6630 dilema
6630 dilema
Pozdrav za celu ekipu sa foruma. VIdim da svima pomazete pa rekoh i ja da postavim neko pitanje. Vidim da svi hvalite 6630. Da li je stvarno toliko dobra? ja se mislim izmedju 6630, se p910, s700, samsunga d500 i lg s5200. Pominjete gps..jel to moze da radi na 6630? 3d igrice? najbilzi sam kupovini nokie ali ipak...pomozite.. hvala! 

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
snow84, dobre su 6630 sa TIM mreze..za life timer sifra je *#92702689#...za verziju softvera sifra je *#0000#...A za GPS...moze preko 6630 ali ti treba dodatni GPS uredjaj, nema ga ugradjenog u samom telefonu... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Za te pare je najbolji telefon ako ne zelis touchscreen i veliki ekran,onda je bolji P910i!A za nju mozes proveriti samo sifrom *#92702689# da li je IKADA napravljen neki poziv sa njega i koliko dugo!TIM-ove 6630 su nekodirane,samim tim nikad nisu cackane pa mozes dobiti samo neke zvrckice u njemu od TIM-a koje ce ti zauzeti nesto memorije ali nije nista narocito i nije los softver!
Edit: Pretece me nina,al sad sta bi,bi...
Pozdrav
Edit: Pretece me nina,al sad sta bi,bi...
Pozdrav

Ne bih ja ni razmisljao o 6630 ako mogu da uzmem p910 (i ne treba da te kamera dovuce do 6630 jer i jedna i druga su COMPLETLY UNUSABLE, tako da... po meni bolje da je nema da je ne bi placao bez veze).
Ako hocesh da uzmesh GPS uredjaj, bolje je imati p910 nego 6630. Samsung, LG zaobidji. S700 nemoj jer za te pare mozesh uzeti (npr. W810), tako da i na S700 zaboravi. Ostaje samo 6630 i P910 (oba telefona su smartphone-ovi), ja bih se odmah odlucio za P910 bez razmisljanja.
Ako hocesh da uzmesh GPS uredjaj, bolje je imati p910 nego 6630. Samsung, LG zaobidji. S700 nemoj jer za te pare mozesh uzeti (npr. W810), tako da i na S700 zaboravi. Ostaje samo 6630 i P910 (oba telefona su smartphone-ovi), ja bih se odmah odlucio za P910 bez razmisljanja.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Lomnica_city
- Expert
Koja je to"ova"razdrndana?Ako si video neku takvu onda... ali ja sam dosad vidjao samo dobre,lepo im se drzi maska i posle duze vremena (moja devojka je ima vec 8 i po meseci i izgleda kao nova a nosi je u tasni sa svim i svacim) tako da neces imati problema ni ako kupujes telefon na duze staze!
Pozdrav
Pozdrav

- igopirko
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 23. Jun 2006. 21:52
- Kontakt:
uh,nikad nisam woleo 6630,imao sam 6600 i bio je extra,se p910 je ehtra fon!ja imam p900 i bez i jednog problema!, s700 je dobar i ima weliki ekran i bolju kamericu nego na p910,mada "P" serije su namenjene za poslowne ljude, samsung d500 nisam nesto zadowoljan sa funkcijama!mada mislim da je bolje da uzmes S700!poz 

