Problem sa Nokia 5220XpressMusic
Problem sa Nokia 5220XpressMusic
Pozz..Kao sto pise u naslovu imam problem sa 5220(iz Telenora)!Nece da mi radi kamera,kad god je ukljucim javi se"fotoaparat na cekanju" i pojavi se ikonica sa precrtanim aparatom
I jos nesto..na moju 062 karticu telefon ne radi a na bratovu takodje 062 radi,pozivi,muzika...!!!Moja kartica je 100% ispravna,stavljao sam je u vise telefona i sve je ok..molim za pomoc..

- micro service
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 20. Nov 2009. 10:12
- Kontakt:
drgrga, како знаш да је хардвер?
На неким сони ериксон телефонима то се десавало а проблем је софтвер био,мада ово је нокиа и нисам чуо за то са камером (можда пар пута)
и мислим да би ово можда могло да се реши флешом...
presretac, пробај ти прво флеш па види дал ради,ако не онда сервис,али ипак прво пробај апдејт преко нокиа софтвер апдејтера а ако не знаш однеси тамо у теленор бесплатно ће ти флешују ако је под гаранцијом!

На неким сони ериксон телефонима то се десавало а проблем је софтвер био,мада ово је нокиа и нисам чуо за то са камером (можда пар пута)
и мислим да би ово можда могло да се реши флешом...
presretac, пробај ти прво флеш па види дал ради,ако не онда сервис,али ипак прво пробај апдејт преко нокиа софтвер апдејтера а ако не знаш однеси тамо у теленор бесплатно ће ти флешују ако је под гаранцијом!

Nokia 6220 Classic
Godzilla,
Znam prosto iz desetogodisnjeg iskustva...
U pravu si da se to hoce desiti kod SE ali ovo je Nokia.
Svaki proizvodjac ima svoje cake,tako da tacno znam sta moze da bude.
U svakom slucaju nek ga fleshuje,pa ako ga jos kokne onda ce da mu naplate vracanje iz mrtvih pa plus na to popravku camera ic.
pozz
Znam prosto iz desetogodisnjeg iskustva...
U pravu si da se to hoce desiti kod SE ali ovo je Nokia.
Svaki proizvodjac ima svoje cake,tako da tacno znam sta moze da bude.
U svakom slucaju nek ga fleshuje,pa ako ga jos kokne onda ce da mu naplate vracanje iz mrtvih pa plus na to popravku camera ic.

pozz
presretac,
Nije nikakva misterija.....kao sto kolega gore rece imas dva problema koja nemaju veze jedan sa drugim a i isto tako ni sa softwareom.
-Po meni (mada ti tvrdio suprrotno) telefon je bio u dodiru sa vodom.Zasto to mislim ? Zato sto vecina vas verovano ni ne zna da je telefon " pokupio kondenzaciju".Desavalo mi se x puta gde su se ljudi kleli da nije bio u vodi (i stvarno nije) ali kada bih ga otvorio pred njima mogli su se uveriti (cak im dam da pogledaju kroz mikroskop) tragove sithih kapi koji su unistili sitne elemente.
- Druga varijanta je da ti je telefon ispao nekad isto tako radio neko vreme do momenta kad se tada nacheti mikrometarski spoj sad prekinuo i to je to.eto kvara
U svakom slucaju to sto ti ne radi kamera problem je oko kola za kameru.
To sto ti nekad ne cita neke kartice ili je do SIM Emmi-filtra ili negde oko onog njegovog glupog mehanizma za karticu kao sto je i na 5310,7210 itdddd gde se vrlo lako odlepi od kucista pa neke kartice ne nalegnu dobro na kontakte.
KONACNO shvatite,danasnji mobilni telefoni su uradjeni od elemenata koji su toliko sitni da se sve mora raditi pod mikroskopom.Jednan chip sada je veliki citavih 1x1 mm (milimetar
) jer kako bi inace sve to sto ima stalo na tako malu PCB.Debljina PCB(ploce) je toliko smanjena da je dovoljno jace uvijanje i neki vod puca definitivno.....opet na racun izgleda dizajna a KVALITET ?
STA TO BESE ?
pozz
Nije nikakva misterija.....kao sto kolega gore rece imas dva problema koja nemaju veze jedan sa drugim a i isto tako ni sa softwareom.
-Po meni (mada ti tvrdio suprrotno) telefon je bio u dodiru sa vodom.Zasto to mislim ? Zato sto vecina vas verovano ni ne zna da je telefon " pokupio kondenzaciju".Desavalo mi se x puta gde su se ljudi kleli da nije bio u vodi (i stvarno nije) ali kada bih ga otvorio pred njima mogli su se uveriti (cak im dam da pogledaju kroz mikroskop) tragove sithih kapi koji su unistili sitne elemente.
- Druga varijanta je da ti je telefon ispao nekad isto tako radio neko vreme do momenta kad se tada nacheti mikrometarski spoj sad prekinuo i to je to.eto kvara
U svakom slucaju to sto ti ne radi kamera problem je oko kola za kameru.
To sto ti nekad ne cita neke kartice ili je do SIM Emmi-filtra ili negde oko onog njegovog glupog mehanizma za karticu kao sto je i na 5310,7210 itdddd gde se vrlo lako odlepi od kucista pa neke kartice ne nalegnu dobro na kontakte.
KONACNO shvatite,danasnji mobilni telefoni su uradjeni od elemenata koji su toliko sitni da se sve mora raditi pod mikroskopom.Jednan chip sada je veliki citavih 1x1 mm (milimetar

STA TO BESE ?
pozz
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Dobro ljudi rekose, ali ja sam imao frenda koji se kupao u kupatilu... Telefon nije ni pipnuo rukom ali je bilo puno vlage i pare... Radio je tel par dana i poslije toga nista... Kad ga je majstor otvorio... a unutra malte ne... rdja!
I to se zna desiti ! 

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Majstor je ustanovio da nije to toliko velik kvar ali on to ne moze da opravi i da bi bilo bolje da telefon odnesem u BG ili NS
A na koje modele odgovaraju delovi sa moje 5220,jer mi je na njoj super baterija,nov punjac,nov ekran pa rekoh ako nadjem neki nekompletan da se sklopi nesto
ili ako nekome treba ova moja za delove...

A na koje modele odgovaraju delovi sa moje 5220,jer mi je na njoj super baterija,nov punjac,nov ekran pa rekoh ako nadjem neki nekompletan da se sklopi nesto