Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

varicak, pa oni kad promene tablicu sa delovima ostaje jos ekran. Samo da je ta tablica komplet nova onda se dobija dosta podnovljen telefon.
Mozda i gresim ali drgrga ce nam napisati.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

dzonsi, ti si sve u pravu. Ali ne treba ni tvoj, ni moj problem da bude kada kupimo telefon koji izdrzi mesec dana. To je stvar koju prodavac telefona treba da resi sa dobavljacem. Tebi garanciju dalje dobavljac. Zato nikada telefon, ako nije naznaceno da tako mora, ne nosis kod prodavca da salje telefon na servis, jer mislim da u vecini slucajeva napakuju price da bi zastitili sebe a tebe ostetili. Koliko sam ja pratila varickove postove isprva nije vise bilo smetnji, nije mogao da zna odmah. Ocigledno je da nisu strucni da utvrde problem kako valja.
I super je sve resiti zamenom maticne ploce. Pa koliko je onda ispravan telefon koji sam kupila koji je radio 24 dana? Znate ono, kupite auto, cujete nesto u haubi i kao malo da vam zamenimo motor. Isto je to, jer cemo vam staviti original fabricki. Hm da... :dry:
Nokia 6600 slide; Nokia E72

tatjana94
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Sep 2011. 21:34

Post od tatjana94 »

Imam samsung 3350 chat(kupila sam ga pre dve nedelje). Kad me neko zove,telefon se sam iskljuci i upali. Poruke su ok,jedino ovi pozivi. Onda kad odem tamo u alarme pa kreiraj isto se iskljuci,kad iskljucim zvuk,hocu da namestim vibraciju,opet se iskljucuje. Jel zna neko o cemu se radi? Hvala unapred.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

leonine, koliko sam citao to bi novi zakon trebao da resi,da u prvih ne znam koliko dana ili meseci ako se nesto pokvari oni moraju da ti daju novi telefon a ne da popravljaju taj,ali ovo je Srbija...Upravo se to desilo jednom liku koga znam,kupili novi Rav4,izvezli ga iz salon auto trosi ulje,motor se raspada,i naravno novi im nisu dali...

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Lepo si rekao dzonsi, ovo je Srbija. Novi zakon postoji, postoji ih jos gomila ali nazalost kod nas te zakone nema ko da sprovodi. Po novom zakonu unutar 6 meseci od datuma kupovine, ako se uredjaj pokvari, znaci ako nije do tebe da si ga ti nepravilnim koriscenjem pokvario, duzni su da ti uredjaj zamene novim ako ti to zahtevas ili da ga salju na servis ako si saglasan sa tim. Po meni je bolja varijanta da ti lepo sam nosis telefon u servis, ukoliko nije precizirano da prodavac salje telefon na servis. To ti kazem jer smatram da ako ga odneses kod prodavca kako on da bude siguran da je telefon neispravan, da ti nisi nesto uradio? On ga mora proveriti. Time mu dajes prostora da obori garanciju. Izmisle ti neku vlagu, ostecenu maticnu plocu, otvarano od stane trecih neovlascenih lica, itd.. Mozda sam paranoicna, ali mislim da su na sve spremni pogotovo kada su skuplji telefoni u pitanju. Neko moje misljenje.
Al' nadam se da ima izuzetaka i malo nade za nas korisnike. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da cesto im je opravdanje vlaga ali nije da branim servisere ali puno puta nismo ni svesni da nasim postupcima nekako dospe vlaga u telefon.
Prvi i najcesci je u zimskom periodu kada iz hladne prostorije se udje u toplu i jos gore telefon iz torbe ili spoljnjeg dzepa jakne izvadi i stavi na sto. To je katastrofalni potez za telefon. Zato je u zimskim mesecima dok smo napolje najbolje telefon nositi u nekom unutrasnjem (toplijem) dzepu i po ulasku u prostoriju nevaditi telefon ako se nemora odmah.

Drugi slucaj je znoj u letjim mesecima koji isto vrlo lako moze uci u telefon.

Elektronika je vrlo osetljiva njoj zna da zasmeta i staticki elektricitet koji ima svaki covek pa ako pri radu majstor nebude pazljiv moze da osteti razna itegralna kola.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

To si u pravu. Vecina ljudi ne nosi telefon u futroli nego po dzepovima od jakni, pantalona, torbama. Svasta dospe u njih...tecnost (razna :D ), prasina, mrvice...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

deksicom,

Bas tako,i sam sam se sebi cudio letos kada sam pricao malo duze na cega mi je licio telefon,samo sto nije znoj poceo da kaplje sa njega.....

