Samsung i900 omnia - Problem sa tachom -

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Jovancevic90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Jan 2010. 17:22
Kontakt:

Samsung i900 omnia - Problem sa tachom -

Post od Jovancevic90 »

Imam problem sa tachom, pao mi je nekoliko puta i od tada sam primetio da kada hocu da kucam na qwert tastaturom umesto npr a ukuca s ili d. Pa ako neko zna koliko bi me kostala popravka i da li je to uopste moguce da se uradi ? hvala unapred. . .

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Jovancevic90, mozda nece pomoci, ali da li si probao da odradis kalibraciju touchscreen-a? Start->Settings->System->Screen pa izaberi "Align Screen".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Jovancevic90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Jan 2010. 17:22
Kontakt:

.

Post od Jovancevic90 »

Ma probao sam, sada ne mogu ni da odradim to, ne moze da pogodi onaj krstic koliko je "precizan" ne znam sta da radim u pm. . . a mislis da je nemoguce da se popravi?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Jovancevic90, nista nije nemoguce - pitanje je samo koliko kosta. A tu ce ti informaciju neko vec dati.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

micro service
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Nov 2009. 10:12
Kontakt:

Post od micro service »

touch screen za omniu kosta oko 3500 din, i svaki bolji servis ce ti to odraditi za manje od sat vremena
pozdrav :)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Jovancevic90
Imala sam ja identicno iskustvo sa svojom Omniom, s malom razlikom sto meni nije ispala nego nekom drugom ocigledno posto sam kupila polovan telefon, kucanje u landscape mode-u je bilo potpuno nemoguce, vrlo cesto su i neke osnovne operacije u portrait mode-u bile nemoguce, tipa hocu da prebacim ikonicu iz levog gornjeg ugla negde drugde.. nije bilo sanse da je "uhvatim" i prevucem jer mi prepoznaje dodir negde na 1/3 sirine displeja a ne tamo gde mi je prst :/
Pokusala sam bila sve, od kalibrisanja ekrana nebrojano puta, menjanja registry vrednosti za TS.. nista nije pomoglo, ili je imalo kratkotrajan efekat, a onda opet isti problemi. Dok na nekom od foruma nisam pronasla resenje a to je Touch Screen Digitizer Replacement :) Masa ljudi se zalila na ovaj problem, proklinjala i kalibraciju, i telefon i sve.. da bi na kraju zamena ovog dela resila sve probleme a razlika u funkcionisanju telefona (tj. touchscreen-a u ovom slucaju) je bila noc-dan.
Dakle, ne trosi uzalud vreme jer ti nista nece pomoci, zamena sa servis uslugom me sve skupa kostala 2000rsd i telefon radi kao sat ;)

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Citajuci ove postove mislim da sam vec i ja na pola puta resenju mog problema samo zelim da mi to neko eventualno potvrdi. Kako rece N-tchbl, Touch Screen Digitizer Replacement je mozda kljuc. Ovde viewtopic.php?p=261248#261248 sam objasnio moj problem sa Touch screen-om a ovde http://www.youtube.com/watch?v=uBB_WkEpWvI na YouTube snimio i postavio da se bolje vidi na koji nacin brlja ekran. Znaci, uradio sam hard reset, stavio novi Rom, Align screen pokusavao najmanje 10 puta i nista. Status Quo. Da li je zamena Digitajzera resenje ili jos uvek moze nesto da se odradi softverski?

Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Jul 2011. 17:04

Post od offline »

Pošto su odgovori od pre godinu dana,da li neko zna koliko je sada zamena digitizera za i900?I ako znate za neki provereni servis,ako ne ovde onda na pp.Unapred hvala.

Odgovori