Samsung S5230 neće da se uključi

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
aleksandar-
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2011. 17:37

Samsung S5230 neće da se uključi

Post od aleksandar- »

Pokušao sam da flešujem softver koristeći instrukcije sa nekog sajta.
Prilikom flešovanja loader je prijavio grešku i nakon toga sam diskonektovao telefon i on više ne može da se uključi, niti može računar da ga prepozna...
Zna li neko mogu li da napravim telefon sam, da ga ne nosim u servis?
Aleksandar.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

aleksandar-, da napravis telefon sam ? ;-). Pa ako bas hoces da sam napravis telefon treba ce ti dosta toga, neki softver za projektovanje digitalnih kola, znanje iz elektronike i telekomunikacija, komponente, oprema za izradu viseslojne stampe, oprema za "lemljenje" SMD kola i svasta nesto.

Ako hoces samo da sam popravis telefon, onda mozes da probas da ga prebacis ponovo u rezim za "emergency download" firmvera. Ukljuci telefon tako sto ces pritisnuti istovremeno down volume key + Camera Button + Power (ustvari pritisni prvo down volume key + Camera Button i zadrzi pa zatim pritisni Power).

Prethodno instaliraj Samsung USB Modem drajver.

Ako ne pomogne nosi u servis.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

da poslusaj malko kolegu,skini multiloader,zatim skini softver za s5230,e sad je komplikovano,ako je obican moguce da ce proci flash,al ako je sa micron cipom,moze samo neki servis da ga ozivi..
stavi telefon u download mode,i pogledaj da li ga onda komp prepoznaje...ako da,imas mogucnost da repariras makinicu :D

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

aleksandar-,

u slucaju da telefon NE ULAZI vise u download mode to znaci da mu je ubijen BOOT.
Resenje: U neki od boljih servisa koji imaju potreban JTAG box kojim ce upisati boot(RIFF BOX,ORT box itd...),nakon toga telefon ce moci da se flesuje,do tada MRTAV JE ZAUVEK !!! Nisi ni prvi i jedini koji je koknuo boot na Qualcomu.......

pozz

aleksandar-
Novajlija
Novajlija

Post od aleksandar- »

Хвала вам на одговорима. :) Не могу да покренем Даунлоуд мод, мислим да му је "мртав" бут. :( Нашао сам неке линкове где је поступак поправке, али је потребан неки уређај и (или) посебан кабл, Ј750 РЈ45. Студирам електротехнику тако да знам понешто о пројектовању дигиталних кола... :) Не знам имам ли тај модем драјвер, сад ћу то да погледам. Погледајте овај линк и кажите ми шта мислите:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f200/sa ... ee-919537/

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

aleksandar-, [off-topic] buduci kolega, ako zaista studiras elektrotehniku, znaj da ce te kao visokoobrazovanog i inzenjera gledati ne samo kroz uskostrucna znanja, nego i kroz opstestrucna i opsteobrazovna, a posebno poznavanje sopstvenog jezika i pravopisa. Daklem trudi se da koristis reci u njihovom ispravnom znacenju (napraviti telefon), prema standardu knjizevnog jezika, bez obzira na neobaveznost komunikacije. Nemoj dopustiti sebi da dodjes u situaciju da te neko zeza zbog pogresne upotrebe svakodnevnih reci. P.S. Ovo je dobronameran savet. [/off-topic]
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

hm,pazi ovako,nasao si dobre linkove,ali zaboravljas da su tamo vecinom momci koji svoj posao rade duzi niz godina,a ti si tek sad pokusao da ufleshujes telefon...
ne postoji dzabe izreka svaka skola se placa...

aleksandar-
Novajlija
Novajlija

Post od aleksandar- »

Ма знам да флешујем, него нисам погледао верзију фирмвера, на брзину сам радио.... С5230 хоће само исту верзију као и фабрички, то је зезнуло ствар. А сад видим шта сам требао... И да, није за џабе неко рекао ту изреку... :)

tomas.hokenberi, Потпуно се слажем с тобом. Трудим се да пишем и говорим правилно, али понекад се погреши... :) него, шта мислите ви о овом мом проблему? :)

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

@ aleksandar-

Onaj link sto si postavio sa Zfranka ti vazi samo ako ti telefon nema u sebi MICRON fles, ako ga ima, ta solucija ti nece pomoci (mora na JTAG).

P.S. I to sto imas znanja o projektovanju kola, ti ne znaci nista. I ja imam silne skole, koje su skoro pa neupotrebljive u ovom i ovakvom "zanatu" <- IT je u pitanju !

aleksandar-
Novajlija
Novajlija

Post od aleksandar- »

Важи администратору. :)
:Сајбер: Како да сазнам има ли МИКРОН фајлове или не?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

aleksandar-,

Ne Mikron fajlove nego mikron flesh chip. O Boze.....

Dakle otvoris telefon,pogledas oznaku flash chipa...ako je na cosku chipa M to Mikron.Ako je tako,onda ga zatvoris,i imas dve opcije.....
Prva kupis Riff BOX JTAG za reparaciju boot-a,druga odneses u servis i spremis 20-tak evra za takvo planinarenje,treceg stvarno nema.

