flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Andrejica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 16:43
Kontakt:

Post od Andrejica »

Zanimljivo je da ponekad tj samo od jedne osobe kada mi stize sms poruka u 80% slucajeva ne cujem zvucni signal kada stigne poruka, jednostavno je nema.. samo mi zasvetli ekran (ponekad cak ni to) i po tome znam da mi stigla nova poruka...
Ili mi se desavalo cak i to da mi stoji koverta gore kao neprocitana poruka i udjem u poruku i tu poruku sam vec negde u proslosti procitala.. i izadjem iz poruke i posle nekog vremena opet koverta i opet ista ta vec procitana poruka..

Ima neko pojma o cemu se radi?
U pitanju je nokia 2310

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Problem je sa softverom i ti tu sama teko da ces ista uraditi ...

Andrejica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 16:43
Kontakt:

Post od Andrejica »

Ali moze se popraviti zar ne? lalalallalallalalallalallalallalalalallalalalalalallalalalallalallalalalla

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Andrejica, sve se moze kad se hoce :wink:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Andrejica,

Ajde nam reci koji telefon koristi "ta" osoba.Postoje telefoni koji salju "flash SMS" koja se pojavi na ekranu i to je to.To je mogao Sony J70 i jos po neki model.E sad postoji i aplikacija i za Symbian platformu koja omogucuje slanje "flash SMS".

Ako ti se desava samo od te osobe.....nije do tebe nego do toga sto salje i nema nikakve veze sa software-om tvog telefona.....

pozz

celtic spirit
Banned
Pridružio se: Pet, 27. Jun 2008. 10:55

Post od celtic spirit »

Isao sam na pretragu i ovo je jedina tema koju sam nasao koja bi odgovarala mom problemu.
Kupio sam juce novi fon3120 i stavio mtskarticu u njega ali se poruke u inboxu ne vide, tj. kao da nisu na kartici. Pre toga kartica je bila u 6111 i 1100. Svaki put su mi poruke(inbox sigurno, barem koliko moze da stane na karticu) bile prikazane na telefonu u kom je kartica, ali sad nije tako, jel zna neko zasto i kako da resim ovaj problem. hvala....

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Andrejica, probaj da resetujes fon ukucavanjem *7370#,posle ukucavanja koda ukucas 12345,telefon ce te pitati da li zelis da ga vratis na fabricko,ti ides Yes i to je to. Mislim da ce ti fon posle normalno raditi.

***Posle ovog reseta obisace ti se sve sa memorije fona***.

:wink:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

celtic, odakle ih cita? Mislim da to moze biti problem, ne cita svaki odmah sa sima, vec moras da namestis.
Nokia E71... Elegant, but deadly

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

bOOdala napisao:Andrejica, probaj da resetujes fon ...

***Posle ovog reseta obisace ti se sve sa memorije fona***.

:wink:
Izvadi obavezno karticu iz telefona ako ovo radis inace ode sve i sto se na njoj nalazi...

celtic spirit, nije to nikakav problem, trebas samo da iskopiras poruke sa sim-a na mem. telefona i to je to. Vecina telefona ne prikazuje odmah poruke sa sim kartice, tako da moras taj deo peske da odradis. Zaboravio sam ali koliko se secam odes u poruke>opcije i tu negde bi trebao da imas copy sim massages to device i to je to

celtic spirit
Banned

Post od celtic spirit »

Ok, znam da treba da iskopiram, ali stvar je sto nikad nisam imao taj problem a setao sam karticu kroz 4-5 telefona, sad mi se pokvario 6111 pa je kartica bila 2 nedelje u 1100 dok nisam kupio 3120. A u Settings za poruke nema opcije za kopiranje
Evo menija za poruke
Message settings>
General settings
Text mesages
Multimedia mesages
e-mail messages
odem ja naravno u Gen. set. a tamo>
Save sent message
Overwrite in sent
Favourite recipient
Font size
Graphical smileys i to je to :smutny:
ni u text messages nema opcije za kopiranje sa kartice...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

@all

Ne znam odakle ideja da se poruke mogu kopirati sa kartice na telefon i obrnuto.
To se moze uraditi samo sa imenikom (barem je do sad tako bilo).....

@celtic spirit

Proveri ti druze da li stvarno poruke na toj kartici postoje........

@booDala

Nemoj pisati nesto sto nema veze sa zivotom.Nokiu 2310 nece sigurno tako resetovati to je sifra za Symbian telefone......mozda je jednostavnije da ode u factory reset ukuca 12345 i to je to ali sam vec rekao da nije problem u njenom telefonu jer kako kaze "takve poruke dobija samo od jednog korisnika"

celtic spirit
Banned

Post od celtic spirit »

@drgrga trebalo bi da da, jer kad je mts kartica bila u 1100, poruke su se videle, kad sam mts karticu ubacio u 3120 nisu. Kad sam drugu(vip) karticu ubacio u 1100 onih poruka sto mi 'fale' nije bilo sto prostom eliminacijom dovodi do toga da su na mts kartici a ne na telefonu. Sva sreca pa se poruke vide kad karticu stavim u 1100 pa mogu da prepisem sta mi treba.
Eto neka ostane kao mala misterija pa ko zna neka razresi... :wink:

i jos mali dodatak, siguran sam da je nekoliko njih spominjalo u vise tema prebacivanje sa telefona na karticu ili obrnuto... jos jedna misterija

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

celtic spirit,

Pazi,nije nikakva misterija,postoji mogucnost ali to sigurno ne mozes uraditi kopiranjem sa telefona jer takvu standardnu opciju neces naci......Moguce da postoji da se nadje aplikacija za Symbian platformu koja to radi.

pozdrav,

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ne znam odakle vam info da ne mogu da se prebace poruke sa sim-a na tel???!
Naravno da je moguce,doduse u ovom slucaju to i nece mnogo pomoci posto je u pitanju s40,ali na symbian platformi(preciznije 9.1 i 9.2)postoji standardna fabricka opcija za prebacivanje poruka. Znaci nikakva dodatna aplikacija,muljanje... Mozda postoji i na s40 ali nikada nisam probao.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Fox,

Ne postoji na S40 (3120c)......... za 9.1 i 9.2 moguce,stvarno nisam zagledao nikad jer mi nije trebalo....uostalom

sto ne bi ovako odradio: Ubaci karticu u neki drugi telefon,kabl,Nokia PC-Suite........napravi beckup(samo SMS).
Napravljeni beckup spuca u 3120 i eto poruka,jedino sto treba naci neki drugi telefon koji mu cita sms a da nije 1100 koji ima jer ga nece zakaciti na PC nikada :unsure:

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Evo resenja, celtic spirit, udji u Poruke, pa Opcije - > SIM poruke (trece odozgo) .

Andrejice, ako flashujes softver, trebalo bi da problemi nestanu.

Odgovori