- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 16:43
- Kontakt:
Zanimljivo je da ponekad tj samo od jedne osobe kada mi stize sms poruka u 80% slucajeva ne cujem zvucni signal kada stigne poruka, jednostavno je nema.. samo mi zasvetli ekran (ponekad cak ni to) i po tome znam da mi stigla nova poruka...
Ili mi se desavalo cak i to da mi stoji koverta gore kao neprocitana poruka i udjem u poruku i tu poruku sam vec negde u proslosti procitala.. i izadjem iz poruke i posle nekog vremena opet koverta i opet ista ta vec procitana poruka..
Ima neko pojma o cemu se radi?
U pitanju je nokia 2310
Ili mi se desavalo cak i to da mi stoji koverta gore kao neprocitana poruka i udjem u poruku i tu poruku sam vec negde u proslosti procitala.. i izadjem iz poruke i posle nekog vremena opet koverta i opet ista ta vec procitana poruka..
Ima neko pojma o cemu se radi?
U pitanju je nokia 2310
Andrejica,
Ajde nam reci koji telefon koristi "ta" osoba.Postoje telefoni koji salju "flash SMS" koja se pojavi na ekranu i to je to.To je mogao Sony J70 i jos po neki model.E sad postoji i aplikacija i za Symbian platformu koja omogucuje slanje "flash SMS".
Ako ti se desava samo od te osobe.....nije do tebe nego do toga sto salje i nema nikakve veze sa software-om tvog telefona.....
pozz
Ajde nam reci koji telefon koristi "ta" osoba.Postoje telefoni koji salju "flash SMS" koja se pojavi na ekranu i to je to.To je mogao Sony J70 i jos po neki model.E sad postoji i aplikacija i za Symbian platformu koja omogucuje slanje "flash SMS".
Ako ti se desava samo od te osobe.....nije do tebe nego do toga sto salje i nema nikakve veze sa software-om tvog telefona.....
pozz
- celtic spirit
- Banned
- Pridružio se: Pet, 27. Jun 2008. 10:55
Isao sam na pretragu i ovo je jedina tema koju sam nasao koja bi odgovarala mom problemu.
Kupio sam juce novi fon3120 i stavio mtskarticu u njega ali se poruke u inboxu ne vide, tj. kao da nisu na kartici. Pre toga kartica je bila u 6111 i 1100. Svaki put su mi poruke(inbox sigurno, barem koliko moze da stane na karticu) bile prikazane na telefonu u kom je kartica, ali sad nije tako, jel zna neko zasto i kako da resim ovaj problem. hvala....
Kupio sam juce novi fon3120 i stavio mtskarticu u njega ali se poruke u inboxu ne vide, tj. kao da nisu na kartici. Pre toga kartica je bila u 6111 i 1100. Svaki put su mi poruke(inbox sigurno, barem koliko moze da stane na karticu) bile prikazane na telefonu u kom je kartica, ali sad nije tako, jel zna neko zasto i kako da resim ovaj problem. hvala....
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Izvadi obavezno karticu iz telefona ako ovo radis inace ode sve i sto se na njoj nalazi...bOOdala napisao:Andrejica, probaj da resetujes fon ...
***Posle ovog reseta obisace ti se sve sa memorije fona***.
celtic spirit, nije to nikakav problem, trebas samo da iskopiras poruke sa sim-a na mem. telefona i to je to. Vecina telefona ne prikazuje odmah poruke sa sim kartice, tako da moras taj deo peske da odradis. Zaboravio sam ali koliko se secam odes u poruke>opcije i tu negde bi trebao da imas copy sim massages to device i to je to
- celtic spirit
- Banned
Ok, znam da treba da iskopiram, ali stvar je sto nikad nisam imao taj problem a setao sam karticu kroz 4-5 telefona, sad mi se pokvario 6111 pa je kartica bila 2 nedelje u 1100 dok nisam kupio 3120. A u Settings za poruke nema opcije za kopiranje
Evo menija za poruke
Message settings>
General settings
Text mesages
Multimedia mesages
e-mail messages
odem ja naravno u Gen. set. a tamo>
Save sent message
Overwrite in sent
Favourite recipient
Font size
Graphical smileys i to je to
ni u text messages nema opcije za kopiranje sa kartice...
