razlog zasto sam odustao od Simensa S75 (samo 5h kada se slusa muzika). problem je sto je kartica ispod baterije, pa na hot-swap zaboravi. Ako ces je ipak koristiti kao flash, nosices i card-reader i adapter na full SD. Nije elegantno resenje, ali ako nema druge, to je jedino. Kamera je od koristi samo kada nemas aparat pri sebi. Dobra strana je sto ima blic i rezime rada (suncano, noc, zatvorena prostorija,...). Najbolje su slike kad je suncano.

Moj prvi izbor je bila MPx220, najvise zbog Windowsa, ali nisam imao kesha, cak ni za telefon, a kamoli karticu + ne znam kakva bi autonomija bila sa toliko muzike i koriscenjem ostalih funkcija. Mislim da je dosta veci potrosac nego ROKR, ali ako baterija izdrzi celodnevno unistavanje i imas kesha za MPx220 - uzmi je. Btw. ona koristi MiniSD (ne MicroSD), pa ce ti i za nju trebati adapter na full SD i citac, ali bar neces morati da gasis telefon. Za kameru sam cuo lose komentare.

Sa 6230i nemam iskustva.

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Hvala na odlicnom komentaru, razlika izmedju ova 2 telefona je 70e, sto mi trenutno ne predstavlja problem, a najvise me kod MPx220 privlaci operativni sistem. Pretpostavljam kakav je kvalitet kamere kod rokr E1, jer imam v525 (kamera je pretpostavljam ista), a za kameru na mpx sam cuo da je losa, ali verovatno nije losija nego na rokr, postoje i neka podesavanja kojima se poboljsava kvalitet slike (koliko sam imao prilike da vidim na drugim temama). Ono sto moze da me odgovori od mpx je mala autonomija rada prilikom slusanja muzike (koliko tebi traje baterija na rokr?), i eventualno jos neki nedostatak za koji nisam cuo...

@MekBejn
Zasto ti ne odgovara sto ti je mob na preklop? Sto se bt tice, glupo je danas uzimati telefon bez njega... Mozda te i zeznem, pa uzmem mpx, tako da ces sam morati da proveravas valjanost rokr-a :D

Od 6230i sam vec odustao...

RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 17:29
Kontakt:

Post od RazbojNick »

Baterija na ROKR: Ujutru skinut telefon sa punjaca, punjenje muzikom, slusanje >5h, povremeno slikanje kamerom, 2 poziva i 6-7 poruka, i do uvece je oslabila za 1 crtu (od tri). Sasvim dovoljno da mi i sutra tako potraje, a da ga ne gasim preko noci.

MekBejn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od MekBejn »

@Duh
Posle nedelju dana mi je rikno flet kabl. Naravno, garancija ne pokriva isti tako da sam 35 evra u buli.
:x
A i navikao sam da stisnem telefon uz uvo posto slabije cujem pa se bojim da cu na tom preklopu da polomim vratanca :D
Up and at them!

Duh
Novajlija
Novajlija

Post od Duh »

Posle nedelju dana??? :o :? Moja V525 ima 2 godine, poslao sam sigurno preko 15000 poruka (pa ti gledaj koliko sam koristio preklop) i sve funkcionise ok... Kad vec hoces da pritisnes uz uvo telefon na preklop, pritisni samo gornju polovinu, i tako ga sigurno neces polomiti.

Mozda ne bi bilo lose da moderator prebaci ovu temu u forum Motorola, posto se na kraju izbor sveo na 2 Motorolina modela...

MekBejn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od MekBejn »

Sta reci, baksuz sam :cry:
Sto se tice pritiskanja uz uvo, tu sam se salio. Ali stvarno mi deluje krhko...
Sorry za off topic
Up and at them!

Odgovori