p910 je fenomenalan telefon u svemu osim kamere!ja ga koristim nekih 8 meseci i prezadovoljan sam,nijednom nije bagovao ili crashovao,osim kad sam mu nabudzio neke fush programe,ali to je moja krivica!moze da mu ze nabudzi gps ali uz pomoc externog gps uredjaja i softverskog paketa koji nije bash jeftin!za sve drugo je genijalan!opera shljaka ko luda,email radi besprekorno....ma sve!
s druge strane,6630 je lakshi za upotrebu,jer sve ide preko tastature.olovka na p910 ponekad zna da bash iznervira,barem mene!to mi je najveca mana na p910!do nekih stvari prosto nemozesh da stignesh dok ne otvorish poklopac i izvuchesh olovchicu!
s druge strane,6630 je lakshi za upotrebu,jer sve ide preko tastature.olovka na p910 ponekad zna da bash iznervira,barem mene!to mi je najveca mana na p910!do nekih stvari prosto nemozesh da stignesh dok ne otvorish poklopac i izvuchesh olovchicu!
snow84,Izbor bi ti sveo na p910 ili 6630 ..
Pa sto se tice klimanja na 6630 ima ga samo oko poklopca od baterije i to na svim telefonima koje sam ja drzao, ali do pomeranja dolazi tek kad malo jace pocnes da klimas rukom maskicu......Inace u radu sa telefonom se nimalo ne oseca.
Moj drug ima p910, telefon je presvega za poslovne korisnike. Na SE lako se izgrebe display (koji je odlican). Kamera mu je najgora stvar na telefonu, ocajna je, potpuno neupotrebljiva.
Ja imam 6630 i po meni je bolji! Nije mnogo veliki, kamera po danu pravi jako dobre slike..Neke sam radio i bas su super ispale dok na tamnijim mestima pravi losije slike. Mnogo je laksi za koriscene od p910 a cini mi se da je jeftiniji od SE.
Ako ti treba telefon za cackanje/zezanje sa boljom kamerom definitivno uzmi "kruskicu" imas na netu more korisnih programa,igrica..Moze (uz programcic) da pokrene i 3d igre za ngage koje su fenomenalne dok p910 moze o tome samo da sanja....
Ako ti treba poslovni tel sa tuch screen-om uzmi p910.
Za gps na oba tel-a ti treba dodatak koji kosta stotinjak evra + mucenje oko softvera tkd se to ne isplati.....
Moj predlog ti je i zbog cene i svega ostalog 6630
p.s. Stavio sam parcence papira ispod maskice i vise se nimalo ne klima...
Pa sto se tice klimanja na 6630 ima ga samo oko poklopca od baterije i to na svim telefonima koje sam ja drzao, ali do pomeranja dolazi tek kad malo jace pocnes da klimas rukom maskicu......Inace u radu sa telefonom se nimalo ne oseca.
Moj drug ima p910, telefon je presvega za poslovne korisnike. Na SE lako se izgrebe display (koji je odlican). Kamera mu je najgora stvar na telefonu, ocajna je, potpuno neupotrebljiva.
Ja imam 6630 i po meni je bolji! Nije mnogo veliki, kamera po danu pravi jako dobre slike..Neke sam radio i bas su super ispale dok na tamnijim mestima pravi losije slike. Mnogo je laksi za koriscene od p910 a cini mi se da je jeftiniji od SE.
Ako ti treba telefon za cackanje/zezanje sa boljom kamerom definitivno uzmi "kruskicu" imas na netu more korisnih programa,igrica..Moze (uz programcic) da pokrene i 3d igre za ngage koje su fenomenalne dok p910 moze o tome samo da sanja....
Ako ti treba poslovni tel sa tuch screen-om uzmi p910.
Za gps na oba tel-a ti treba dodatak koji kosta stotinjak evra + mucenje oko softvera tkd se to ne isplati.....
Moj predlog ti je i zbog cene i svega ostalog 6630
p.s. Stavio sam parcence papira ispod maskice i vise se nimalo ne klima...
Poslednja izmena od migi u Pet, 11. Avg 2006. 01:40, izmenjeno 1 put ukupno.
- Lomnica_city
- Expert
Stvarno si subjektivan u P.M. napljuva jedan od (godinama) NAJBOLJIH telefona a neke stvari su bile tolika preterivanja da se granice sa lazima...
Imam i ja N70,ranije sam imao 6680 ali opet sam i tada govorio da je P910 straaaava telefon,jer je stabilan,dobre autonomije za telefon sa skoro duplo vecim ekranom od 6630 i jos touchscreen ali sa tastaturom sto je san snova,a uopste nije cigletina,pa uporedi im dimenzije covece (P910i=115x58x26mm a 6630=110x60x21 mm)!?!?!
Ako nadjes polovan P910 za 200-220 eura kako im se krece cena kad ih ima u oglasima,i dobro je ocuvan,slobodno ga uzmi i neces se pokajati,a ako hoces iskljucivo nov telefon,onda za te pare ili malo manje,mozes uzeti 6630,isto poprilicno dobar telefon!
Pozdrav