Evo menija za poruke
Message settings>
General settings
Text mesages
Multimedia mesages
e-mail messages
odem ja naravno u Gen. set. a tamo>
Save sent message
Overwrite in sent
Favourite recipient
Font size
Graphical smileys i to je to

ni u text messages nema opcije za kopiranje sa kartice...
@all
Ne znam odakle ideja da se poruke mogu kopirati sa kartice na telefon i obrnuto.
To se moze uraditi samo sa imenikom (barem je do sad tako bilo).....
@celtic spirit
Proveri ti druze da li stvarno poruke na toj kartici postoje........
@booDala
Nemoj pisati nesto sto nema veze sa zivotom.Nokiu 2310 nece sigurno tako resetovati to je sifra za Symbian telefone......mozda je jednostavnije da ode u factory reset ukuca 12345 i to je to ali sam vec rekao da nije problem u njenom telefonu jer kako kaze "takve poruke dobija samo od jednog korisnika"
Ne znam odakle ideja da se poruke mogu kopirati sa kartice na telefon i obrnuto.
To se moze uraditi samo sa imenikom (barem je do sad tako bilo).....
@celtic spirit
Proveri ti druze da li stvarno poruke na toj kartici postoje........
@booDala
Nemoj pisati nesto sto nema veze sa zivotom.Nokiu 2310 nece sigurno tako resetovati to je sifra za Symbian telefone......mozda je jednostavnije da ode u factory reset ukuca 12345 i to je to ali sam vec rekao da nije problem u njenom telefonu jer kako kaze "takve poruke dobija samo od jednog korisnika"
- celtic spirit
- Banned
@drgrga trebalo bi da da, jer kad je mts kartica bila u 1100, poruke su se videle, kad sam mts karticu ubacio u 3120 nisu. Kad sam drugu(vip) karticu ubacio u 1100 onih poruka sto mi 'fale' nije bilo sto prostom eliminacijom dovodi do toga da su na mts kartici a ne na telefonu. Sva sreca pa se poruke vide kad karticu stavim u 1100 pa mogu da prepisem sta mi treba.
Eto neka ostane kao mala misterija pa ko zna neka razresi...
i jos mali dodatak, siguran sam da je nekoliko njih spominjalo u vise tema prebacivanje sa telefona na karticu ili obrnuto... jos jedna misterija
Eto neka ostane kao mala misterija pa ko zna neka razresi...

i jos mali dodatak, siguran sam da je nekoliko njih spominjalo u vise tema prebacivanje sa telefona na karticu ili obrnuto... jos jedna misterija
Ne znam odakle vam info da ne mogu da se prebace poruke sa sim-a na tel???!
Naravno da je moguce,doduse u ovom slucaju to i nece mnogo pomoci posto je u pitanju s40,ali na symbian platformi(preciznije 9.1 i 9.2)postoji standardna fabricka opcija za prebacivanje poruka. Znaci nikakva dodatna aplikacija,muljanje... Mozda postoji i na s40 ali nikada nisam probao.
Naravno da je moguce,doduse u ovom slucaju to i nece mnogo pomoci posto je u pitanju s40,ali na symbian platformi(preciznije 9.1 i 9.2)postoji standardna fabricka opcija za prebacivanje poruka. Znaci nikakva dodatna aplikacija,muljanje... Mozda postoji i na s40 ali nikada nisam probao.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Fox,
Ne postoji na S40 (3120c)......... za 9.1 i 9.2 moguce,stvarno nisam zagledao nikad jer mi nije trebalo....uostalom
sto ne bi ovako odradio: Ubaci karticu u neki drugi telefon,kabl,Nokia PC-Suite........napravi beckup(samo SMS).
Napravljeni beckup spuca u 3120 i eto poruka,jedino sto treba naci neki drugi telefon koji mu cita sms a da nije 1100 koji ima jer ga nece zakaciti na PC nikada
Ne postoji na S40 (3120c)......... za 9.1 i 9.2 moguce,stvarno nisam zagledao nikad jer mi nije trebalo....uostalom
sto ne bi ovako odradio: Ubaci karticu u neki drugi telefon,kabl,Nokia PC-Suite........napravi beckup(samo SMS).
Napravljeni beckup spuca u 3120 i eto poruka,jedino sto treba naci neki drugi telefon koji mu cita sms a da nije 1100 koji ima jer ga nece zakaciti na PC nikada