Sestri dajem ovaj telefon pa se razmisljam sta posle njega da uzmem...mislim da bih ovaj put uzeo Symbian telefon...imate neke predloge? Mislio sam N73 ali od dosta ljudi cujem da je plastika prilicno losa,da imaju problema sa dzojstikom pa sam malo skeptican...ne znam ni sam sat da radim...nisam inace uopste razmisljao da menjam tel ali sestra navalila da joj dam ovaj(u zamenu za fine pare ) pa me bacila na "muke"..pomagajte!
Ako hoces Symbian telefon zbog aplikacija kojima mozes prosiriti mogucnosti telefona,i zelis te app u izobilju,i to "besplatno",ne dolazi u obzir nijedan telefon sa 9.1 Symbian-om,jer ima nedovoljno programa,i zasticeni su od krekovanja,tako da se neces usreciti,za sada(bice bolje u buducnosti,tj. stalno se pojavljuju nove app).U ovom slucaju u obzir dolaze n70,6680,6630 kao best buy telefoni sa Symbian OS.Sve zavisi od para koje imas.Ako zelis UIQ Symbian,najbolji su P900/P910.Ako ti pak nisu toliko bitne app,a zelis Symbian vise kao ukras,preporucujem e50,e60,e61,e70,3250,cak i n80,ako mozes da se pomiris sa tim da ces fon puniti verovatno dvaput dnevno.Od UIQ najnovije generacije dobri su m600,w950,p990.Bilo bi lepo da si napisao koliki ti je budzet,kako bismo skratili spisak,kao i sta zelis od fona,osim Symbian OS - dobru kameru,dobar zvuk,jaku bateriju,nesto cetvrto?
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Pa dao bih tu negde oko 350 evra,ipak bih uzeo telefon sa 9.1 Symbian-om jer ne bih da uzimam telefon "starije" generacije(tipa N70...) jer ne menjam telefone tako cesto tako da cu ovaj sto uzmem koristiti u duzem vremenskom periodu...ako vec dajem tolike pare na telefon treba da ima i solidan fotoaparat(sa 2MPx sa w800 sa sasvim zadovoljan) i da ima fin zvuk na slusalicama,ne mora bas kao Walkman serija SE-a...n80 ima drugar i nisam bas odusevljen onim slide mehanizmom tako da bih njega mozda iskljucio iz opcije...pozdrav
Onda gotovo sve sto sam spomenuo otpada,jedini koji ima kameru slicnog kvaliteta onoj sa w800 je p990,ali on je skuplji od 350 evra.Fin zvuk na slusalicama ima 3250,ima i kameru 1.92 mpx,ali mnogo losiju od w800(nema autofokus),tu su negde i n71,kao i e70.Inace,mnogi koji su koristili Symbian odranije,i imali npr. 6630 ili n70,probali su 9.1 Symbian telefone,shvatili da su ustvari kupili "obican" fon koji je samo na papiru smartphone,i vratili se starim,istinskim smartphone-ovima.Ali posto dosad nisi koristio Symbian,bices zadovoljan i ovim ogranicenim 9.1.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Da li bi N73 bio ok izbor? Nije kamera presudna pa da na osnovu toga biram telefon ali ponekad je zgodno imati je...A sto se tice ogranicenosti 9.1 Symbiana napominjem da cu telefon duze vreme koristiti tako da ako sad nema toliki izbor aplikacija vremenom ce se pojaviti tako da to ne uzimam kao manu...
Pa onda uzmi N73.Pokusaj da nadjes music edition jer je dosta lepsi.Sta ja znam meni se vise svidja N70 me od obicne N73.Crna boja mi deluje mnogo mocnije.Iskreno u pocetku sam bio odusevljen sa N73 ali citajuci razne komentare ipak sam se odlucio za N70 me.Pozdrav
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.