Nije bas isti N-71 kao N-70 jer ima znatno bolji displej: Displej na N-71 je 36 x 48 mm, 240 x 320 pix, dok na N70 je 35 x 41 mm, 176 x 208 pix. Razlika je i to sto N71 radi na novijoj Symbian verziji ali to nisu neke bitne razlike.
Tacno je da N71 ima malo veci displej sto je i za ocekivati obzirom da je na preklop, jednostavno na N70 nisu ni mogli da stave veci a da zancajnije ne povecaju dimezije vec ionako glomaznog telefon (doduse za smartphone ima savim ok dimenzije)
A to sto ima noviju verziju Symbiana uopste ne vidim kao neki plus, jedino taj displej, a sve ostalo je cini mi se isto!
Ako ti sad treba telefon ne vredi cekati pad cena jer ce izlaskom novih modela padati cene starijih sto je normalno ali kako da kupim N-80 ako tada bude N-95 ili N-95 dok padne cena bice aktuelan N-97 i tako u nedogled,nego sad kupi sto ti odgovara
Pa to je uvek bilo i bice sa telefonima jednostavno tako to funkcionise taman kada skupis dovoljno love za odredjeni model telefona i pomislis da je idealan kako po ceni tako i po karakteristikama ono se pojavi pet puta bolji, lepsi itd. i naravno duplo skuplji i tako u nedogled.
Moje misljenje je da treba proceniti pravi trenutak kada je telefon najbolja kupovina u tom trenutku kako sa strane cene tako i strane funkcionalnosti u tom trenutku. Recimo mislim da je bilo suludo kupiti N70 kada je on kostao 500 eura(lupam cenu) kada se pojavio recimo, dok je sad ona dvostruko niza i daleko pristupacnija.
Znaci pitanje je ponavljam opet da li ima nesto "pametnije" da se kupi od N70 za te pare iliti do nekih 250-300 eura (30-tak eura gore dole ne znaci nista)?
Daleko bolje uradjen je N-72 od N-70 ali sta to vredi kada ima izgleda da krene 3G usluga.Lepsi je,manji,ugodniji za rad...
Ipak je najbolji odnos ulozeno-dobijeno na strani N-70.
Sta si mislio pod tim N72 je lepsi, manji, ugodniji za rad od N70? Koliko znam N70 je istih dimenzija jedino se maska malo razlikuje i ovako deluje lepsi ali osim 3G podrske i N72 ima bolje slusalice ostalo je valjda sve isto.
Sad sve je na strani N72 osim 3G podrske i razlike u ceni od 30-tak eura, ali 3G ce tek zaziveti i glupo bi bilo uzimati telefon bez podrske itog...
Tako da...?
Nesto ce morati da se zrtvuje na kraju...[/quote]