Imam i ja N70,ranije sam imao 6680 ali opet sam i tada govorio da je P910 straaaava telefon,jer je stabilan,dobre autonomije za telefon sa skoro duplo vecim ekranom od 6630 i jos touchscreen ali sa tastaturom sto je san snova,a uopste nije cigletina,pa uporedi im dimenzije covece (P910i=115x58x26mm a 6630=110x60x21 mm)!?!?!

Ako nadjes polovan P910 za 200-220 eura kako im se krece cena kad ih ima u oglasima,i dobro je ocuvan,slobodno ga uzmi i neces se pokajati,a ako hoces iskljucivo nov telefon,onda za te pare ili malo manje,mozes uzeti 6630,isto poprilicno dobar telefon!
Pozdrav

Poslednja izmena od Lomnica_city u Pet, 11. Avg 2006. 01:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Hmmmm...I za ovo bi se moglo reci da su kojestarije...Pogledaj okacene slike u temi "Slike sa mobilnih telefona" i reci m i da su te slike neupotrebljiveDario (asdf) napisao: i ne treba da te kamera dovuce do 6630 jer i jedna i druga su COMPLETLY UNUSABLE

Uneo sam se malo u kucanju(brzo kucam pa ne razmisljam sta pisem), ispravicu to (stvarno ispada da sam preterao sa crnjenjem)....Ja drndam telefon po ceo dan i meni je za par dana p910 dosadio a to je samo moje subjektivno misljenje...
Pozz

- Lomnica_city
- Expert
Ajd onda ti pogledaj slike sa kamere P910,telefona koji je izasao dosta pre 6630,sem rezolucije neces primetiti znatniju razliku,ali ko uopste kupuje smartphone a na prvo (i uopste bilo gde na spisku) stavlja kameru koju telefon ima a koje su jos poprilicno bezvredne za izradu slika,znaci ostaje im zezanje kao jedina funkcija!
I sto se ostalog tice moraces da obratis doooosta vise paznje,kao sto vidis dimenzije su im vrlo slicne,ali je P910 kompletniji a stariji model (samo onoliki ekran je velika prednost,a tek sto je touchscreen ali ima i tastaturu za poruke i slicno) pa i BT i IR,pa procesor koji je 90-ak MHz sporiji od onog kod 6630 ali maltene ne zaostaje nimalo za performansama 6630... a nije mi jasno kako ti to dosadi smartphone za 2 dana,onda odes i kupis drugi koji te odusevljava iz dana u dan!?Manje subjektivnosti u ocenama,nije fer prema takvoj masini kao sto je matori P910!
Pozdrav
I sto se ostalog tice moraces da obratis doooosta vise paznje,kao sto vidis dimenzije su im vrlo slicne,ali je P910 kompletniji a stariji model (samo onoliki ekran je velika prednost,a tek sto je touchscreen ali ima i tastaturu za poruke i slicno) pa i BT i IR,pa procesor koji je 90-ak MHz sporiji od onog kod 6630 ali maltene ne zaostaje nimalo za performansama 6630... a nije mi jasno kako ti to dosadi smartphone za 2 dana,onda odes i kupis drugi koji te odusevljava iz dana u dan!?Manje subjektivnosti u ocenama,nije fer prema takvoj masini kao sto je matori P910!
Pozdrav

