SE P910i vs n61

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
:: RedmiNote3Pro

SE P910i vs n61

Post od Sava Savanović »

Razmišljam da prodam n6630 i uzmem SE P910i,ili Nokia E61.Znam da E61 nema kameru,ali zato ima querty i ogroman display i sve podržane protokole.SE P910i ima isto veliki display,tastaturu,ne tako dobru kao E61,kameru koja je jadna i ne podržava EDGE i WiFi..ali je i razlika u ceni.Da li je neko raspoložen da me ubedi koji od ova dva..?
10X
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

imam 910 ali na njemu mi se ne svidja što ima kameru znači predlog bi išao za 61. sa druge strane nemamo još dvovoljno informacija kako 61 radi.on je u principu spora mašina sa fantastičnom optimizacijom. ali ako bi fon pre svega mučio kucanjem onda nikako 910!
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@VeNoM
svakako bih kucao,video sam da je tastatura loša i da puca.Koristio bih normalno telefon,uz akcenat na video,filmovi i sl.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

onda definitivno 61 bez razmišljanja. tastatura kod 910 se čini da puca ali to nije tako jer su morali da stave u kompaktnu plastiku sve ono a još i da svetli. pa mnogo je!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

E pa kako kome.... mada ja sam nasao kompromis.....skinuo sam qwerty i koristim virtuelnu tastaturu.....p910 rulz
5130+Koss the plug....

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@Masterokrata

Koji je i na koliko Hz procesor u 910i..imam ponudu da zamenim n6630 za P910i uz doplatu.Ne znam koliko je realna doplata.Moja n6630 je još u garanciji od 6meseci sa v.6.03.08 FWa.Nešto više razmišljam o E61.Meni kamera i foto aparat ne trebaju,ali nekada baš dobro posluže..ali bi ih žrtvovao zbog WiFi-a i većeg display-a.To sa WiFi-em..da li se neko kači na neki od cue point-a i kako to funkcioniše..koji je transfer,da li je free..i sl.Zamena za P910i sa n6630 me privlači samo zbog veličine display-a,što je jedan od razloga zašto i radim change.Da ostavim n6630 samo zbog kamere i aparata,a da kupim E61 je besmisleno..da li neko na forumu poseduje E61?

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

ja koristim e60 i puno sam zadovoljan
tako da ciljam na tvoj e61
wifi ima velika prednost
a kad bi razmisljao oko SE onda idi na opciju p990
pozdrav

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Sava Savanović, ako je već tako (razmišljaš biše o e61), da li bi taj lik bio spreman zameni i moju 6680 uz moju doplatu za p910, ako je isti u dobrom stanju? Ozbiljno ovo pitam. Iamam i 1GB karticu i adapter za obične sluške.

Izvinjavam se za off, i što od ovoga upravo pravimo male oglase, ali ako si ti stvarno zagrejan za e61, a ja za p910, onda i ne iskačemo mnogo iz teme. :D :D

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

pazi ovako e61 ima sporiji takt od 910i ali je mnogo bolje optimizovan tako da deluje da radi brže.a da li radi brže ne mogu da kažem zato što ih nikada nisam video jedan pored drugog i testirao...

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@dzuljo,
@gargamel4
@Venom

Danas sam testirao E61.Nisam ni očekivao ništa spektakularno,u pogledu Symbian opcija koje već imam na N6630.E61 ima i IR port,ali se tek sada setih da sam zaboravio da pitam da li je BT 2.0.Tastatura je Ok,džojstik je krut,telefon je dovoljno velik da stane u šaku,ali se,držeći ga u jednoj ruci,može prstom dosegnuti i do najudaljenijeg tastera.Testirao sam oko 30min,devojka u radnji je bila toliko ljubazna.Tastatura deluje kompaktno,ne "žvaće",maska,koja se ne menja,deluje kao da je od plastike,ili je legura,pa tako deluje.Display je dovoljno velik,shvatio sam to kada sam nakon 30min testiranja uzeo moju n6630 u ruku:) Razlika postoji,ali tih 16 miliona boja ne deluju ništa expresivno.Pošto sam ubacio karticu,momentalno sam dobio GPRS podešavanja,tako da je surf neuporediv,postoji i kursor miša koga pokrećete džojstikom.Što se tiče WiFi-a,voleo bih da znam da li i koliko uspešno ga neko koristi u gradu.Ako je free,onda je cool,jer sa sve slikama na E61 izgleda sjajno.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Wlan nije free, cak naprotiv, kosta EXTRA MNOGO (tako da zaboravi na to). Ja te savetujem da uzmesh p900 ili p910 jer kao sto si ti rekao prelaz sa 6630 i na e61 i nije neka velika "novina" ali zato kada predjesh na p910 (touch screen, uiq symbian).... itd.... bicesh odusevljen (kao i masterokrata :)) evo nek ti on kaze :)

