Imam SE Z200 star cirka 3 godine... imao je manjih kvarova ranije (software-ske) a od pre otprilike dve nedelje počeo je da mi nestaje signal na displeju... tj. displej radi, ali ceo je ljubičaste boje. Tako bude određeno vreme pa se posle opet aktivira i radi normalno. Ovo nešto pretpostavljam da je taj famozni flat kabl počeo da crkava, mada ispravite me ako grešim. Koristio sam ga tako zadnje dve nedelje, dok pre neki dan nisam grubo se na njega dok mi je bio u zadnjem džepu pantalona. Tad je displej napukao i non stop daje ljubičastu boju sa svetlo plavom oko naprslina, dok je aparat skroz funkcionalan (mogu da zovem i primam pozive najnormalnije, ali je su problem poruke i imenik

Sad povodom ovoga imam 2 pitanja i prvo mi je prioritet.
1. Dali mogu nekako u kućnoj radinosti da izvučem podatke iz njega, pre svega imenik, i par poruka koje su mi stigle kad mi je već naprso displej i koje nisam uspeo da pročitam?
2. Kolika bi koštala ova popravka, i dali mi se ispalti da ujurim neki pokvaren z200 sa ispravnim displejom pa da u kućnoj radinosti ovo probam da rešim... da napomenem da imam iskustva sa lemilicom i sitnijim popravkama računara i kućne elektronike.