Smartphone do 300 eura

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Smartphone do 300 eura

Post od Zmaj »

Vec duze vreme pratim "domacu scenu" smartphone telefona, tako da gotovo na ove druge "nepametne" teleofone nisam ni obracao paznju...
Cim se pojavila Nokia N70 rekao sam sebi to je idealan telefon za mene samo sto u tom trenutku nisam bio spreman da izdvojim tu sumu novca.
I dok sam skupljao lovu, na trzistu su se pojavili svakojaki drugi modeli u tom cenovnom rangu, a cena N70 je znacajno pala :D
Konkretno na tom polju Nokia i nema neku konkurenciju pa sam samim tim razmatrao samo Nokia modele....
Dakle u slicnom cenovnom rangu su 5500, N72, N71 i N70. Karakteristike su opste poznate a mene interusuje objektivno misljenje vlasnika ili korisnika istih.
Koji od ovih modela ili mozda neki drugi koji nisam pomenuo predstavlja najbolji izbor kada se sve cinjenice uzmu u obzir?
  • _________________
    premestio b_udder::
Born to be wild!!!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Zmaj, moja preporuka bi svakako najpre bila N73...ali ako je 300 evra plafon koji sebi možeš i hoćeš da dozvoliš, onda je to N70 i ja ga imam već oko 9 meseci i još uvek se oduševljavam s njim... :roll: ...Gomila korisnih aplikacija i česta pojava novijih, interesantnijih i praktičnijih...A N70 će ti pohvaliti svako ko ga ima ili ga je imao...takođe znam i slučajeve koji su se vraćali njemu nakon kupovine čak i novijih modela... :) ...Za N73, jedina mana mu može biti, ipak, manje aplikacija i programa kao i teži, ili nikakav, pristup sistemskim fajlovima, ali ne znam koliko to tebi uopšte i jeste važno... 8)

Dakle N73 ili N70 (razlika u ceni je oko 100 evra...sad ne znam da li vredi ...) tu neka ti presudi količina love koju možeš da izdvojiš i da li ti je jako važno da imaš gomilu aplikacija i programa...Ja bih svakako kad bih sad kupovala telefon uzela N73...ali pošto imam već N70, nemam nameru još neko vreme da ga menjam...

Ako treba još neka informacija slobodno pitaj... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

ninolina iskreno ja sam imao n70 6 meseci do n73 i razlike su ogromne n73 je vrh. zaista trenutno ne postoji prakticniji i funkcionalniji smartphone (osim n93 mada nije praktican ni malo)
A N D R O I D

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Imam isti problem kao i Zmaj.Naime,juce sam prodao 6630 i nalazim se u fazi izbora telefona,nisam planirao da izdvojim vecu sumu od 300 za nov telefon,iskljucivo smartphone(sluzim se privremeno sa SE k-700 i nikako mi ne odgovara,niti mogu da se priviknem na ove obicne da ne kazem glupe telefone).Najvise mi se dopao N-72,ali ima izgleda da se uskoro pusti 3G sto ovaj telefon nema pa mi zato ne odgovara,a kod N-73 (Nije problem doplatiti)mi se ne svidja dzoistik,i imam bojazan da necu moci doci do svih potrebnih aplokacija besplatno.Nekako nisam razmisljao o N-70 jer sam voleo da je tamnija maska i prakticnija tastatura ali izgleda da nemam izbora.

edit:
Procitao sam novinski clanak o telefonu E-70,gde su ga testirali i odusevili se istim.Navodno,bolju tastaturu i kvalitetniji dzoistik nisu dosada videli.Takodje puni su hvale za displej i ostale mogucnosti ovog telefona.Da li ima neko ovaj telefon da nam potvrdi ove navode i kaze kako se pokazao u praksi,ima li aplikacija za isti,koliko mu traje baterija i sl.
  • ______________
    spojio b_udder::
LG G2 Black,16GB

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

@Ninolina

Svaka cast, pogodila si srz mog pitanja, to sam i hteo da pitam nekog iz prve ruke ko poseduje ili je koristio pomenute telefone. Gledao sam slike i tehnicke podatke po ceo dan ali nista ne znaci kao informacija i utisci korisnika iz prve ruke.

