HTC desire deblokiranje Network-a

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
andry
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 03. Okt 2010. 23:20

HTC desire deblokiranje Network-a

Post od andry »

Kupila sam HTC desire u Beogradu kod osobe privatno ali zivim u inostranstvu i nemogu da koristim telefon sa svojom SIM karticom (osim sa Telenorovom kad sam bila u Beogradu)...
Telefon pri paljenju trazi Unlock network SIM code...

Dali postoji nekakva mogucnost da se to "skine"?
Moze li li mi neko pomoci?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

naravno da moze cena dekodiranja,iliti skidanja netvork koda je oko 40e!!!
mislim da svaki malo jaci servis moze to da odradi bez problema!!!

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Nazalost ja nemam pristup tim servisima u inostranstvu...ove je zabranjeno zakonom da telefon bude SIMLOCK...

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Ako nije problem, kazi nam odakle si pa da vidimo sta se moze uraditi !

Nema veze odakle si, sve se moze srediti !

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Puno hvala! Zivim u Belgiji...zvala sam ovde i HTC direktno i lokalnog provajdera ali niko ne moze da mi pomogne...svi me salju kod Telenora a ja ne planiram vise za Bgd ove godine...

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Telenor ti ne moze pomoci. Veceras cu ti poslati link ka jednom sajtu, kojem mozes platiti (karticom) i dobiti kod za svoj telefon.

P.S. Sto se tice Telenor SR, tu se neces "ovajditi" jer oni nemaju ugovornu obavezu da ti daju-prodaju "unock" kod.

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

HVALA
Telefon nije kupljen kod Telenora vec kod privatnog lica...moja greska... :smutny: a osoba je ocigledno "zaboravila" da kaze da je telefon blokiran... :x :x :x

Edit:
Kod Telenora su mi rekli da je uzalud traziti kod preko interneta,da se mobilni mora prikljuciti na soft (kod njih!!!!) jer kod za otkljucavanje nije vezan za IMEI... :cry: :cry: :cry:
Sta sad????

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

andry,

Ajde ovako.......

Kolega cyber ti je lepo objasnio i TO JE tako !!!!!!!!

Telenor SRB nema nikakvu obavezu da tebi dekodira telefon,jer ga zato i zakljucavaju (zamisli ti uzmes kod njih telefon na rate i jeftinije na odredjeni paket sa svim pogodnostima i onda ne koristis njihovu mrezu,nego ubacis karticu konkurentskog provajdera).
Ne zalazim u to kako je u Belgiji ali u velikoj vecini drzava ovoga sveta je tako,s tim da kod nekih imas pravo da dobijes kod kada putujes,to jest kada ces ulaziti u roaming,isto tako neki se obavezuju da ti daju kod posle isteka ugovora od 24 meseca.

Ta prica od njih je smesna i zaboravi na nju.......

Dakle,jos jednom : Moras platiti dekodiranje !
I jos nesto.......ubuduce kada kupujes telefon,prvo proveris da li je zakljucan,a jos pre da li se dati model UOPSTE MOZE I DEKODIRATI.Znas li kooliko ljudi dnevno dodju i pitaju za dekodiranje nekog telefona koji su dobili za male pare na ugovor i kada cuju cenu od 50 eura i cekanje od 10 dana,samo sto ne padnu u nesvest....
Dakle,nije sve tako jednostavno kako izgleda......

Pozdrav

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Problem nije platiti dekodiranje, problem je naci nekog ko to moze "na daljinu"...tj. da ne moram zato da putujem 2000km tamo i nazad da bi se telefon prikljucivao na soft...
Videla sam masu sajtova gde nude kodove ali nemam poverenja u placanje preko interneta.
Naravno placanje dekodiranja u Beogradu na ruke nije nikakav problem.

Sto se tice "zakljucanog" telefon, nisam ni znala da se to radi i da se to moze jer je telefon placen punu cenu i kupljen preko ovog istog sajta bez ikakvog paketa.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

andry,

Dakle,odgovor si sama sebi dala....
Da ne bi putovala i trazila gde da uradis dekodiranje,onda moras to ipak uraditi preko interneta....

Saljem ti na pm link...

pozz

alekciric
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Sep 2010. 19:01

Post od alekciric »

Posto vidi da je devojka pitala za dekodiranje i ja cu verovatno imati slicnu situaciju posto kupujem tel od nekog lika koji je uzeo od tlenora pa ga sada prodaje. Neko mi je rekao da moram tel da otvorim da bi ga otkljucao za bilo koju mrezu pa me interesuje da li to mora bas tako da se radi ili moze preko tih kodova?

Mislim na htc desire

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Ovaj odgovor je stigao upravo iz Srbije:

Prvo izvinjenje sto kasnimo sa odgovorom.
Na zalost ne moze da se otkljuca na taj nacin Vas telefon, jednostavno ne moze niko doci do kodova iz Telenora za HTC modele. Jedini nacin je da se aparat dostavi do servisa i da se otkljuca. Inace cena otkljucavanja za Vas aparat je 45e.

Isto i od HTCCODE i GSMLiberty: Not possible to unlock Telenor Serbia with a code.

Servis Profitel : dekodiranje "na daljinu" je nazalost nemoguce u vasem slucaju,
Telenor je menjao SIM network codove koje HTC generise, pa je neophodno da se konektuje na nas softver i kalkulacija na osnovu IMEI-a nije moguca...

:dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

andry,

Zao mi je ako je tako.....znaci sada u prvi ozbiljan servis (znam da je to u nekoj drugoj drzavi ali si u EU),pa na otvaranje

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Za sada bez uspeha u Belgiji...telefon sam trebala juce da podignem ali nisu uspeli da ga deblokiraju....preko koda definitivno ne moze!
Sada cekam do utorka da probaju sa Softom...ako i to ne upali onda direktno u kantu za djubre!!!!!! :x :x :x :x :cry:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

andry,

Nemoj u kantu,posalji ga meni,nece da mi skodi.....pomozi sirotinji :)

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Posto za sada nijedan soft ne postoji za otkljucavanje Telenor Srbije, probala i sa TURBO SIM unlock karticom ali nazalost bezuspesno...

Dali neko mozda ima jos neki predlog koji bi eventualno mogla da probam?????

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

andry, telefon se MOZE otkljucati ALI se mora fizicki OTVORITI tako da na garanciju prodavca (ukoliko je imate) mozete zaboraviti...naravno Garancija na obavljene radove je tu.
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Ok. Gde to moze da se obavi posto su me vecina "servisa" odbila jer je navodno nemoguce za sada deblokirati Telenor Srbiju?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

andry, proverite PP.
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

andry
Novajlija
Novajlija

Post od andry »

Hvala na PP.
Pokusacu da ga nekako dostavim do Bgda posto ja za sada ne planiram na tu stranu.
Uspela sam da ga nekako "pokrenem" sa Turbo sim karticom (radi 1x od mugucih 20 pokusaja) ali mi cita karticu kao da je Roaming i nemoguce me je zvati. Ja mogu da zovem, da saljem i primam sms poruke...
Veoma cudno...

Odgovori