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Dario, je u pravu...fon je perverzija 8) jedino ga p990 moze nadmasiti, a i njemu evo konstantno pada cena..... sad je 620e, jos malo, jos malo. Ja sam uzeo polovan p910 i ono standardno fon je malo izguljen od dzepa, ali je ekran extra ocuvan, lik kaze da je koristio zastitnu foliju dugo... pa i vidi se :D ja sam gledao samo da radi jog dial i da je ekran neostecen, ostalo mi nije toliko bitno.
Uzmi polovan p910 sa full pakovanjem i videces sta je ok stvar za solidne pare.....joj kako dobro izgleda Smart movie :D :lol: 8)
5130+Koss the plug....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ček pa zar hotspot ne bi trebao da bude džabe? kako pišu da je džaba a u stvari nije?? :( :( :( :( :( :( :(

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

VeNoM, nije za dz i to ce kod nas biti za 100godina na zalost :disgust: danas sam se malo igrao sa E61 i izrada ok,tipke kao i dzojstik dosta kruti,dysolay perverzija,dimenzije dosta velike ali ne smetaju za velike sake...kao moje :D ...zamerka jer nema rupice za zakacaljku za zglob na koju sam navikao 8) sve u svemu E61 definitivno
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ček, ček, ček malo. Kako nije za dž????? Razumem da ti operater za GPRS skida kredu, ali kako ovi mogu da ti skinu kredu. Nemam takav uređaj pa ne znam, ali šta je fora da štikliraš neku potvrdu da mogu da te pelješe? Pa što bismo se onda kačili tako ako već imamo GPRS? Ovo me zanima jer za 5-6 meseci imam nameru da uzmem laptop sa wi-fijem. Kako s njim da se prikačim na hotspot? Njemu ne mogu da skinu kredu :D :D :D

Znam smorio sam sa mnogo pitanja, koja su još i off, ali ovo su nove informacije za mene :blinky: :blinky: :blinky:

P.S. Savo Savanoviću ako se ipak odlučiš za e61 obavesti me da li i ja mogu da dođem do p910. Hvala. :)

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@Dario
@VeNoM
@fain2daniel

Ček' negde na forumu videh(dal' beše MirkoBGD)da je kačio WiFi cafe u gradu i da je govorio kako surfuje,DL-je za free preko WiFi-a,samo treba da se nalaziš negde u dometu,mreži,WiFi infrastrukture..i u fazonu,kada naletiš na tu mrežu,Symbian automatski prebaci sa GPRS-a na WiFi.Da li bi neko explicirao,jer do toga zavisi kupovina E61.Sve drugo,osim kvalitetne qwerty tastature može se dobiti i sa P910i.Šta je to uiq Symbian?Koliko se razlikuje od S60/Symbian-a?Postoje apps za njega kao i za n6630?

@Masterokrata

Čuo sam da kod touch screen-era brzo strada display,a koliko vidim i tastatura je klimava,a na n6630 sam već navikao da tipkam,juče,kada sam testirao E61,ruka se već navikla na "glomaznu" tastaturu.Dodao bih još,vezano za Web browser,u Symbianu,da,dok pomerate kursor miša,pojavi se kvadrat u kome se vidi mapa site-a,pa tako se dobije slika u svesti o mestu gde se nalazite i obliku site-a..to je baš korisno.To je po default-u,kada mora da se scroll-uje levo-desno,gore-dole..nisam uspeo u Opcijama da mu pronađem gde se renderuje site,pa da ga prikaže u jednom redu,bez scroll-a.Dalje,ne sviđa mi se speakerphone,zvučnik,tj.malena rupica,jedva sam je pronašao da bih skapirao odakle dolazi zvuk,koja se nalazi sa leve strane gde su tasteri za volume up/down i taster za voice com.,dobija se utisak kao da zvuk dolazi sa te,leve strane a sa desne praznina,baš smeta,kada se podiže Symbian,pa logo screen hand in hand,jeste,kao,prostoran,ali izveštačen,kao da mu fali punoća...

