Dilema - dobar poslovni (Nokia) telefon

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
_novi_
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 06. Jun 2006. 01:02

Dilema - dobar poslovni (Nokia) telefon

Post od _novi_ »

Ovako, korisnik sam SEa P800 već godinama(od kada se pojavio), izuzetno sam zadovoljan telefonom i sada, da ne pričamo prvih godinu dana(kada sam imao doživljaj da može i kafu da mi kuva).

Telefon me i sada služi savršeno, iako ima onu prvu verziju i organajzera i telefona i Bluetootha, skoro nikada nije bagovao, čak i baterija i dalje savršeno radi, sve u svemu telefon izgleda i radi kao nov. Ali, ima i svojih mana, koje mi sada, kada ima boljih aparata na pretek, smetaju. To su pre svega kvalitet zvuka(postoji neki odjek), manjak memorije(128mb plus svakako nije dovoljno), nepostojanje radia(imam priključak, ali ga stalno zaboravljam), kao i nešto sporiji rad.

Ja sada tražim neki novi telefon, a pre svega sam se zainteresovao za Nokia aparate, tu mislim pre svega na S60 treće generacije. Ali pitanje je koji...

Treba mi telefon koji ima odličan organajzer(to znam da svi S60 imaju, ali ne znam koji ima tajming profile), savršen kvalitet zvuka u slušalici, kao i dobar spikerfon, što više memorije, FM radio, dobar internet pretraživač i E-mail klijent, što bolji(čitaj: veći) displej; a ono što bi bilo poželjno je i Qverty tastatura, ili touch screen. Ne zanima me izgled aparata, kamera, igrice i zezalice.

Znam da mi sve uslove ispunjava P990, ali mi se telefon jednostavno ne dopada, nekako sa onim fensi menijem, nije to za mene.

Koju Nokiu da uzmem, sviđa mi se 9500, ali da nije malo zastareo, ili možda N91, on ima dosta memorije, šta da radim, ne bih baš da čekam, ali sačekao bih ako će nešto značajno da se pojavi...

P.S. Cena me ne zanima, dakle, to nije ograničenje.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

P910i ?? :roll: :wink: Tamam,uzmesh naslednika i sve ti bude savrsheno... 8)

_novi_
Novajlija
Novajlija

Post od _novi_ »

Opet je tu pitanje memorije, jednostavno imam dovoljno stvari da nosim i ovako sa sobom, ne treba mi da treba da se setim i mp3 plejera, dakle on otpada, nedovoljno memorije, a i interfejs je previše fensi. Da ne zaboravimo da nema radio.

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Ne dovoljno memorije ?? :? PA mozesh je proshiriti do 1GB... :dry: Nebitno,on u svakom sluchaju otpada znachi...

9300,9500,E61 ?? neshto od toa onda...

A do koliko para?

_novi_
Novajlija
Novajlija

Post od _novi_ »

Ja baš ne znam aparate na pamet, pa bi neka objašnjenja i razlozi dobro došli(znam koji je koji telefon ali nisam baš siguran u sve pojedinosti, tipa postojanje radia, jer ima dezinformacija po netu...).

Memorija mora da bude makar 2gb, ako nije, onda da ima makar hot swap.

Novac nije problem, dakle, da mi kažeš:"Vertu"; uzeo bih, ali Vertu mi ne nudi potrebno.

_novi_
Novajlija
Novajlija

Post od _novi_ »

Neću da me poggrešno shvatiš, izraz mi nije :x , već je :roll: . Imam 30 goina, tako da nije da te pitam da bih te zamarao, već jer mi je potrebna pomoć. Dakle, ne tražim PDA-mini lap-top urežaj ili išta slično tome, već imam mini lap-top, a ono što mi je potrebno je telefon sa već spomenutim koji bi mi služio kako u kancelariji, tako i kada idem na skijanje, ili, recimo, u teretani. Nešto što bi mi zamenilo mp3 plejer i P800, a da zadovoljava spomenuto.

