Popravka dzojstika na K750i - radi provereno

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Mr_Fillipo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Apr 2005. 22:07

Popravka dzojstika na K750i - radi provereno

Post od Mr_Fillipo »

Nisam siguran da li je neko već pominjao ovo na forumu,pošto sam nov na njemu, ali evo malog saveta od mene... Pošto se većina korisnika žali na džojstik na Sony Ericsson telefonima, preporučujem da se malo sami pozabavite pre nošenja u servis. Ja sam do sada popravio jedan K750i i jedan k510i. Potrebno je da otvorite maskicu telefona,sto je kod k750i malo zapetljano,ali samo pazljivo i pazite da zapamtite šta gde stoji od sitnih delića. Zatim, na štapić za uši naprskajte WD40 sprej (koji je odličan za čišćenja elektronskih uredjaja,a nije provodnik, mada sam ja koristio i neki naše proizvodnje koji se zove ODVIJAM) i tapkajte tako da što više tečnosti uđe u dzojstik. Zatim malo okrećite džojstik pa ponovite. Napominjem, prvih par dana nećete osećati boljitak u radu, ali čim tečnost prodre u dubinu, i rasčisti prljavštinu, biće kao nov. Pošto je najčešći uzrok kočenja džojstika baš prljavština ovo će biti dovoljno, ali naravno, da ne može da sredi mehaničke i druge kvarove.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

WD40 koji si naneo na dzojstik tj. ispod njega mora negde da iscuri, logicno... Tako da pazi sta radis sa tim, pogledaj jos jednom da se nije razlio sa sve prljavstinom po celoj tastaturi ili jos gore ispod displeja i onda mu povratka nema tj. ima ali te jeftinije izadje da kupis drugi telefon nego da ispravljas krive drine...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Mr_Fillipo,

Totalno pogresno........ali radi sta god hoces,WD ne sluzi tome i kao sto rece Azimuth, dobices jednu veliku mrlju na ekranu koju vise neces nicim ocistiti.....
Drugo....uzrok kvara na SE dzojsticima nije samo prljavstina nego se upotrebom i ostete kontakti koji su jako sitni to je ono kad nece u jednu stranu ili klik.

RESENJE JE MENJATI DZOJSTIK i nista drugo.Ovo sto si uradio pije vode jedno 10-tak dana....i opet problemi

Mr_Fillipo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Apr 2005. 22:07

Post od Mr_Fillipo »

Ok mozda nije za široke narodne mase, ali kod mene sve radi perfektno ceć nekih 4 meseca, a kod druga već mesec dana na K510i. Nista nije izgubilo funkciju,niti se razlilo niti curi....Baš zbog tog razlivanja sam napomenuo da treba koristiti štapić za uši koji je natopljen,jer se tako kontroliše tečnost gde ide.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Treba biti jako pažljiv sa sprejevima ali je činjenica da mogu da završe posao. WD40 je ipak za neke "grublje i kabastije" stvari, postoji komplet sprejeva koji su bolje i dugoročnije rešenje - jedan je za čišćenje, drugi za ispiranje i treći je za zaštitu, ali njihova cena prilično prelazi cenu zamene džojstika. Slažem se da ovo nije trajno rešenje ali meni već više od godinu dana rade neke stvarčice koje sam sređivao.

Ivan_KS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Feb 2008. 20:23
Kontakt:

Post od Ivan_KS »

Moj brat je auto limar i ima SE K700i. Naime na poslu ima mnogo prasine sto sitne, sto krupne i naravno dzojstik mu jednog dana nije davao znake zivota. Zvao me je da mi kaze da je dzojstik "mrtav" i da ce da kupi drugi fon. Rekao sam mu da dodje do mene da pokusamo sa WD-40 da uradime nesto. Bio je protiv toga ali je na kraju pristao da probamo. Otvorili smo fon i sa sprejom ocistili ocistili dzojstik. U pocetku nije radio ali posle dva dana je radio bolje od novog. To je bilo 2006. godine, brat i dan danas koristi taj telefon uz povremene "intervencije" sa sprejom.

Odgovori