@Masterokrata

dok na n6630 se sve lepo razaznaje,znam da je to stvar navike,ali zvuk koji izlazi iz E61 je lošijeg kvaliteta,prazan je i pogrešno je smešten zvučnik.Dalje,da bi ste hardware-ski(tj.rukom)ukucali tačku,prvo treba pritisnuti Shift na tastaturi,pa potom taster sa tačkom,a po default-u,kada kucate isti taster,bez Shift,je nekh ASCII znak koji liči na tild(~) i koji nikad,nigde neću ukucati.Eto toliko o logici E61.To je ono što sam primetio za tih 30tak min.
P910i bih uzeo zbog display-a,ako kažeš da je baš tako moćno gledanje filma.Na n6630,to je pravo mučenje.
..gle,dal ja to pročitah,dok si na Net-u,ne možeš da primaš pozive na P910i.Zatim,ne može da se snima razgovor..huh,šta još ne može..?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Da Smart Movie je bruka....strada, naravno da dysplay moze da strada na p910.....ako ti ne daj boze pupupu nikom, ispadne kojim slucajem :cry: :shock: ali inace pogledaj da li mozes da nadjes nekoga ko jos uvek koristi p800 koji je malo stariji od p910 pa radi kao besan. Nista se ne brini p910 je super pokriven aplikacijama, bas ih dosta ima.....Sir_Oliver stalno update-uje nesto novo na Burek Forumu. WiFI se placa i to skupo, tako su rekli ljudi s foruma jos pre u nekoj temi, MIrko BG je cak naveo i listu Hot Spotova u BG. MOras imati otvorenu konekciju, nalog kod provajdera, ja sam tako cuo, ti proveri jos jednom, ali po meni je e61 mrtva masina 8)
5130+Koss the plug....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

gargamel4, MIrko ce to bolje objasniti jer ima n80 i koristio je wi-fi na odredjenim mestima ali to se placa npr. odes u kafic i potrazis pass i username koji bi morao da ukucas cim se ulogujes na mrezu i to ti skida lupam 50din sat ili sl. znaci kesh a ne preko mob. racuna...zamisli kada bi svako dolazio na ta mesta da surfuje za dz sta bi se desilo(overload :D )...to je u drugim naprednijim zemljama normalno ali ovde kod nas je sve to jos sveze i zato debelo naplacuju...jos sam ranije probao sa pocket pc'om Etenom m600 na aerodromu da se ulogujem i cisto da probam kako funkcionise (onda je tamo bilo za dz) neznam sad i bruka od brzine neta ali zato bateriju jede samo tako :disgust:
znaci sve u svemu treba ti odobren pristup za koriscenje :wink:

ps: gprs & wi-fi dva razlicita sveta (nemaju nista zajednicko)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

fain2daniel, hvala na pojašnjenju (a ja bih živeo u zabludi). Kako to misliš nemaju ništa zajedničko? Bežični pristup netu :D :D Šalim se naravno, znam razliku između GPRSa i Wi-Fi-ja, ali zavisi šta ti treba i koji uređaj imaš.

Ali ove cene: Srbija=Etiopija, znači nikad nećemo biti svet. :x :x :x

Ali da ne idem više off: Savo Savanoviću, ako već imaš para i za jedan i za drugi telefon, bolji izbor ti p910i, jer za te pare imaš dovoljno i za mem. karticu, i koliko čujem jako dobru softversku podršku, a mana je to što ako ga uzimaš polovnog nikad ne znaš šta ćeš dobiti (vodi i svog automehaničara sa sobom). e61 kako kažu na ovom sajtu već ima ugrađene skoro sve potrebne programe, ali proširenja jako malo. Ono što su po tebi mane si već i sam naveo, jedino ne razumem šta si nas u stvari pitao ako sve to već znaš, a na žalost retko ko ima ovaj model pa da ti iz prve ruke kaže kako se pokazao.

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sava Savanović »

@Masterokrata
@fain2daniel

Danas sam se našao sa čovekom koji prodaje P910i.Hm..prvo,nije bio full,samo aparat,jedan stylus(izguljen pomalo)i adapter(punjač),bez sluški(200€).Maska vidno izgrebana,display Ok,ali..kada se okrene ka svetlu(odsjaj)vidi se da je iskrzan.Lik kaže da je star 6meseci,meni izgleda najmanje 1.5god.Kamera i aparat,spram n6630,ne mogu se porediti.Symbian je Ok,lepo izgleda,dosta funkcija,display,zbog čega sam najviše želeo da kupim drugi mob.,dosta velik,ali sam odlučio da batalim priču sa SE P910i i uzmem Nokia E61.Razlog je mem.kartica Duo Pro,koje nigde nema od 1GB,dakle,to je format koji se lagano gasi,neke radnje ih čak i nemaju na lageru..kada sam izvukao onu,danas,iz P910i,lele..kolika kartica! :) negde sam pročitao pa P900 može da vidi 2GB,što znači da i P910i može isto,ali nigde da nađem ni od GB.Možda me je,pride,odbio ofucan izgled aparata.Svratio sam u Balkansku,tamo ga imaju u full-u,tja..cradle,pa to je parče plastike,disk oblika,na koji se natakne P910i.E61 RULEZ!!

Odgovori