Ne dozvolite da vas "serviseri" deru! Pitajte...

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Zaključana tema

koliko vam se puta desilo da platite skupu popravku u servisu a da posle shvatite da ste mogli proci mnogo jeftinije

Glasanje se završava Uto, 26. Sep 2006. 14:28

nikada
18
72%
nekoliko puta
7
28%
vise od 10 puta
0
Nema glasova
stalno mi se desava
0
Nema glasova

Ukupno glasova: 25

BenDover
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 05. Jul 2007. 19:19

Post od BenDover »

imam problem sa njokiom 6288
elem, brljavi mi ekran,cas ima 'slike' cas nema,cas je naopako za 180stepeni i tako u krug.......
treba mi neka preporuka sta da radim (da li se isplati servisirati ili ne) i gde da radim tj neki korektan servis
hvala unapred

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

BenDover,

Standardni problem:

-Jako cesto sam LCD
-Dosta cesto gornja plocica tastature
-Dosta cesto flet kabl
-Dosta cesto dva emmi filtera na ploci (kod konektora)

Ne bih ti mogao reci sta je dok se sve jedno po jedno ne isproverava.....nekad bude i kombinacija ovog nabrojanog.......stoga ti i cenu ne mogu reci.....

Mogu samo da kazem da je najveci Nokia promasaj u BB5 seriji 6280/6288,stalni je gost po servisima.

pozz

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

drgrga, da li znas nekog ko otkupljuje neispravne (poluispravne) telefone.
Imam jedan takav, p990 :(

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Bekra, pogledaj, imas po svim oglasima i to ljude koji otkupljuju takva cuda :) I ok su cene... Ako ne trazis bas servis :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

A koliko kosta nova (ili polovna) ploca za p990, a ako je moguce, da sve ostalo ostane sa mog telefona?

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Koliko bih ja mogao i ja da prodam svoj poluispravni k750 čisto koliko bih mogao da izvučem vajdu ili u delovima
Nokia Lumia 630

Borka Vucic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Avg 2008. 16:09

Post od Borka Vucic »

Prosuo sam malo vode po telefonu i par tastera mi ne radi od tad. Neko mi rece da treba kontakti da se ociste. Obzirom da prvi put u zivotu nosim telefon na popravku nemam pojma kome da ga poverim. Telefon je Sony-E. K810, ja zivim u Beogradu, blizu Takovske i Cvijiceve, pa ako znate za neki dobar servis u mojoj blizini, recite. I koliko to moze da kosta, onako okvirno? I da li postoji mogucnost da su kontakti pregoreli i da mu nema spasa? :smutny:

ratluci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Avg 2008. 01:52

Post od ratluci »

Na mom qteku 9090 taster "za na dole" i zelena slusalica za javljanje malo teze idu (mora malo jace da se pritisne i da se nadje neki ugao) zna li neko kako da otklonim ovaj problem??

pile24
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Jul 2008. 18:34

Post od pile24 »

trazio sam pomoc na ovom sajtu za NOKIA 6230i zbog slomljenog ekrana.Zato ovo i pisem jer mi se samo jedan lik javio ali pomoc nisam dobio Zato zelim da pomognem svim ljudima jer znam koko izgleda kako je to kad se nesto desi sa telefonom.Slucajno na buvljaku pitam na jednoj od tezgi koja ima i servis i prodaju mobilnih telefona koliko bi kostalo da se zameni bi oje poslovan i bez problema rekao za dan dva da se zavrsi da bi se sokirao cenom naravno niskom a pre toga kada sam pitao u par ovlascenih servisa,nemamo odmah moramo da narucimo i tko te price koje su stizale cifre do 120 eura pa onda otprilike koliko kosta kostalo bi me duplo skuplje pa i vise. Tako da ljudi znaju kako treba da se pripreme za dranje i guljenje koze....

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

pile24,

Inace kako si ?
Ko ti rece da je ta cena(120 eura),pa oni su deraci stvarno,evo da si se javio ja bih ti poklonio taj LCD,veruj mi niko nije trazio vec mesecima.
Gde ti zivis zemljace ?

Alexandar.b
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Nov 2008. 04:01

Post od Alexandar.b »

Imam problem sa k850: na svakih 2 do 15 sekundi ekran se iskljuci, ali tipke i dalje svetle. Zatim moram da sacekam da se i tipke ugase da bih ponovo mogao da vidim sliku (kada pritisnem neko dugme). Nekada je slika vidljiva 15-ak sekundi, a nekad se iskljuci vec posle 2 sekunde. Inace, telefon je u funkciji i kada se iskljuci ekran. Kada ekran stavim ispod jakog svetla po malo vidim sliku. Takodje, primetio sam da se ekran gasi samo kada pritisnem neku tipku. Ako pritiskam samo 'soft keys' normalno radi. Kada pustim neki clip takodje normalno radi. Sta da radim? Update-ovao sam software, ali nisam resio problem. Na nekim stranim forumima nasao sam 10-ak (!) (npr: https://www.fixya.com/secure/support/t9 ... y_problems) njih koji se zale na isti problem.

ssljuka
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Dec 2008. 15:33

Post od ssljuka »

Posedujem Nokiu 6600 slide, i vec nekoliko dana bezuspesno "googlam" u potrazi za product codom za nase podrucje. Inace, aparat koji posedujem ima samo engleski i nekoliko "kineskih" jezika. Dosada sam uspesno "preveo" na nas jezik nekoliko razlicitih Nokija uz pomoc product coda i nokia software updatera, naravno, nss-a!
Znaci zapeo sam kod product coda! Molim bilo koga za pomoc! Unapred zahvalan.

StGerman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Dec 2009. 16:12

Post od StGerman »

Cao,
imam problem sa SE w880i. Telefon je ranije znao da zakuje ali sam mu vadio bateriju,vratim i sve radi,medjutim u zadnje vreme nece dugo da radi,vec brzo zakuje. Nije hteo ni da se puni isto dugo,stavim na punjac krene i posle 5-10 min ukoci. Nekad se pojavi i crvena lampica koja treperi na c. Neki kazu da je hladan lem na procesoru ili flash chipu i da to mnogo kosta,tacnije 40 evra,sto je mnogo za popravku. Bio bih zahvalan na savetu.
Hvala :wink:

Zaključana tema