unlockingTelenorNokia6120.otkljucavanje-dekodiranje,pomoc
unlockingTelenorNokia6120.otkljucavanje-dekodiranje,pomoc
imam nokiu6120 iz telenora, kojoj je istekao pretplatnicki ugovor od dve godine. namerno iz razloge garancije, mogucnosti i opcija(naime cuo sam da:
Originalni Softwer bolje radi nego dekodirane verzije koje su uglavnom starije
2. Sve funkcije telefona ostaju (kod dekodiranih često nerade sve ili ograniceno))
nisam hteo da je dekodiram-otkljucavam ranije. sad bih želio ipak da mogu koristiti telefon i sa drugim karticama - (066 kontrolu troskova sam uzeo). sad ne znam dal u telenoru hoće da daju kod za otkljucavanje telefona nakon isteka ugovora i redovno podmirenih racuna?
ps. imam iskustva u EU, sam nakon isteka ugovora od 6 meseci automatski dobijao kod koji se ukuca zajedno sa imei brojem, i telefon bi bio otkljucan - bez da izgubim kontakte, poruke, dokumenta i sl. sto mi je jako bitno(ako bi placao servisu kažu da bi izguio sve podatke s telefona).
telenor mi ništa na konto toga - unlocking coda, nije javio. niti jos odgovara na slicne upite.
dal neko zna kako otkljucati n6120 ili ima slična iskustva.
hvala unapred.
Originalni Softwer bolje radi nego dekodirane verzije koje su uglavnom starije
2. Sve funkcije telefona ostaju (kod dekodiranih često nerade sve ili ograniceno))
nisam hteo da je dekodiram-otkljucavam ranije. sad bih želio ipak da mogu koristiti telefon i sa drugim karticama - (066 kontrolu troskova sam uzeo). sad ne znam dal u telenoru hoće da daju kod za otkljucavanje telefona nakon isteka ugovora i redovno podmirenih racuna?
ps. imam iskustva u EU, sam nakon isteka ugovora od 6 meseci automatski dobijao kod koji se ukuca zajedno sa imei brojem, i telefon bi bio otkljucan - bez da izgubim kontakte, poruke, dokumenta i sl. sto mi je jako bitno(ako bi placao servisu kažu da bi izguio sve podatke s telefona).
telenor mi ništa na konto toga - unlocking coda, nije javio. niti jos odgovara na slicne upite.
dal neko zna kako otkljucati n6120 ili ima slična iskustva.
hvala unapred.
blitva,
Sve sto si gore napisao i cuo nije istina......Dekodiranje apsolutno ne ostavlja nikakve posledice po pomenuti model.Neko te slagao.
Sto se tice Telenora i tvog iskustva u EU ovde neces dobiti kod.
Odnesi u neki bolje opremljeni servis i odradi unlock po vrlo pristupacnoj ceni i budi srecan sto se uopste moze i uraditi....
pozz
Sve sto si gore napisao i cuo nije istina......Dekodiranje apsolutno ne ostavlja nikakve posledice po pomenuti model.Neko te slagao.
Sto se tice Telenora i tvog iskustva u EU ovde neces dobiti kod.
Odnesi u neki bolje opremljeni servis i odradi unlock po vrlo pristupacnoj ceni i budi srecan sto se uopste moze i uraditi....
pozz
da, 10E je otkljcavanje. nije ni jeftino sobzirom da se u servisu za taj model ne moze dobiti ni 50, i to u robnoj razmeni. znaci 20% cene telefona i vise, he he - eu standardi.
grga, hvala na infou. nisam znao za telenor da su takvi kloshardi i lopovi, pa koja je poantna onda ugovora?
ps. sta ti znaci: 'budi srecan sto se upste moze i uraditi...'?
nisam serviser, al mislim da to nije neka mudrost?
do sada sam promenio bar 4 telefona s ugovora i otkljucao u 10sec.
grga, hvala na infou. nisam znao za telenor da su takvi kloshardi i lopovi, pa koja je poantna onda ugovora?
ps. sta ti znaci: 'budi srecan sto se upste moze i uraditi...'?
nisam serviser, al mislim da to nije neka mudrost?
do sada sam promenio bar 4 telefona s ugovora i otkljucao u 10sec.
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Zligor, a kako mislis da ce "sam da se dekodira"? Naravno da nece i naravno da je dozivotno kodiran, posto Telenor ne daje unlock kod, osim ako se ne dekodira u nekom servisu.
"Lock" nema vremenski limit, uostalom isti telefon mozes kupiti i sa ugovorom na 24mes i na 12mes, zar mislis da ce da prave dve verzije firmvera?
"Lock" nema vremenski limit, uostalom isti telefon mozes kupiti i sa ugovorom na 24mes i na 12mes, zar mislis da ce da prave dve verzije firmvera?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Zligor, da li si ti, pre nego sto je isteklo dve godine ugovora, probao da koristis karticu drugog operatera? Odnosno da li si siguran da je telefon uopste bio zakljucan na mrezu tog operatera?
Telefon nema nacina da "zna" da je tebi istekao ugovor i da se "sam dekodira". Teorijski je mozda moguce u firmveru napraviti "tajmer" koji odbrojava vreme od prvog ukljucenja do isteka ugovora, ali sumnjam u takvo nesto. Ostaje ti unlock key, koji ti operater moze da da ako zeli i dekodiranje. Istina neki operateri i neki telefoni podrzavaju "OTA unlocking" gde se, na zahtev korisnika po isteku ugovora, salje konfiguraciona poruka za otkljucavanje. 99.9999% sam siguran da nijedan od nasih operatora to ne radi.
Telefon nema nacina da "zna" da je tebi istekao ugovor i da se "sam dekodira". Teorijski je mozda moguce u firmveru napraviti "tajmer" koji odbrojava vreme od prvog ukljucenja do isteka ugovora, ali sumnjam u takvo nesto. Ostaje ti unlock key, koji ti operater moze da da ako zeli i dekodiranje. Istina neki operateri i neki telefoni podrzavaju "OTA unlocking" gde se, na zahtev korisnika po isteku ugovora, salje konfiguraciona poruka za otkljucavanje. 99.9999% sam siguran da nijedan od nasih operatora to ne radi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
hvala ljudi.
moram prizant da sam 1.x ovde i zadovoljan ekipom s foruma.
ps. na netu je gomila stranica s (besplatnim i charging) kodovima... samo se ukuca imei,i ime mreze
kaze salju kod odma.
sad ne znam dal to stvarno radi i dal je neko probo?
pps. znam da ne valja ukucat pogresne kodove zaredom...
mozda ako im se posalje lova, onda i oni tebi pravi kod?
ne verujem nesto u besplatne stvari sa neta.
moram prizant da sam 1.x ovde i zadovoljan ekipom s foruma.
ps. na netu je gomila stranica s (besplatnim i charging) kodovima... samo se ukuca imei,i ime mreze
kaze salju kod odma.
sad ne znam dal to stvarno radi i dal je neko probo?
pps. znam da ne valja ukucat pogresne kodove zaredom...
mozda ako im se posalje lova, onda i oni tebi pravi kod?
ne verujem nesto u besplatne stvari sa neta.
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Nećeš da platiš 10e servisu a hoćeš da daš preko neta nekom prevarantu kome ne možeš da udješ u trag a kamoli da mu izvučeš pare ako ne pošalje ili ne radi kod? ? ?
E svašta
Uostalom dobio si odgovor, ako hoćeš nosi tel u servis ako ne...
Tema na lock
E svašta
Uostalom dobio si odgovor, ako hoćeš nosi tel u servis ako ne...
Tema na lock
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.