6680 or 6681 !!!
6680 or 6681 !!!
Dvoumim se da li da kupim nokiu 6680 ili 6681.Koji telefon je bolji i brzi? U cemu je jos razlika sem u dodatnoj kameri kod 6680? Cuo sam od druga da su na 6681 ispravljeni neki bagovi, da li je to tacno? Unapred hvala.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Pa ja bih prije uzeo 6680 iako je razlika samo u prednjoj kameri i sto 6680 podrzava UMTS iako je to za sada beskorisno. Nokia 6681 samim tim sto nema 3G sigurno ima manje bagova nego 6680 tako da ne vjerujem da je nesto ispravljano.
Poslednja izmena od janka_88 u Ned, 30. Jul 2006. 09:40, izmenjeno 1 put ukupno.
slazem se sa blade_bre, ..... imam 6630 i ne bih ga menjao ni za 6680, a pogotovo ne za 6681 ..... DEL BOY, ekran je isti ali 6680/81 ima neke dodatne kontrolere, sta li, pa prikazuje vise boja .... ali jedva primetno .... ja cak nisam odusevljen ni ekranom na n70 ... drugo: sta ce ti poklopac za kameru ako ce stalno da se klima? ..... ja sam uspeo malo da ogrebem staklo na kameri ali to se ne vidi na slikama .... ne moze da se vidi .... blic? ..... bezveze .... meni se 6630 cini kvalitetniji u izradi ..... a i nema probleme sa memorijom ....
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
Mislim da blic i poklopac ne vrede bas 60-tak eura koliko je razlika izmedju 6680 i 6630. Jedino sto bi moglo da presudi to je, ko sto rece janka_88, izgled. Naravno pod uslovom da se onom ko kupuje telefon mnogo vise svidja 6680 od 6630 i da moze da prezali tih 60 eura vise. Meni je licno 6630 lepsi tako da bih ja definitivno uzeo njega. A umesto blica moze da posluzi recimo privezak za kljuceve
Ozbiljno, ja imam jedan mali tanak privezak za kljuceve za lampicom koji extra sluzi za slikanje telefonom u mracnijim uslovima i mnogo je jaci od blica na bilo kom telefonu. A kljuceve, kao i mob uvek nosim sa sobom.

janka_88, slazem se,6680 nosi sa sobom oderdjenu dozu elegencije a kome je to bitno kao i poklopac za kameru(stiti od prasine i cuva kameru od grebanja),blic i druga VGA kamera za tih 60e nece se dvoumiti izmedju 6630 i 6680.
6630 jeste brzi u radu od 6680 zbog losijeg ekrana koji ima 6630 a to prosecan korisnik nece ni primetiti na 6680,ako je vec tako onda bolje uzeti 6680 koji je kvalitetnije uradjen od 6630,poklopac se klima na 6680 ali i na 6630 plasticni krug oko kamere.
6630 jeste brzi u radu od 6680 zbog losijeg ekrana koji ima 6630 a to prosecan korisnik nece ni primetiti na 6680,ako je vec tako onda bolje uzeti 6680 koji je kvalitetnije uradjen od 6630,poklopac se klima na 6680 ali i na 6630 plasticni krug oko kamere.
Definitivno N70 koji je bolji od gore navedenih modela.limarija napisao:Ne mora ali koji onda za te pare sa takvim funkcijama i Symbian 8
- DJ_Boris
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
- :: Samsung Note 8
- Kontakt:
Inace poklopac kamere je vrlo bitna stvar... Cuva CCD cip u kameri... Tako da nije to stavljeno zbog prasine ili grebanja...6630 app napisao:janka_88, a kome je to bitno kao i poklopac za kameru(stiti od prasine i cuva kameru od grebanja),
Zato dig fotoaparati imaju bledu koja se otvori samo toliko da se uslika fotka, a nakon gasenja se dodatno zatvori i zastita preko objektiva... Mada to iz razloga sunce koje bi tuklo kroz socivo objektiva bi sprzilo zavesicu... Ali da se vratimo na kameru kod telefona... Pokusaj opusteno da odes na bazen, i da ostavis tel na suncu da malo sunce przi u njega, tj u nezasticenu kameru, pa kroz sat-sva da vidis cudo...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/
6630 app, ne znam zasto se tebi klima prsten oko kamere, ali ja na 6630 nemam tih problema ...... doduse otkada je bio u servisu (zbog neuspelog flesa sa moje strane) malo se klima zadnja maska .... ko zna sta su mu radili ....
DJ_Boris, zasto bi neko ostavljao telefon na suncu?!
..... pa od toplote ce lako da pocrkava i ostalo onda, a ne samo CMOS ...
DJ_Boris, zasto bi neko ostavljao telefon na suncu?!

- DJ_Boris
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
- :: Samsung Note 8
- Kontakt:
_Pa znam ne jedan, nego vise primera... ostavio telefon na instrument tabli u kolima (dobro se nije ceo istopio), devojcica na bazenu stavila fon na peskir da direkt przi sunce u kameru... srecom pa je samo ona crkla...
Inace poenta price je da poklopac kamere stiti CCD od svetlosti... i tako ga cuva...
Inace poenta price je da poklopac kamere stiti CCD od svetlosti... i tako ga cuva...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/