@migi:
1.pre ce ti dosaditi 6630 nego p910 DEFINITIVNO !!!!
2. Te kamere na telefonu sluze samo "for fun" i te slike koje uslikash drzish na telefonu a kada ih gledash na tim malim display-evima sve ti dodje isti djavo. Ako ti trebaju slike da prebacish na komp, eventualno da istampash neku za te svrhe se kupuje neki digitalac i nema razloga kupiti 6630 zbog kamere!
3.p910 nije UOPSTE cigla.
4. Ti si rekao bukvalno: kupi 6630, bolji je, ima jako dobru kameru, danju pravi lepe slike. Znaci 6630 je bolji zbog kamere i zato ti mislish da treba uzeti 6630. E pa gresish!
5. Igrice na 6630? Zaboravi, definitivno!.
Ukratko tvoja poruka: 6630 ima bolju kameru i jeftiniji je pa uzmi njega. P910 ti je poslovan telefon, bolje uzmi 6630. A na prednosti p910 si kompletno zaboravio.
Sve je to OK, ali i ti i josh dosta usera koji imaju 6630 misle da je bolji od svakog telefona (sem noviih smartphona od nokije). Iz juga sednesh u mercedes i mislish da je bolji od ferarria. E pa nije tako.... Nervira me to sto posle cele price zakljucak je da je 6630 bolji od p910 (brainless). Ili 6630 je bolji od k750 (a telefoni su nebo i zemlja, ko je imao oba telefona zna o cemu je rec).
itd... itd... Uzmi p910 ako mozesh (i ako ti se svidja! mislim touch screen & stuff), ako ne uzmi 6630 i gotovo.
1.pre ce ti dosaditi 6630 nego p910 DEFINITIVNO !!!!
2. Te kamere na telefonu sluze samo "for fun" i te slike koje uslikash drzish na telefonu a kada ih gledash na tim malim display-evima sve ti dodje isti djavo. Ako ti trebaju slike da prebacish na komp, eventualno da istampash neku za te svrhe se kupuje neki digitalac i nema razloga kupiti 6630 zbog kamere!
3.p910 nije UOPSTE cigla.
4. Ti si rekao bukvalno: kupi 6630, bolji je, ima jako dobru kameru, danju pravi lepe slike. Znaci 6630 je bolji zbog kamere i zato ti mislish da treba uzeti 6630. E pa gresish!
5. Igrice na 6630? Zaboravi, definitivno!.
Ukratko tvoja poruka: 6630 ima bolju kameru i jeftiniji je pa uzmi njega. P910 ti je poslovan telefon, bolje uzmi 6630. A na prednosti p910 si kompletno zaboravio.
Sve je to OK, ali i ti i josh dosta usera koji imaju 6630 misle da je bolji od svakog telefona (sem noviih smartphona od nokije). Iz juga sednesh u mercedes i mislish da je bolji od ferarria. E pa nije tako.... Nervira me to sto posle cele price zakljucak je da je 6630 bolji od p910 (brainless). Ili 6630 je bolji od k750 (a telefoni su nebo i zemlja, ko je imao oba telefona zna o cemu je rec).
itd... itd... Uzmi p910 ako mozesh (i ako ti se svidja! mislim touch screen & stuff), ako ne uzmi 6630 i gotovo.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
iz proverenog izvora:p910i uopshte nije cigla u odnosu na druge smartphone aparate ali jeste cigla u odnosu na obichan fon!ali su i svi ostali smartphonovi u tom sluchaju cigle!a konkretno mene nije briga za to jer imam pilichno veliku shaku i p910i lepo lezi u ruci.zatim ima touchscreen koji je po fizichkim dimenzijama duplo veci od vecine smartphonova,i pravo je uzivanje za pregled fotki,clipova ili word/excel fajlova!naravno da je manje zgodno nego na kompu,ali u odnosu na 6630 recimo je razlika nebo i zemlja!kamera jeste shit ali se uz malo mashtovitosti i iskustva moze doterati da pravi solidne slike(po danu)-nocu je neupotrebljiva!p910i ima slabiji procesor ali mu to ne smeta,i prilichno je brz i startan i ne laguje pri otvaranju aplikacija,osim kod bash zahtevnih igara!i na p910i se mogu igrati mnogobrojne dobre 3d igre tipa Geopod,Lock n' load,3d highway.....
Kolichina programa je impresivna i ima ih za svaku namenu,gps je preskupa varijanta koja jede bateriju,ali recimo dobra je fora skinuti mape grada i drzati ih u telefonu,vrlo su pregledne i dobro dodju kad trazish neku adresu.ja recimo koristim jedan izraelski sajt koji prorachunava i iscrtava najkracu putanju izmedju dve zadane destinacije i kad god idem negde gde ne poznajem bash okolinu,odradim printscreen i sachuvam to u fonu kao jpg,i uvek mi je pri ruci.......naravno to nije isto shto i GPS ali je korisno.Nemam rechi hvale za taj fon i jedini minus mi je chinjenica da neke od korisnih aplikacija prosto nisu dostupne dok ne otvorish preklop i izvadish olovku!ni to nije neki minus s obzirom da najcheshce petljam sa takvim stvarima u kuci ili u kancelariji,ali ponekad zasmeta.
ali i pored svega dobrog,ponekad me bash smori,i pozelim da imam neshto drugo....kao recimo 6630.....ali me to za par dana prodje
Kolichina programa je impresivna i ima ih za svaku namenu,gps je preskupa varijanta koja jede bateriju,ali recimo dobra je fora skinuti mape grada i drzati ih u telefonu,vrlo su pregledne i dobro dodju kad trazish neku adresu.ja recimo koristim jedan izraelski sajt koji prorachunava i iscrtava najkracu putanju izmedju dve zadane destinacije i kad god idem negde gde ne poznajem bash okolinu,odradim printscreen i sachuvam to u fonu kao jpg,i uvek mi je pri ruci.......naravno to nije isto shto i GPS ali je korisno.Nemam rechi hvale za taj fon i jedini minus mi je chinjenica da neke od korisnih aplikacija prosto nisu dostupne dok ne otvorish preklop i izvadish olovku!ni to nije neki minus s obzirom da najcheshce petljam sa takvim stvarima u kuci ili u kancelariji,ali ponekad zasmeta.
ali i pored svega dobrog,ponekad me bash smori,i pozelim da imam neshto drugo....kao recimo 6630.....ali me to za par dana prodje