Dakle definitivno N73 je mnogo bolji telefon od N70 sto je i vise nego li ocigledno ali za razlika u ceni od 100 eura kao sto si rekla nije mala i ne vredi bar sa moje tacke gledista i potreba.

Generalno ako ne uzmem u obzir cenu odmah bih uzeo N80 jer je telefon koji ima sve sto i treba i ne treba plus malih dimenzija, jednostavno savrsenstvo ali opet 400 eura nikad ne bih dao za telefon ma koliko on bio dobar ili u ovom trenutku samo je pitnanje vremena kada ce N80 kostati kao sad N70 sto je i normalno, samo treba sacekati a meni ipak telefon treba sada!

Znaci za sada su mi u mislima N70, N72, ili N71, s tim da su N70 i N72 veoma slicni a prednost bih dao N70 zbog toga sto je 3G, a sve ostalo je na strani N72, lepsa maska, bolje slusalice,vise memorije i ....ne mogu da se setim jos neke razlike, a N71 je valjda isto sto i N70 samo na preklop,sto mi se bas i ne svidja, nekako su mi ruzne Nokie na preklop mnogo su bolje odradjene ove SLIDER varijante...

E sad ako neko moze da se seti u vezi N70 samo napred, tipa koja verzija firmware-a se pokazala kao najbolja, koja verzija se pokazala kao losa pa samim tim i kojom verzijom treba izbegavati takav telefon i slicno kakvog je kvaliteta maska (nesto mi deluje mnogo klimava) cini mi se da je bolje odradjena na N72....?
Born to be wild!!!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

glas za N70 +ostane ti kesha u dzepu ili uzmesh vecu mem karticu 8) za taj kesh je vrh symb. :wink:
:wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Nije bas isti N-71 kao N-70 jer ima znatno bolji displej: Displej na N-71 je 36 x 48 mm, 240 x 320 pix, dok na N70 je 35 x 41 mm, 176 x 208 pix. Razlika je i to sto N71 radi na novijoj Symbian verziji ali to nisu neke bitne razlike.
Ako ti sad treba telefon ne vredi cekati pad cena jer ce izlaskom novih modela padati cene starijih sto je normalno ali kako da kupim N-80 ako tada bude N-95 ili N-95 dok padne cena bice aktuelan N-97 i tako u nedogled,nego sad kupi sto ti odgovara
Daleko bolje uradjen je N-72 od N-70 ali sta to vredi kada ima izgleda da krene 3G usluga.Lepsi je,manji,ugodniji za rad...
Ipak je najbolji odnos ulozeno-dobijeno na strani N-70.
LG G2 Black,16GB

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Nije bas isti N-71 kao N-70 jer ima znatno bolji displej: Displej na N-71 je 36 x 48 mm, 240 x 320 pix, dok na N70 je 35 x 41 mm, 176 x 208 pix. Razlika je i to sto N71 radi na novijoj Symbian verziji ali to nisu neke bitne razlike.
Tacno je da N71 ima malo veci displej sto je i za ocekivati obzirom da je na preklop, jednostavno na N70 nisu ni mogli da stave veci a da zancajnije ne povecaju dimezije vec ionako glomaznog telefon (doduse za smartphone ima savim ok dimenzije)

A to sto ima noviju verziju Symbiana uopste ne vidim kao neki plus, jedino taj displej, a sve ostalo je cini mi se isto!

Ako ti sad treba telefon ne vredi cekati pad cena jer ce izlaskom novih modela padati cene starijih sto je normalno ali kako da kupim N-80 ako tada bude N-95 ili N-95 dok padne cena bice aktuelan N-97 i tako u nedogled,nego sad kupi sto ti odgovara
Pa to je uvek bilo i bice sa telefonima jednostavno tako to funkcionise taman kada skupis dovoljno love za odredjeni model telefona i pomislis da je idealan kako po ceni tako i po karakteristikama ono se pojavi pet puta bolji, lepsi itd. i naravno duplo skuplji i tako u nedogled. :disgust:

Moje misljenje je da treba proceniti pravi trenutak kada je telefon najbolja kupovina u tom trenutku kako sa strane cene tako i strane funkcionalnosti u tom trenutku. Recimo mislim da je bilo suludo kupiti N70 kada je on kostao 500 eura(lupam cenu) kada se pojavio recimo, dok je sad ona dvostruko niza i daleko pristupacnija.