Ja stvarno ne znam do kad ce ovo ovako:Zarad ustede 500 dinara,steta od 50 evra.....i tako......Srbija bato !!!

aleksandar-
Novajlija
Novajlija

Post od aleksandar- »

мислио сам на чип него сам грешком написао фајлови, знам да је чип брате... и није ту ствар у уштеди већ у томе да то хоћу сам да одрадим јер сам га сам и зезнуо... србија, али најгоре што ретко ко учи на грешкама...
ако не будем успео ништа понећу га у сервис...

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@aleksandar-

Pa mozes ti sam to da uradis, lepo ti je moj drug Grga rekao, ako ti je MIcron, kupis lepo Riff BOX JTAG i odadis telefon,...... sam ;-)

Srbija "brate" :-)

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

U Dumix-u je 3.500 dinara.
Nebitno im je koja je vrsta Samsunga.
Ako je ubijen boot i mora na JTAG, ta je cena.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

siki069,

Evo na primer kod mene samo bednih 20e,jedva i to nekome naplatim,ali BG je BG,skupo zadovoljstvo,sta da radim kad nisam rodjen u centrali ? :smutny:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

drgrga, šta te sprečava da i ti centralizuješ cene, da malo i ostali osete "čari" velegrada... :wink: Kome ne odgovara - pravac BG, ista cena + putni troškovi, pa neka vide šta im se isplati. Ili još bolje - pravac u neki "servis" koji je kod vas iz GSM Reverse ekipe na "dobrom" glasu, pa posle toga kod vas na lečenje... :roll:

Aleksandre, poštujem tvoju želju i entuzijazam da sam praviš potreban interfejs (ako si to imao na umu), i ja sam to radio pre 10-ak i kusur godina. F-Bus, M-Bus PIC kontroleri, RS-232, IC, softver, itd... Ali (veliko ALI), to je tada imalo smisla jer su me u tadašnjim servisima uglavnom gledali blagotelećim pogledom na bilo kakav pomen softverske intervencije na telefonu. Čast izuzecima (jeftin pokušaj da ne ocrnimo baš svakoga), bilo je i onih koji su to bili u stanju da urade, jedino što su za svoju uslugu i znanje imali i prikladnu cenu, što je sasvim opravdano. Za nekoga ko se stalno petljao sa svim i svačim u vezi tadašnjih telefona - to jednostavno nije bilo isplativo. Ne toliko zbog para, već zbog učestalosti svakakvih intervencija, pa makar to bila i promena logoa operatora. Elem, danas se priča odvija u sasvim drugom pravcu. Korisnik može svašta da odradi u kućnim uslovima, ali ako se nešto debelo zezne - ne gine poseta servisu, a to onda i košta. I danas može da se napravi svakakav "box" (ili da se kupi), ali se postavlja pitanje da li će on ikada biti isplaćen, odnosno da li će se isplatiti uloženo vreme, trud i novac. U mom slučaju svakako ne bi - ali u tvom možda i bi, ako se uzme u obzir da ćeš iz svega nešto naučiti, jer si još mlad, zelen i pun pomenutog entuzijazma. Znam nekoliko ljudi vrlo šarenog stručnog obrazovanja, koji su zaista u stanju da naprave svašta u domenu analogno-digitalne elektronike. Da li i ti upadaš u tu kategoriju, ostaje samo na tebi da proveriš.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Miškoni,

Xm,sprecava mnogo stvari,ali nije sad tema,najpre sprecava tvrdoglavost,jer po pravilu to ide ovako: "neces ti mene derati,nego odoh za BG",i namerno tamo plati skuplje...... a najvise nelojalna konkurencija....drze radnje,nemaju pojma,nose kod drugoga (nekog u NS i BG) i onda naplate cenu koja je kolegijalna bila prema njemu-dakle ne ugrade se nista ili minimalno.Gde je racunica tu? Pa imaju je ocigledno,jer opstaju godinama.
E zato ja ne mogu da centralizujem cene nego radim kolegijalne krajnjoj musteriji.Kada bih ih "centralizovao" mogao bih da samo da sedim kuci i gledam filmove. :o
Veruj mi da je tako 12 godina radim ovaj posao.....ako nista,onda sam bar dobro proucio ljudske sklonosti,mane ili kako god se to nazvalo.....i shvatio da ovom narodu nema pomoci,no kazem opet,nije to tema !

pozz

aleksandar-
Novajlija
Novajlija

Post od aleksandar- »

Лепо зборите, нема шта... :) Волео бих доста тога око електронике и софтвера да радим, али немам тренутно ни средстава ни времена... Надам се да ћу јеног дана радити нешто паметно... :wink:
Дао сам телефон на поправку... Лик ми рече да ће поправка да кошта или 500 или 600 динара... Нисам му рекао да је мртав бут... :D Сутра ћу да видим какво је стање са телефоном...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

aleksandar-,

Nadam se da si dao proverom "liku",jer vecina gore nabrojana u mom postu,kada vidi "mrtav" telefon,u smislu da se ne butuje,skine ekran,tebi stavi neki bilo koji neispravan....(jer ionako ga ne mozes upaliti).......i vrati ti ga nazad sa konstatacijom da se ne moze popraviti... :wink:

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

Ili odadi "rostilj" (popularno nazvan kod iskusnih servisera), tako sto ce po celoj ploci PROSUTI neku KINESKU (low end) "med u spricu" ili kako ga vec nazivaju, i proci DUVALJKOM na nekih 400 stepeni po istoj.

Elem, posle takve INTERVENCIJE ti ni sam SV.Petar ne moze pomoci :-)

Odgovori