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

ok,ok... 8) a recimo Nokia N80 8) ?? Nema qwerty tastaturu od nevedenog gore... :roll:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/900/Nokia/N80

_novi_
Novajlija
Novajlija

Post od _novi_ »

Prvo, izvinjavam se, ovo je neka verzija onog O2 komunikatora, nisam dobro pogledao, da je bio beo, odmah bih shvatio o čemu se radi. Inače, gledao sam taj O2 u Londonu, nema FM radio, inače dobar fon, ako zanemarim kratko trajanje baterije. :oops:

Hm, da, N80 dobro zvuči, ali baterija deluje slaba. Nego, sada gledam ovaj 7710, znam da je malo poveći, ali koliko mu traje baterija, kakav je ekran, da li misliš da je zastareo? :shock:

P.S. Da ne znaš neki Windows mobile PDA-telefon koji ima radio, dovoljno memorije, a da mu baterija traje barem koliko-toliko, ili da, pak, postoji mogućnost da se kupi nova, većeg kapaciteta.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da baš sam i ja hteo da ti preporučim 7710, ali kažu da je dosta spor, veoma je nepraktična nemogućnost korišćenja jednom rukom, (u momentu pojavlijvanja možda opravdano) nepostojanje Wi-Fi, i za današnje vreme uobičajene barem 1.3Mpix ili više kamere izuzetno siromašnih mogućnosti, ali i siromašan izbor software-a na netu . . . :(

Mislim da sve ovo osim kamere (pošto je bolje i da je nema nego da ima lošu), i nedostatka radija nadomešćuje e61. Prelisataj njegove specifikacije, ali mislim da će ti se svideti. Problem i dalje ostaje siromašan izbor programa na netu, ali kažu da je već u startu poprilično kompletno opremljen. Pošto zbog manje zastupljenosti, hakeri neće biti toliko zainteresovani za njegove programe, za razliku u ceni (pošto i nije tako skup) možeš po neki program i da kupiš (legalno). A?

Možda vredi sačekati da se kod Samsung-a i300 vredi sačekati da značajnije poboljša autonomija baterije . . . :) Po specifikacijama i kompletnom testu je sjajan, čak ima i Stereo BT slušalice (opciju) :D ali opet nema radio :(

Pozdrav! :)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ja bih rekao da je E61 prava stvar!!

Ima qwerty tastaturu, odlican ekran (najveci ekran koji NOKIA ima), veoma je brz (tako kazu testovi), namenjen je poslovnim ljudima, tako da su organajzer, e-mail klijent, internet pretrazivac itd. odlicno odradjeni. Odlicna baterija. Wi-Fi.
Mane: nema kameru, i nema FM :? . Da li je neophodan?
Evo par rechi o tom telefonu: http://mobilnisvet.com/mobilni-vesti/17

Alternativna varijanta bi bio E60: http://mobilnisvet.com/mobilni/872/Nokia/E60

Qtek 9100 ? Ima ga cak i u Beogradu (zamisli...)
Evo nesto o njemu:
http://www.gsmarena.com/qtek_9100-review-60.php
http://www.mobile-review.com/pda/review ... d-en.shtml
http://www.gsmarena.com/qtek_9100-1257.php

Ako je fm radio bas neophodan uvek se moze instalirati prog. pa slusati radio preko gprs-a (ako novac nije preveliki problem).

Memorija se uvek moze DOKUPITI! To nije problem, ima u prodaji cak i 2gb... a skoro svi novi aparati podrzavaju tolike velicine, tako da to ne treba da zabrinjava...

Nokia 9300i. (ah, zao mi je, ali ni ovaj nema radio). Kada bi samo tu jednu funkciju zanemario....
Inace fon ima wi-fi, baterija klasika-par dana... Ogroman ekran...
http://mobilnisvet.com/mobilni/933/Nokia/9300i

Eto. Valjda sam iole bio od pomoci.