Znaci pitanje je ponavljam opet da li ima nesto "pametnije" da se kupi od N70 za te pare iliti do nekih 250-300 eura (30-tak eura gore dole ne znaci nista)?

Daleko bolje uradjen je N-72 od N-70 ali sta to vredi kada ima izgleda da krene 3G usluga.Lepsi je,manji,ugodniji za rad...
Ipak je najbolji odnos ulozeno-dobijeno na strani N-70.

Sta si mislio pod tim N72 je lepsi, manji, ugodniji za rad od N70? Koliko znam N70 je istih dimenzija jedino se maska malo razlikuje i ovako deluje lepsi ali osim 3G podrske i N72 ima bolje slusalice ostalo je valjda sve isto.

Sad sve je na strani N72 osim 3G podrske i razlike u ceni od 30-tak eura, ali 3G ce tek zaziveti i glupo bi bilo uzimati telefon bez podrske itog...
Tako da...?
Nesto ce morati da se zrtvuje na kraju...[/quote]
Born to be wild!!!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Sto se tice lepote telefona,to je stvar ukusa ali jos nisam nasao nikoga da mu se vise svidja N-70,tanji je n-72 i neznatno uzi (mada se podaci o velicini skoro na svakom sajtu razlikuju,a vizuelno n-72 izgleda manji),a tastatura je malo razmaknutija u krajeve pa je manje zbijena( jer je n-70 vise zaobljenih ivica) i laksa za rad,poklopac kamere je takodje malo bolje uradjen.Sve su to sitnice,cak i cena nije problem jer je pakovanje N-72 bogatije(mmc 128 mb i adapter za slusalice 3,5 mm u pakovanju,traka za nosenje oko ruke,krpica za brisanje..).Na strani N-70 je krupna stavka 3G,i ako se ne varam ima 30 mb interne memorije a N-72 20mb.
LG G2 Black,16GB

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Ma dobro, to sto N72 ima 128 MB karticu i sto ima te sitnice tipa trakica i adapterza slucalice to je najmanje bitno.

To su u Nokia-i namerno uradili posle N70 izbacili skoro identican telefon sa poboljsanim svim nedostacima iz N70, tipa zbijenije tastature, lepsa i bolja maska na N72 i sve to, ali da svi odmah ne bi pohitali i kupovali N73 a N70 zaobilazili kao tursko groblje, oni su lepo osakatili N72 sa 3G podrskom i time nas krajnje kupce bacili u ocaj, cisto da se lomimo koji da uzmemo i koji god da uzmemo kajacemo se :dry:

Zaboravio sam da pomenem model 5500 Sport koji je ubica po karakteristikama koje poseduje ali opet je mnogo neozbiljniji telefon na prvi pogled, gumirana maska, cudno odradjen poklopac za bateriju i slicno, cisto da odvrati ozbiljnog korisnika koji hoce profi telefon a ne fancy igracku.

Inace 5500 je dosta jeftiniji od N70 i N72 ali opet o njemu mogu da sudim samo na osnovu slika i karateristika nisam imao priliku da ga vidim uzivo a ni ikoga ko ga ima da pitam za utiske...
Born to be wild!!!

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

AnGeL oF LoVe napisao: edit:
Procitao sam novinski clanak o telefonu E-70,gde su ga testirali i odusevili se istim.Navodno,bolju tastaturu i kvalitetniji dzoistik nisu dosada videli.Takodje puni su hvale za displej i ostale mogucnosti ovog telefona.Da li ima neko ovaj telefon da nam potvrdi ove navode i kaze kako se pokazao u praksi,ima li aplikacija za isti,koliko mu traje baterija i sl.
  • ______________
    spojio b_udder::

Evo ja bih ti potvrdila sve do sad napisano, baterija traje 3 dana optimalno. Displej perfektan i sve sto ide po redu :)
Pravi business phone, za mene cak bolji i od n73, a necu pricati o tome, kako na njemu radi Tom Tom :)
Pozz

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

Neznam meni ja sam isto prvo hteo da uzmem n70 ili n71 ali kad sam video n73 prosto sam se odusevio mobom jer ga moj drug ima uopste ne koci ima po neki bag ali on nema fw novi a ja to naravno odma uzimam.Jeste da za n73 nema puno programa ali samo cekajte kad pocne bujica programa za 9.1 i igrica.E i ako ti 30 evra nije bitno najbolje je da uzmes n73.IMA BRE STEREO ZVUCNIKE I OGROMAN EKRAN!!!!!!Po meni n73 je #1!!!!!!!!!!Ali to je tvoj izbor.E da i kad ce 3g i na kojoj mrezi ce biti telenorovoj ili mts-ovoj?
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

A sta mislis da uzmes Sony Ericsson M600i? Bolji ekran od svih njih zajedno, qwerty tastatura... E sad, to je ako ti ne treba kamera, a kartice vec polako stizu na nase trziste, moze se naci M2 512mb za 49e...