U 50-60 % slucajeva kada otvorim telefon,naidjem na bar jedan trag vode,znoja itd,itd......nekad je bezazleno a nekad udje bas tamo gde ne treba.Toga su svesni ovlasceni serviseri pa im je vrlo lako da poniste garanciju cim nesto vide a vide dobro jer se radi mikroskopom.... :D

E sad..... ja se jos uvek pitam zasto su proizvodjaci tako konstruisali taj uredjaj da bas tako lako sve to prodire u njega....da li se imalo na umu to da se daje 2-godisnja garancija i da su to 2 leta i dve zime......xmmmm :?

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

radi se o ovom telefonu
http://www.zdnet.co.uk/reviews/smartpho ... -39181182/

interesuje me da li je moguce zameniti rom.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Zligor,

Da moguce je..... pozz

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 13:49

Post od mvasqez »

Imam 6500 classic i jedva cujem sagovornika kada razgovaram. Pojacano je do kraja, zamenio sam slusalicu i opet se jedva cuje? U cemu je problem? I ne radi kamerica, pokazuje crno i pise camera on standby?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mvasqez,

1.Audio kolo, popravka oko 10e
2.Kamera....kamera kontroler,sama kamera,moguca vlaga na nekom mestu.....svasta nesto,dok se ne vidi ne moze niko odmah reci sta je kvar.

Ols
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2011. 01:15

Post od Ols »

htc hd, presstala da radi kamera, pise unable to initialize camera, nekad se i startuje ali nema slike samo crn ekran, hard resetovan, flashovan rom radio, nista ne pomaze, koliko bi kostala popravka posto je ocigledno hardwerski problem i gde moze u bgu da se uradi ?

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Evo ga Zakon o zaštiti potrošača: http://www.kudaukupovinu.rs/images/zako ... rosaca.pdf

Nigde ne mogu da nađem to da ako se pokvari u prvih 6 meseci da mora da ti daju nov uređaj.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

siki069,ma zakon je truba objasnjen. Poslacu ti ja ako hoces na mail komentar o zakonu iz privrednog savetnika. Tu sve lepo pise. Ostavi mail na pp ako hoces.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

drgrga, Nokia 5130 XpressMusic - naprasno počela da se gasi sama od sebe...:( Samo se upali i tako par sekundi i ugasi se...:( Prethodno nije pala niti se pokvasila...:( Šta bi moglo da bude u pitanju?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Ninolina,

1. Da li proban softwer(flesovanje) ? Ako jeste,i opet isto......
2. Da li se gasi u tacnom vremenskom razmaku(svaki put na nekih 30 sec),ako da,aktiviran watch dog(pukla sec.zona),ako ne......
3. Da li se gasi mozda u pozivu (predaja vuce preteranu struju i baterija to ne moze da izdrzi)...
4. Da li se ugasi i upali ili se samo ugasi,i mora se opet paliti ?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

drgrga,

1. nije probano flashovanje a ni reset kako bi pokušali da spasimo podatke
2. gasi se odmah nakon uključivanja, tj. stoji uključen samo 10-tak sekundi i onda se ugasi
3. ne može sa njega ni da se pozove niti bilo šta drugo jer se gasi odmah nakon paljenja
4. samo se ugasi i mora se ručno ponovo uključiti, nije u pitanju konstantno restartovanje već baš gašenje...

Možda je ovo isto važan podatak - telefon je neposredno pre ovog problema sa gašenjem nekoliko puta prijavio da je memorija puna... Jedini slučaj kada se telefon ne gasi je ako se izvadi SIM kartica i kada se telefon uključi pojavi se na ekranu pitanje da li da ga uključim bez SIM kartice, i ako ga ostavim na ovom ekranu on se ne gasi...

Hvala na odgovoru...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

99.99% se oprosti od podataka iz memorije telefona: poruke, kontakti, slike, pesme...
Sve što je bilo na mSD i SIM kartici će ostati.
Flešovanje mu ne gine.
Mora u servisu na box jer ne može da se uspostavi USB konekcija sa telefonom u takvom stanju.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

bas tako nekako.......
Morace flashovanje....

U nekom boljem servisu pitajte da li mogu da vam izvuku imenik(kada telefon ulazi u local mode onda moze da se iscupa sta treba) uistinu ne svaki put.......ipak pitajte.
Kao sto kolega rece unapred se oprostite od podataka, dobrih 99% da nece moci da se izvuce
:unsure:

Odgovori