P.S. "Znam da mi sve uslove ispunjava P990, ali mi se telefon jednostavno ne dopada, nekako sa onim fensi menijem, nije to za mene. " -zar ne reche da te izgled telefona ne zanima, a izgled menija se jako lako moze promeniti... Taj fon bi definitivno zadovoljio sve uslove!!!
Inace, cuo sam da ce biti oko 800e u bg-u...
...shit happens... keep d smile!

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

od nokijinih poslovnih telefona ja bih izdvojio
9300 , 9300i , 9500 (comunicatori , pravi poslovni telefoni).
onda sony ericsson p990 , ali jos nije pusten u prodaju , a trebao bi uskoro , takodje jedan odlican telefon , za poslovne ljude
eh onda mozes da pogledas i neke i-mate spravice
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-proi ... -mate/14/2
ili o2
http://www.gsmarena.com/o2-phones-30.php
ili HP
http://www.gsmarena.com/hp-phones-41.php
8) :wink: :D

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

_novi_, imao sam od pocetka P800/900/910(najbolji telefoni koji postoje za mene) i promenio sve S60 i 7710(nema tastaturu,ekran se lako guli,spor),9300 i 9500(ako pokrenes dve aplikacije kao da koristis pentium 2,dugo ih otvara a velicina je posebna prica 9500) (E61 nisam koristio i nemam nameru).
Posle SE i P serije sve deluje sporo,smesno,svima je nesto falilo a o organizeru da ne govorim koliko ima SE bolji. Svi oni sad imaju fensi meni pogotovo nokia,instaliras neku ozbiljniju temu i tako resis taj problem(barem ja).
Defintivno ces pogresiti ako ne sacekas P990,ja cekam njega i nista vise ne ekspirimentisem.
MP3 je najbolji na SE telefonima i tu nema dileme,sta reci za nokiu kad jos uvek N-gage ima najbolji mp3,od tog modela jos nista nije izaslo od nokie da ima bolji mp3,zalosno za nokiu ali je tako.

_novi_
Novajlija
Novajlija

Post od _novi_ »

Da, da, onda ipak nemam izbora nego P990, sa svim onim da ne kažem šta što se kreću po ekranu non-stop i animacijama, zaista ide na nerve. :angry:

Samo da pitam od koliko gb kartice idu u P990? :unsure:

P.S. Gledao sa HPove proizvode i i-MATEove, ali ništa tu nema radio, da ne pričamo o tome što svi imaju očajan prijem signala i slabe baterije. :cry:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

U p990 ide "Memory Stick Duo Pro" - do 4gb.

http://itsvet.com/karakteristike-Card/F ... riteria-17
...shit happens... keep d smile!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ma uzmi n70/n80... salbu bateriju zamenish jachom i to je to...
prem da bih ja ipak uzeo p990 kome je prognozirana cena oko 700e kad bude izasao [znaci ovde kod nas ce biti 2000e]

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

n70 i n91 imaju prevazidjenu rezoluciju ekrana, nemaju ni touch screen ni qwerty tastaturu...

pozdrav...

p.s. ako zanemarimo radio mislim da su e60 i e61 dobar izbor, ali nisam imao prilike da ih vidim uzivo...

http://www.mobilnisvet.com/compare.php? ... =872&c=724

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

_novi_, to moze da se izmeni,OS na P990 da ne kazem doveden je do maksimuma,moze da se personalizuje da ne verujes.Imao sam priliku da se malo upoznam sa njim u servisu kod ortaka i odusevljen sam.
Bolje da se nesto krece po ekranu nego pucu lovu na nesto sto nije ni za :P i opet nemas ono sto si ocekivao od takvog uredjaja za te pare.

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

i ja ti savetujem da sacekas malo da se pojavi P990... telefon je stvarno mnogo dobar i ima sve sto ti, cini mi se, i treba...
Ex Sir_Oliver

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@_novi_: sta mislish na M600 ??? (veliki display, qwerty, prosiriva memorije..... itd....)

poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Dario (asdf), a jos ima i touchscreen... :)

pozdrav...

Odgovori