Pozdrav...
iPhone + CX300

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

A niko nije prokomentarisao 5500 sport, ima sve sto ima N70 sem blica i nisam siguran za 3G, a pride jos masu stvari. Malo je jeftiniji od N70, jedino mozda da gumena maska ga odbija od ozbiljnih kupaca pa je vise orijentisan ka mladima (citaj deci)
Born to be wild!!!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Zaboravi na 5500,postoji mnogo reklamacija i nedostataka na ovom telefonu,tako da o njemu ne treba razmisljati.Uglavnom je problem u gumenim dalovima koji se odlepljuju i ne postoje resenja za takve probleme.Manji ekran,nema 3G.
LG G2 Black,16GB

loshmy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Nov 2006. 21:43

Post od loshmy »

ja bi ti preporucio da uzmes nokiu n73 ali preko telenora to ti je 16000 dinara odmah a koliko vidim toliko si skupio i jos otplacujes 1200 din svaki mesec ovo ti je dobro ako nemas kesa za n73 jer ces ti sa vremenom skupiti to para sto ti je manjka ili da sacekas da pojeftini zato sto ako bi uzeo n70 ili neki drugi model puko bi dosta para a ne bi dobio kvalitet koji nokia n73 ima
nokia n73+kingston miniSD 1GB+sony PSP+sony playstation 3 60 GB

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Mozda si u pravu za N73, ali to da uzimam preko Telenora pa posle da me deru kroz prepaid racuna to ne dolazi u obzir.

Posto smo otklonili nedoumice oko 5500, zaklucak los kvalitet kucista, onda je najbolja kupovina ipak N70, mozda nije najbolja ali svakako ima od svih gore pomenutih najnizu cenu.

Jedino mi se ne svidja kvalitet njenih originalnih slusalica, ali vajda mogu da se stave neke bolje.

Da li pasuju one sa N72, cini mi se da su dosta kvalitetnije ili cak mozda sa N73 ili N80?
Koliko kostaju originalne slusalice za N72?
Born to be wild!!!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Zmaj, alo bre, jesi li ti primetio da sam ti napisao m600? Mogao bi bar da kazes da li hoces ili neces, on je bolji od svih ovih zajedno... Dok jednom ne budes koristio UIQ3 platformu ( ne znam kakve su ostale uiq platforme, ali sigurno su dobre ) neces znati koliko je to dobra stvar, a veruj mi impresionirace te koliko je ustvari koristan Tuch screen, ja ga imam na kameri, pa opet nisam ni zamisljao da je ovako dobar... Razmisli o m600, naravno da bih ti radje preporucio w950, ali on nije u okviru budzeta koji si naveo, ja iskreno mislim da je m600 ubedljivo najbolji tu... Uostalom ne znam nikoga ko je kupio UIQ aparat i pokajao se, ukljucujuci i Blade_bre-a , koji je jako zadovoljan telefonom (m600) Razmisli...

Pozdrav...
iPhone + CX300

loshmy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Nov 2006. 21:43

Post od loshmy »

Telenor te ne mora oderati jer ti ne moras da sklopis ugovor i a uzmes karticu ili da odplatu vezujes sa svojim trenutnim broje moba vec samo posle onih 200e da otplacujes rate a dok dodjes do poslednje rate verovatno ces skupiti 30e manjka zato uzmi n73 jer je trenutno najbolji u toj klasi a ineke radnje nude odplatu na rate

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Zmaj,vidim da si se odlucio za N-70 sto je dobar izbor.Sa obzirom na sadasnju cenu( koja ne moze biti niza ) ipak je to najbolji odnos cena-kvalitet.
LG G2 Black,16GB

Odgovori