meni se na 6630 blago klima zadnja maska, ali tako je otkad se vratio iz servisa?! ......
ako ti treba mocan tel, sa odlicnim mogucnostima u "kompaktnom" kucistu i sa niskom cenom onda uzmi 6630 .... stvarno je odlican tel ...
ako si zahtevniji korisnik i treba ti pre svega gps, word, excel, onda definitivno p910
pozdrav...
ako ti treba mocan tel, sa odlicnim mogucnostima u "kompaktnom" kucistu i sa niskom cenom onda uzmi 6630 .... stvarno je odlican tel ...
ako si zahtevniji korisnik i treba ti pre svega gps, word, excel, onda definitivno p910
pozdrav...
- Lomnica_city
- Expert
Nemojte ljudi tako,kakvo je to poredjenje:"ako vam treba telefon za sve onda 6630 a ako vam treba za office i surf onda P910",a smeo bih da se kladim da je uzivanje MNOOOOOOOOOOGO vece kad se gleda neki film na P910 (6630 i film?HA HA) a sta je tek sa muzikom,pa P910 ima sjajan audio izlaz i slusalice koje 6630 moze da postigne do najvise 70-80% (da ne bude bas da mu je do kolena) pa...
To su dva SMARTPHONA,znaci imaju isti OS (sa malim razlikama),sluze za iste stvari i ne moze se deliti sada tako da je P910"za ovo"a 6630 za"ono"!Ko kad bi rekli da je AMD K8 masina samo za filmove i surf a Intel P4 samo za muziku i office na primer,ciste gluposti!!
Pozdrav
To su dva SMARTPHONA,znaci imaju isti OS (sa malim razlikama),sluze za iste stvari i ne moze se deliti sada tako da je P910"za ovo"a 6630 za"ono"!Ko kad bi rekli da je AMD K8 masina samo za filmove i surf a Intel P4 samo za muziku i office na primer,ciste gluposti!!
Pozdrav